Leer je kind de kleuren via een app

Apps-kleuren-leren-kinderenGeel als de zon, geel als de maan, geel als de bloemetjes die buiten staan? Wie kent ze niet? Liedjes met kleuren! Of buiten met je kindje op de fiets en kleuren benoemen van auto’s, bloemen en dieren die je onderweg tegen komt. Een prachtige manier om te leren. Mag jouw kind ook even met de iPad spelen? Dan zijn er ook leuke en leerzame apps over kleuren. Kijk maar eens naar deze apps:

Kleurenjacht- Geschikt voor iPhone, compatibel met iPad – Gratis

Ga met behulp van de camera van jouw iPad en iPhone op zoek naar de kleuren. Het kind krijgt een plattegrond in beeld en kunnen een verhaal kiezen. Dit verhaal wordt voorgelezen of kan zelf gelezen worden. Hierna kunnen de kinderen de dieren helpen door alle kleuren te vinden die ze nodig hebben.

Kleurenjacht

Kleuren leren- Geschikt voor iPad – Gratis

Leer op leuke manier de kleuren me behulp van deze speelse opdrachten. De kinderen worden geholpen door Robbie Robot.

Kleuren leren

Music Color– Geschikt voor iPad en iPhone – € 3,99

Een prachtige app met twaalf kleuren. Per kleur krijg je negen illustraties te zien. Deze hebben allemaal een link met de kleuren. Iedere illustratie bevat vijf foto’s die ook die kleur hebben. Bijvoorbeeld: rood (kleur) > bus (illustratie) > Engelse bus (foto). Allemaal bevatten ze klassieke muziek. Eenvoudig in gebruik. Aanrader!

Music Color

Het kleuren monster- Geschikt voor iPad en iPhone – € 2,99

Een leuke app voor de kleintjes. Dit monster heeft honger en wil graag eten. Maar hij lust niet alles… En eet alleen fruit van een bepaalde kleur. Kun jij het juiste fruit vinden en geven?

Het kleurenmonster

Vorig artikelSnel, gemakkelijk en heerlijk eten met de Mathijs Maaltijdbox
Volgend artikelEen wel heel speciaal prentenboek
Susan Spekschoor
Mijn naam is Susan Spekschoor, getrouwd en trotse moeder van twee dochters. Ik werk als ambulant begeleider in het onderwijs. Daarnaast heb ik een website over apps en ebooks voor kinderen. Dagelijks wordt de website aangevuld met de nieuwste en (tijdelijk) gratis/afgeprijsde apps en ebooks. Ik blog en schrijf reviews. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven?

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in