Een duurzame parasol is onmisbaar in de zomer

Een duurzame parasol is onmisbaar in de zomerHet mooie weer komt er weer aan, langzaam krijgen we voorjaar en zomer, het seizoen waarbij we meer buiten leven dan binnen. Wij hebben een tuin op het Zuiden en een schuifpui. Zodra de eerste zonnestralen zich voorzichtig laten zien, gaat de schuifpui open en genieten we van de zon. Zelfs in de vroege lente kunnen wij al snel windvrij in de tuin zitten. Toch verkijk je je snel op de gevaren van de zon. Daarom vind ik een duurzame parasol onmisbaar in de tuin.

Een duurzame parasol is onmisbaar in de zomer

Die eerste zonnestralen op mijn gezicht vind ik heerlijk. De kinderen spelen ook graag buiten als het lekker weer is. Toch kan het in een windstille tuin al snel behoorlijk heet worden. Bovendien heb je de gevaren van de zon niet altijd in de gaten. Met name op het heetst van de dag, zo tussen 11 en 4 uur, kan uv straling behoorlijk wat schade aanrichten. Genoeg argumenten dus, om te zorgen voor een duurzame parasol. De allerbelangrijkste reden om deze aan te schaffen, is de bescherming tegen de zon. Je verbrandt niet als je onder een parasol zit.

Minder heet onder de parasol

Naast bescherming tegen de zon, vind ik het ook fijn dat je het met een duurzame parasol veel minder warm hebt als je buiten zit. In de volle zon kan het op een goede zomerse dag soms echt te warm zijn. Het is dan niet vol te houden en je vertrekt naar binnen, terwijl je eigenlijk buiten wil zijn. Wist je trouwens dat een parasol ook de warmte vast houdt? Als het ‘s avonds afkoelt, is het onder de parasol langer warm.

Een duurzame parasol is onmisbaar in de zomer hemel

Parasol als paraplu

We wonen tenslotte toch in Nederland, waar zelfs op een mooie dag wel eens een regenbuitje voorbij kan komen. Als het bij een paar druppels blijft, houdt de parasol je gewoon droog. Alleen als het echt heel hard regent kun je ‘m beter inklappen en zelf naar binnen vluchten. Maar een klein buitje kan de parasol prima opvangen en zo heeft het ook een beetje een paraplu functie.

Sfeermaker

Naast alle hierboven genoemde voordelen wil het oog ook wat. Ik vind een duurzame parasol een echte sfeermaker. Het staat zo gezellig boven je zithoek buiten of boven de eettafel.

Wil jij een duurzame parasol kopen?

Parasols zijn verkrijgbaar in diverse vormen, kleuren en maten. Parasols.nl biedt een ruim assortiment aan tuinparasols, muurparasols, zweefparasols en zelfs horecaparasols. Elke parasol van hun eigen merk Solero wordt onderworpen aan een kwaliteit en duurzaamheidskeuring, waardoor ze garantie durven te geven op zowel het frame (2 jaar) als de kleurvastheid van het doek (4 jaar!). De aluminium frames zijn sowieso goed bestand tegen weersinvloeden natuurlijk. Een prima keus zou ik zeggen! Je koopt de parasols hier.

Een duurzame parasol is onmisbaar in de zomer fuerto

Vorig artikelSpelletjes met konijnen, leuk voor Pasen
Volgend artikelPrentenboeken over Pasen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in