Prentenboeken over Pasen

prentenboeken thema pasenMet de Paasdagen op komst is het leuk om prentenboeken over Pasen voor te lezen. Daarna kun je er een mooie tekening over maken, een kleurplaat met het thema Pasen of een spelletje met konijnen doen. Of bijvoorbeeld iets leuks knutselen, zoals deze DIY paasketting maken? Misschien houden jouw kinderen wel van bakken, dan kun je deze lekkere eierkoeken zelf maken, of paasei koekjes bakken. Succes verzekerd! Wat je ook kiest, prentenboeken zijn eigenlijk onmisbaar. Alle kinderen houden van voorlezen tenslotte.

Lees ook: Spelletjes met konijnen
Lees ook: Eieren zoeken op een bijzondere manier

Prentenboeken over Pasen

Je kunt prentenboeken over Pasen natuurlijk gewoon voorlezen en verder niks. Dat vinden kinderen vaak ook al leuk. Toch is het extra leuk als je er wat activiteiten omheen bedenkt. Een tip die ik heb is bijvoorbeeld dat je bij een nieuw boekje, eerst alleen de titel vertelt. Daarna leg je witte vellen papier neer en laat je je kind of kinderen zelf de voorkant van het prentenboek tekenen. Maak het een beetje spannend, of beloof ze een paaseitje als ze een mooie voorkant gemaakt hebben. Laat daarna pas zien hoe het echte boek er uit ziet en praat er eventueel met elkaar over. Waar verschilt jouw tekening met de echte voorkant? Hoe komt het dat jij met dit idee kwam bij deze titel? Zo leren kinderen zich te verwoorden en hun mening te geven. Je kunt ook eerste het boek voorlezen, en de voorkant nog even afdekken. Dan laat je ze na afloop de omslag tekenen èn tevens een titel bedenken. Kinderen vinden dit vaak heel leuk. Hieronder komen mijn tips voor prentenboeken over Pasen.

paasboeken

Vrolijk Pasen

Er zijn meerdere boeken met Vrolijk Pasen als titel, maar dit is een mooi boek met 5 populaire paasverhalen en fantastische illustraties. Voor een redelijke prijs heb je dus vijf verhalen om voor te lezen. Zo komt iedereen direct in paasstemming en heb je bovendien veel verhalen om bij aan te sluiten met een leuke activiteit. De verhalen die je in dit boek vindt zijn:

• Haas Huppel en de paashaas
• Het paaskuiken
• Het slimme paaseierenplan
• Eieren voor de koning (nieuw)
• Goed gedaan, Kippiekip!

Vrolijk Pasen

Kom uit het ei, kleintje!

Het boek “Kom uit het ei, Kleintje” hebben wij al heel lang. Ik kreeg het ooit van iemand cadeau en het is werkelijk stuk gelezen door de kinderen. Het is een heel grappig verhaal, over een kip die een eitje wil uitbroeden, maar het duurt zo lang. Ze probeert van alles: eten geven, iets breien, praten, maar het ei komt niet uit. Tot ze ten einde raad maar in bed gaat liggen met het ei. En dan komt het natuurlijk wel uit!

Prentenboeken over Pasen kom uit je ei kleintje

Het raadsel van de Paashaas

Het raadsel van de Paashaas is ook een leuke die thuishoort in dit rijtje prentenboeken over Pasen. Het gaat over Haasje Flop. Dat is een zeer nieuwsgierig haasje. Hij wil graag alles weten, en gaat stiekem zijn vader achterna. Wat doet papa toch met al die eieren?  Hij komt steeds dichterbij en uiteindelijk komt hij achter het raadsel! Heel spannend en leuk om voor te lezen voor de kinderen.

Prentenboeken over Pasen het raadsel van de paashaas

Het Zonne-ei

Ik hou enorm van de boeken van Elsa Beskow. Heb er al veel van in huis, de tekeningen zijn prachtig en de verhalen ook. Deze staat op mijn wishlist, ik heb ‘m zelf nog niet. Toch licht ik ‘m even uit, want het is een echte musthave. En hij gaat over een elfje dat een ei vindt. Wat is dat voor ding? Ze gaat op onderzoek uit. Het Zonne-ei is echt een boek om voor altijd te koesteren.

het zonne ei

Meer boeken rondom thema Pasen?

Als je nog meer prentenboeken zoekt rondom het thema Pasen, kun je ook altijd eens op bol.com kijken, daar staan er nog veel meer die heel leuk zijn. Zo kun je, net als ik, een leuke verzameling opbouwen en die vervolgens bewaren in een mooie opbergbox die je jaarlijks tevoorschijn haalt.

doorzichtige opbergbox

 

Vorig artikelEen duurzame parasol is onmisbaar in de zomer
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #273
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in