Een goede epilator voor je benen

Een goede epilator voor je benen Ik zal het eerlijk zeggen, ik ben helaas bedeeld met nogal donkere haren op mijn benen. Niet zo tof onder een hip zomerjurkje, dus ben ik al jaren in de weer met scheermesjes. Iedereen die zijn benen wel eens scheert weet echter, dat je na 2 dagen eigenlijk alweer opnieuw kunt beginnen. Best irritant. Eigenlijk zitten er na één dag alweer stoppeltjes.

Lees ook: Het beste cadeau voor je puber: een luchtje!

Gladde benen

In 2015 besloot ik mijn scheermesjes in te ruilen voor een goede epilator. Die zomer had ik dan ook gladde benen, zonder stoppeltjes. En de jaren erna ook. Ik had gekozen voor de Braun Silk-épil 9. Ik was bang dat het flink zeer zou doen om te epileren, maar dat viel mij dus reuze mee. Alleen helemaal in het begin, als alle haartjes er nog zitten, voel je het even. Al snel is het grootste deel geëpileerd en dan voel je het al veel minder. Na afloop waren mijn benen altijd heerlijk glad! In plaats van iedere 2 dagen hoefde ik nu nog maar eens in de 4-6 weken mijn benen te epileren. Ideaal!

epileren

Hoe maakte ik mijn keuze voor de Braun Silk-épil 9?

Voor ik mijn keuze voor deze epilator maakte, had ik me verdiept in de verschillende mogelijkheden. Ik had vroeger van mijn moeder wel eens een ander soort epilady geleend, maar die vond ik nooit fijn. Ik wist dus in ieder geval wel wat ik niet wilde. Verder bleef het natuurlijk toch wel een gok, want je kunt zoiets niet even uitproberen. Ik heb mijn keuze voor Braun Silk-épil 9, dan ook het meest op gevoel gemaakt, in combinatie met wat ik las in de reviews op diverse websites en de mogelijkheden in de beschrijving.

Sneller epileren

Deze epilady heeft een extra brede kop, waardoor je meer oppervlakte bereikt in 1 beweging en je dus sneller dan ooit epileert. Daardoor is het dus ook alleen de eerste minuut een beetje pijnlijk. Daarna voel je het nauwelijks meer. Door een nieuwe techniek kan dit epileer-apparaat bovendien ook de allerkleinste haartjes van 0,5 mm eruit trekken. Bovendien stond in de beschrijving dat je de Silk-épil ook kunt gebruiken onder de douche of in bad. Dit heb ik overigens nooit gedaan, ik deed het liever na het douchen. Wat ik ook fijn vindt bij deze epilator, is dat er een lampje op je been schijnt. Zo voorkom je dat je haartjes mist, want je ziet alles goed, ook als het nog wat schemerig is.

Levensduur Braun Slik-épil 9

In 2015 schafte ik dus de epilady aan, in 2024 ging hij stuk. Uiteindelijk is de Braun Silk-épil 9 dus 9 jaar meegegaan. Gemiddeld zo’n 10 keer per jaar gebruikt, gedurende 9 jaar. Je zou dus kunnen zeggen dat deze epilator zo’n 100 gebruikskeren meegaat. Dat is het leuke van lang bloggen, dan kun je na bijna 10 jaar nog eens ergens op terugkomen. Deze week ging hij stuk, hij heeft de power niet meer om het mechanisme aan te drijven en hij laadt ook niet meer goed op. Tot die tijd nooit iets mee gehad. Ga ik weer een nieuwe kopen? Jazeker! Vandaag nog! Ik ben ook na 9 jaar nog heel tevreden 🙂 

silk epil 9 epileren
(links is op deze foto nog niet gedaan, rechts wel)
Vorig artikelTraktatie aardbeien met chocola en discodip
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #479
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in