Een gezond leven: 3 tips

Gezond leven verzekerenGezond leven. We willen het allemaal, maar de dagelijkse gang naar de sportschool of het suikervrije dieet zijn al snel lastig vol te houden. We zetten daarom enkele tips op een rij waarmee je, dankzij kleine veranderingen, een merkbare verbetering in je gezondheid realiseert.

  1. Ga op tijd naar bed

Veel mensen zien deze simpele manier om hun gezondheid significant te verbeteren over het hoofd. Voldoende nachtrust zorgt er echter voor dat je gedurende de dag de energie hebt om actiever te zijn en het heeft een bewezen effect op het honger gevoel. Zodra je te weinig slaapt krijgt gaat je lichaam schreeuwen om calorieën die je energie niveau aan moeten vullen. Zorg voor voldoende slaap en je hebt vanzelf gedurende de dag merkbaar minder honger.

De volgende stappen helpen je om op tijd je weg naar bed te vinden:

  • Eet geen zware maaltijden vlak voor het slapen.
  • Gebruik geen elektronica zoals televisies of smartphones in de slaapkamer.
  • Ga op vaste tijden naar bed en breng routine in je slaapgedrag.
  • Zorg dat je slaapkamer donker en niet te koud of te warm is.
  1. Stop met roken. De kilo’s die je aan komt zijn tijdelijk.

Een veelgehoord argument tegen het stoppen met roken zijn de kilo’s die je direct daarna aan zou komen. Dat deze kilo’s er in eerste instantie daadwerkelijk aankomen is jammer genoeg waar, maar onderzoek heeft uitgewezen dat dit bij de overgrote meerderheid van tijdelijke aard is. Na enige tijd ben je op je oude gewicht terug en ben je dankzij het stoppen met roken stukken gezonder.

  1. Bereid je voor op de feestdagen.

De extra kilo’s van de feestdagen nemen we vaak voor lief, maar je kan van de Decembermaand genieten zonder dat dit direct op de weegschaal terug te zien is:

  • Zorg dat je niet hongerig aan het diner verschijnt. Kerstdiners staan er bekend om dat je gigantisch kan schranzen, dus zorg dat je van te voren iets kleins gegeten hebt. Zo voorkom je dat je tijdens het diner te veel eet en kan je met mate genieten van al het lekkers.
  • Praat meer, eet minder. Tijdens de feestdagen gaat het vooral om gezelligheid. Richt je op je gezelschap en goede gesprekken. Je merkt dat je vanzelf minder eet.

Gezond verzekerd

Tot slot is gezond leven ook het voorbereiden op de momenten dat je buiten je eigen invloed om wellicht niet zo gezond bent. Ziek worden we allemaal weleens en op dat moment zorg je dat je van een goede zorg verzekering voorzien bent. Kijk daarbij verder dan enkel de kosten, maar zorg dat je een goede polis hebt. Als je ooit aanspraak moet doen op je zorg verzekering is de dekking het laatste waar je je druk om wilt maken.

Banner-gesponsord-product

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #34
Volgend artikelSchoenen trends voor mannen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in