Een bios vol kinderboeken

Nederlands filmfestivalVroeger was ik nooit zo van de Nederlandse film. Maar zeker nu er steeds meer mooie kinderboeken worden verfilmd, ga ik maar wat graag met de kids naar de bioscoop. Tijdens het Nederlandse Filmfestival heb ik de afgelopen week al een paar goeie films gezien die dit najaar in première gaan. Dat wordt nog moeilijk kiezen!

 

Fusion x64 TIFF File

Voor de kleintjes tot 6 jaar is Trippel Trappel Dierensinterklaas een aanrader, een 2d animatiefilm waar Disney nog een puntje aan kan zuigen. Drie schattige huisdiertjes spelen de hoofdrol. Ze moeten op het allerlaatste moment op pakjesavond hun verlanglijstjes naar Sinterklaas brengen, dus daar is haast bij. En dan zul je net zien dat er onderweg van alles mis gaat… Onnodig te zeggen dat het na allerlei doldwaze avonturen uiteindelijk toch weer goed komt.

Dummie de Mummie

Vanaf 7 jaar neem je ze natuurlijk mee naar de verfilming van Tosca Mentens Dummie de mummie, over het op zich rare verhaal van Goos Guts, een doodnormale jongen die op een dag ineens een levende mummie in zijn bed vindt. Maar net als in het boek wordt daar ook in de film een hele goede draai aan gegeven waardoor je automatisch wordt meegezogen in een spannend avontuur. In dit geval over een magische scarabee, die absoluut niet mag kwijtraken! Een aanrader voor zowel de fans van deze populaire boekenserie als voor diegenen die de boeken van Dummie de Mummie nog niet kennen. Hoe dan ook, na het zien van deze film wil je ze vast allemaal (opnieuw) gaan lezen!

Wiplala

In november komt de film Wiplala in de bioscoop van good old Burny Bos. Een naam die ik ken van films als Abeltje, Minoes, Pluk van de Petteflet, Dolfje Weerwolfje… te veel om op te noemen eigenlijk. Niet verwonderlijk dus dat Burny voor zijn hele oeuvre het Gouden Kalf voor de Cultuurprijs kreeg uitgereikt. En ook Wiplala, een verfilming van een boek van Annie M.G. Schmidt, belooft weer zo’n magische film te worden: over een kabouter die kan tinkelen (toveren) en zo belandt bij vader Blom en zijn twee kinderen in Amsterdam-Zuid. Die in een mum van tijd net zo klein zijn als de kabouter. En zie dan maar weer eens groot te worden… Ik zeg: gaat dat zien!

Vorig artikelHouvast, een magazine over dragen
Volgend artikelVanalles voor baby’s & jonge kinderen
Yvonne Koop
Yvonne Koop schrijft als moeder van 4 kids graag over onderwerpen die haar het meest nabij staan: kinderen, speelgoed, (buiten) spelen, natuur, Scandinavië, design en handwerk. Voor Hip & Hot schrijft Yvonne over kunst, cultuur en evenementen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in