Foto weekoverzicht Judith #286

Juut op het strandIk vond het maar een sombere week, met al die regen en wind. Gelukkig had ik genoeg te doen, maar buiten zitten in de zon ging was er niet echt bij. Ik had trouwens best een drukke week, daar had ik ook wel wat stress van. Op mijn werk merk ik dat er voor de zomervakantie ineens nog vanalles moet, wat natuurlijk is blijven liggen. Gelukkig was er ook ruimte voor leuke dingen. En ik besef dat de vakantie opeens heel dichtbij is! Nog 2 weken. Een deel van Nederland zit trouwens al in het buitenland, ik zie ineens fijne plaatjes voorbij komen op Instagram. Heerlijk!

Lees ook: foto weekoverzicht Judith #284

Maandag

Ik heb op het werk een invervisiegroep. Dat vind ik heel waardevol, want het hele jaar delen we best veel en het is erg leerzaam. Om het jaar af te sluiten hadden we nog 1 bijeenkomst en aansluitend zouden we lunchen. Mijn collega’s hadden bedacht om dit op het strand te doen. Nu had ik een drukke dag met allerlei afspraken en het waaide heel hard, dus ik probeerde ze van dat strand-idee af te krijgen, maar het lukte niet. Dus tja, er zat niets anders op dan me aanpassen. Natuurlijk waaiden we zowat weg. We zijn geloof ik wel 4 x op een andere plek gaan zitten en uiteindelijk eindigden we binnen in de strandtent vanwege de kou en de wind. Maar hee, het was wèl gezellig! Even uitwaaien (en bijna wegwaaien) is soms ook fijn. Haha. Daarna had ik een afspraak voor werk en eind van de dag mocht ik nog even rondcrossen in de nieuwe Mazda MX-30, een elektrische auto. Was heel tof! Meer daarover lees je hier.

lifeisbetteratthebeachpartjuni2020

strand scheve horizon

Dinsdag

Om 9 uur zat ik al bij de huisarts om de urine van Fee nogmaals te laten controleren, ze had wat klachten vorige week en we moesten kijken of alles nu in orde was. Helaas was het niet zo en moest de hele boel op kweek. To be continued dus. Daarna na reed ik naar mijn werk waar ik eindelijk een nieuwe telefoon kreeg. Mijn oude iPhone kreeg steeds meer kuren, was echt niet meer te doen. Het overzetten van alles gegevens was nogal een gedoe, maar tenslotte lukte het. Was er wel een halve ochtend aan kwijt. Nu werkt alles weer. Ik had nog een videocall en ‘s avonds gingen Maik en ik uit eten bij ChouChou Den Haag. Een ontzettend leuk restaurant, kan het iedereen aanraden om daar eens te gaan eten!

restaurant chou chou overzicht

unagi risotto

Woensdag

Weer een nieuwe werkdag, die ik grotendeels achter de laptop doorbracht. Ook gingen de sportscholen deze dag open, ik had gereserveerd en ging eind van de dag erheen. Het was superlekker om weer even te sporten. Wel merkte ik dat ik qua spierkracht flink achteruit was. Niet overal even erg, maar sommige apparaten moest ik echt 20 kg minder gewicht gebruiken dan voorheen. Ben benieuwd hoe snel ik dat weer opbouw. De crosstrainer was geen probleem, mijn conditie heb ik heel goed bijgehouden natuurlijk. Wel kreeg ik wat kramp in mijn kuiten.

hk living mok en chocolaninja spelen met de kids

Donderdag

Hoewel ik op donderdag normaal gezien niet werk, zijn mijn vrije dagen een beetje vervaagd. Door de Coronatijd werk ik eigenlijk gewoon elke dag wel wat. Zo ook donderdag. Ik had zelfs meerdere overleggen. Rond 14.00 uur ben ik gestopt, want ik was uitgenodigd voor een persevent in Den Haag. Samen met Jody van Ongewoon Lekker ging ik erheen. De Broodbrouwers is een bakkerij, een bistro en een borrelplek. Ze zitten in een oud bierkoelhuis op een niet zo bekende locatie, maar dat je er een keer moet gaan ontbijten, lunchen, borrelen of dineren is zeker. Ik vond het erg leuk!

