Een heerlijk winters weekend in de Winter Efteling

IMG_5299Vorig weekend verbleven wij in de Winter Efteling. We vertrokken op zaterdagochtend vroeg. Rond lunchtijd kwamen we aan bij Bosrijk, waar een huisje voor ons klaar was. Daar zouden we die nacht slapen. Het huisje was groot! Ideaal met 3 kinderen. Helemaal ingericht in Efteling-sfeer. Met heuse Klaas Vaak mutsen, een stapelbed een babybedje èn een prachtige badkamer met douche en bad. Voor de deur was een speeltuin, waar de kinderen al meteen op de wipwap zaten. Na de lunch in het huisje vertrokken we naar de Efteling. Dat is vanuit Bosrijk in een paar minuutjes te lopen. We besloten op zaterdag het Sprookjesbos over te slaan en eerst de attracties te bezoeken. Sterre wilde in Joris & de draak. Doodeng vond ik dat! Maar ze vond het superleuk. Stoer hoor.

IMG_5286

De Efteling was helemaal winters ingericht. Sneeuw, een langlaufbaan, mooie lichtjes overal. Heel leuk vond ik ook de bomen die hier en daar waren versierd. Met vogelkooitjes, levensgrote eieren of koekoeksklokken. Vergeet dus ook zeker niet omhoog te kijken! Het was best koud dat weekend, ondanks dat we ons goed hadden aangekleed waren we zo rond een uur of 4 toch aardig verkleumd en moe van het lopen. We kwamen toen precies aan op het Anton Pieckplein, waar we bij een warm vuurtje (op diverse plaatsen in de Efteling vind je zulke vuurtjes) warme chocolademelk dronken en Churro’s aten. Er werd muziek gemaakt en het was lekker druk, maar wij vonden een plaatsje op de bank. Daar hebben we best een poosje gezeten, het was zo’n gezellige sfeer! En leuk te zien dat al die kinderen niet stil kunnen zitten bij de muziek, ze stonden allemaal te dansen.

IMG_5291IMG_5288

Aan het einde van de dag liepen we richting de uitgang, om bij de vijver voor het Fata Morgana en het Dwarrelplein het prachtige Aquanura te aanschouwen. Dit is een water en lichtshow. Toen we na afloop vroegen wat de kinderen het leukste vonden, noemden ze allemaal dit waterspektakel. Deze waterbundels van licht waren werkelijk sprookjesachtig, in het donker was het magisch!

IMG_5336IMG_5316

We vroegen de kinderen wat ze wilden met eten: pizza in het huisje of naar een restaurant. In koor riepen ze: “een restaurant!” Het werd Brasserie de Leckernij in Kaatsheuvel. Een warme, kindvriendelijke tent, waar we heerlijk gegeten hebben.

 

 

 

Na het eten zijn we naar ons huisje in Bosrijk gegaan. Kindjes onder de douche en naar bed, en wij zijn ook vrij snel naar bed gegaan. Zo’n hele dag in de buitenlucht en lopen van attractie naar attractie maakt soezig en moe!

IMG_5295IMG_5343

Op zondag hebben we eerst ontbeten en daarna zijn we wederom naar het park gelopen. Wie in Bosrijk slaapt, krijgt een half uur eerder toegang tot de Efteling. Zo liepen we al om half 11 bijna helemaal alleen in het Sprookjesbos. Nooit eerder konden we alles zo goed bekijken, heel leuk!

 

 

Na het Sprookjesbos bezochten we de droomvlucht, dat blijft een must als je in de Efteling bent vind ik. De lunch genoten we in Polle’s keuken, een gezellig pannenkoekrestaurant. Lieve bediening, overal potten en pannen die ook nog eens bewogen eens in de zoveel tijd en voor de kindje een heerlijke verrassingspannenkoek. Na de lunch bekeken we het park vanuit de lucht, de Pagode gaat 45 meter hoog! Helaas begon het daarna te regenen en werd het echt koud. We hebben nog een boottochtje gemaakt, van waaruit we alle lichtjes en winterse taferelen goed konden zien, en toen zijn we langzaam weer op huis aan gedaan.

IMG_5357

De Winter Efteling gaf ons een heerlijk rozig en voldaan gevoel. Wat een leuk weekend was dat. Bedankt, Efteling! Volgend jaar weer!

IMG_5315IMG_5335

Vorig artikelBij LoFff vind je warme wintervesten voor meisjes
Volgend artikelShoppen bij Djello, mijn top 9 kerstige producten
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in