Foto weekoverzicht Judith #34

Dat je ‘s morgens thuis vertrekt, ‘s middags rond de Eiffeltoren fietst en ‘s avonds weer in je bed ligt. Bizar en superleuk tegelijk! Ik deed dat afgelopen vrijdag en heb enorm genoten. Ik vertel er verderop in dit weekoverzicht meer over. Eerst de rest van de week!

Ik had geshopt en deelde vorige week maandag met jullie mijn outfits. Bovendien mocht ik er een leuke winactie aan koppelen. Nog niet meegedaan? Dan zeker doen! Kun jij ook in het nieuw deze herfst!

did

Verder at ik pompoensoep, om alvast een beetje in de herfststemming te komen. Niet dat het echt nodig was, want na een paar mindere dagen werd het einde van de week weer heerlijk warm en zonnig gelukkig.

pompoensoep oranje bloem

Het was overigens best een pittig weekje, want Maik was heel ziek geworden op zondagavond. Hij had tot en met donderdag tegen de 40 graden koorts en lag, zoals dat bij een èchte man hoort, de hele dag en nacht te zuchten en steunen in bed. Pfff. Daarbij moest ik natuurlijk alles hier regelen met 4 kids. Best een uitdaging! Maar het lukte.

Dinsdag had ik tussen al het gerace en geregel door een heel zen momentje na het avondeten. De kinderen zaten met z’n vieren heel lief boekjes te lezen. Nou ja, Fee niet natuurlijk, maar ze lag er heel tevreden bij te spelen.

kids lezen met 4

De eerste drie dagen van de week ben ik natuurlijk aan het werk en is onze gastouder er. Op woensdag pakte ik het ‘s avonds weer op van haar. Lenthe en Fee knuffelden op de bank, zo schattig. Ik was die dag ook een beetje verdrietig. Mijn moeder stuurde filmpjes door van mijn oma, die in het ziekenhuis ligt vanwege dementie-achtige problematiek. Ze gaat heel hard achteruit en die dag was ze zo slecht, dat ik me rot schrok. Ik heb er ‘s avonds nog lang van wakker gelegen…

Op donderdag was ze gelukkig weer iets beter, maar het blijft moeilijk om te zien hoe iemand die altijd zo sterk was, zo heftig kan aftakelen. Die dag moest ik ‘s morgens nog naar een bijeenkomst van mijn werk en kwam ook mijn ticket voor Parijs binnen. ‘s Avonds, nadat ik alle kinderen op bed had gelegd, heb ik mijn dagje Parijs voorbereid en alles klaargelegd.

how about paris breakfast

Vrijdag was het dan zo ver! Voor de NS mocht ik, samen met nog 9 andere bloggers, naar Parijs. Een dagje op en neer, om hotspots te verzamelen voor een ebook. Daarover later meer, als het ebook af is. We vertrokken vroeg, om half 7 zat ik al in de trein naar Rotterdam. Daar stapte ik over op de Thalys. We werden supergoed verzorgd met een ontbijtje. Om 10 uur stapte ik de trein uit op Gard du Nord. Na een groepsfoto gingen we allemaal afzonderlijk op pad. Ik kocht eerst een dagkaart voor de metro en ben toen naar Le Marais gegaan om van daaruit hotspots te vinden die geschikt zijn met kinderen. Dat was namelijk mijn opdracht.

parijs op de fiets

Het was superleuk om te doen! Ik vroeg in hippe winkels naar leuke tips voor lunchtentjes geschikt met kinderen, activiteiten en toffe winkels. Op iedere plek kreeg ik weer nieuwe toffe tips. Ik heb enorm veel gelopen, maar ik heb bijna alles kunnen doen en vinden wat ik wilde. Voor deze #NSbloggerstrip heb ik een hoofdstuk voor een ebook geschreven, wat later uit zal komen. Dat ga ik jullie dan natuurlijk nog laten weten. Ik vind dat ik heel veel leuke dingen gedaan en ontdekt heb, echt tips die je niet in de reguliere reisgidsen vindt. Een glimp hiervan kun je al zien op mijn Instagram account, maar straks als het ebook klaar is moet je ‘m ook echt downloaden. Ook de andere bloggers hebben gave en originele dingen gevonden. Ik heb meteen zin om binnenkort een keer met Maik en de kinderen met de Thalys naar Parijs te gaan.

IMG_3864

Het weekend was redelijk rustig. Zaterdagochtend heb ik uitgeslapen en ‘s middags hadden we met vrienden afgesproken op het strand. Even wat gedronken, terwijl de kinderen in het zand speelden. Heerlijk.

jump op het strand kids

Zondag hebben we gebruncht bij een vriendin en haar 2 dochters. Was reuze gezellig, echt een drukke boel. Toen de kinderen buiten speelden, konden we goed bijkletsen. We hebben afgesproken dit snel nog eens over te doen, want de kinderen kunnen het goed vinden samen.

brunch bij m

Komende week heb ik weer iets leuks op de planning staan, ik ga een mama-kind retraite doen. Waar en hoe en wat verder, lees je volgende week!

Vorig artikelAls ik de baas zou zijn…
Volgend artikelEen gezond leven: 3 tips
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in