borrelplank broodbrouwers

Vrijdag

Ik had een slechte nacht gehad, dus ik kwam ‘s morgens niet echt op gang. Yuren was thuis, hij had een juf die thuis bleef en er was geen vervanging. Ik heb hem geholpen met rekenen en geprobeerd zelf ook wat te werken, maar verder dan een paar telefoontjes en wat mails kwam ik niet. Daarna moest ik Fee ophalen en die kreeg in de auto een driftbui van hier tot Tokio en dat duurde meer dan een uur. Vreselijk. Ik was daarna zo moe dat ik besloot mijn laptop dicht te klappen en de kinderen voor een scherm te zetten. Via het reserveringssysteem van de sportschool ontdekte ik dat er nog een plekje was om 3 uur, dus ik ging gewoon lekker sporten. Even mijn slechte bui kwijt raken. Dat hielp wel. Daarna was het tijd om te koken en deden we nog een spelletje Hint. Dat is trouwens eigenlijk best een beetje moeilijk voor kinderen, maar als je de moeilijke kaartjes eruit haalt gaat het prima. Het lijkt een beetje op Party & Co en 30 seconds, je moet dingen uitbeelden, tekenen en praten. Je speelt het in teams, en het is echt lachen.

hint spelthuiswerken juf ziek

Zaterdag

Het waaide weer flink. Toch trok ik ‘s morgens mijn hardloopschoenen aan en ging op pad voor een rondje van maarliefst 13 km. Het eerste stuk was best ploeteren, ik had de wind pal tegen en het regende. Het laatste stuk had ik de wind in de rug en kreeg ik vleugels. De rest van de dag was ik echter wel heel moe en stijf, ik was de dag ervoor ook naar de sportschool geweest. Ik heb lang geen krachttraining gedaan, dus daar had ik nu ook flink spierpijn van. Veel heb ik dus niet gedaan, maar het was wel gewoon een gezellige dag met Maik en de kinderen. We hadden trouwens een pakket met goodies van de smurfen ontvangen, want er is een nieuwe film uit. Er zat zelfs blauwe schmink bij. Ik wilde eigenlijk de kinderen ‘s nachts stiekem schminken, maar helaas waren ze superlang wakker dus lukte dat niet. Lenthe wilde het ‘s morgens wel, dus die werd smurfin en Fee werd grote smurf. De DVD’s hebben ze natuurlijk ook gekeken, het was toch slecht weer.

grote smurf sony dvdsmurfin

Zondag

Lenthe had bij een vriendinnetje geslapen, dus het ontbijt was met 2 kinderen (Sterre sliep uit) Ik vulde de gezinsplanner in voor komende week, inclusief de boodschappen. Daarna lummelden we wat en dat vond ik saai. Dus stelde ik voor om ergens te gaan lunchen. Iedereen vond dat een goed idee en we besloten naar de Broodbrouwers te gaan, zodat ze dat ook eens konden zien. We dronken een drankje, maar de kinderen vonden de lunchkaart niet echt aantrekkelijk. Van de ontbijtgerechten mocht na 11 uur niets meer besteld worden. Jammer, want daar zagen ze wel lekkere dingen tussen staan. Dus besloten we toch maar te gaan lunchen bij ‘t Gouden Hooft. Daar was ook een andere kaart dan normaal, maar de kinderen vonden daar gelukkig wel iets wat ze aansprak.

wandelen met nik in 't groen

Rond 2 uur waren we weer thuis en ging ik met Niky wandelen. Toen we bijna terug waren stelde Niky voor om een wijntje te drinken. Dat vond ik wel een goed idee. Inmiddels had ik gezien dat Verstappen was stilgevallen bij de Grand Prix, dus daar hoefde ik me niet voor te haasten. We zaten op het terras, redelijk uit de wind. De zon was lekker, maar de wind is echt hard. Om 5 uur was ik weer thuis, aten we frietjes, deden nog een spelletje en toen was het tijd om de kinderen op bed te leggen.

planning invullensteak tartaar gouden hoofd

Tip

Ik drink trouwens vaak gember in mijn thee. Nu vind ik dat soms een beetje gedoe om verse gember te snijden of raspen en die dingen liggen ook vaak te verrotten op de fruitschaal. Ik ontdekte pure geperste gember van Go Now Shots en dat vind ik dus echt ideaal. Verse gember in een flesje die je zo met een scheut door je thee of sap kunt gooien. Je hebt maar een klein beetje nodig, dus je doet best lang met 1 zo’n flesje. Geeft je immuunsysteem een boost zeggen ze, maar ik vind het gewoon heel lekker. Mocht jij ook graag gemberthee drinken, dan is dit misschien wel een goeie tip. Ik vind het in elk geval heel handig!

gonow gembersap

Vorig artikelTheetuin de Slotplaats in Bakkeveen
Volgend artikelBackyard Cooking, koken tijdens de vakantie
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in