Hoe de zwangerschap de ogen kan beïnvloeden

Recent ontving ik via de mail een infographic van Vision Direct over hoe een zwangerschap de ogen kan beïnvloeden. Ik vond dit interessant, omdat ik zelf ook de ervaring heb dat mijn ogen slechter werden tijdens de zwangerschap.

Al toen ik nog maar een paar weken zwanger was, bemerkte ik dat mijn neus dicht ging zitten en mijn ogen vaak droger waren en ik waziger zag dan anders. Aangezien ik van mijn 29e tot mijn 38e maarliefst 9 keer zwanger ben geweest (5 miskramen, 4 kinderen), heb ik dus lange tijd veel slechter gezien dan anders. Ik heb me zelfs een bril laten aanmeten! Ik bleek -0,75 aan beide ogen te hebben. Dat was al tijdens mijn 1e zwangerschap, ruim 9 jaar geleden. Ik was echt overtuigd dat mijn ogen gewoon achteruit waren gegaan. Het was pas later dat ik vermoedde dat er een link kon zijn tussen de zwangerschappen en de problemen die ik had ervaren met mijn ogen.

Later trok bemerkte ik dan ook dat mijn ogen beter werden. Na de zwangerschap pakte ik mijn bril veel minder vaak. Bovendien vond ik dat mijn ogen weer fijner aanvoelden. Niet meer zo droog en ook had ik veel minder last van allergie. Eigenlijk gek wat hormonen met je ogen kunnen doen.

Heb jij ook gemerkt dat de zwangerschap gevolgen had voor je ogen en je zicht? Lees dan zeker even deze infographic, misschien herken je ook dingen?

Zwangerschap en ogen infographic

Banner-gesponsord-product

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in