Een hip boek over borstvoeding: De Melkfabriek

IMG_7456Ben je zwanger en van plan borstvoeding te gaan geven? Of geef je borstvoeding en vind je het leuk om herkenning te lezen? Dan is het boek De Melkfabriek van Sofie van den Enk en Eva Munnik een echte aanrader.

Woensdag 16 februari presenteerde het schrijverduo hun boek in, hoe toepasselijk, De Melkfabriek in Amsterdam. Wat zijn ze trots op hun boek. En terecht! Het boek vertelt waarom borstvoeding te gek is en ook waarom je je niet schuldig hoeft te voelen als het niet lukt. Het boek geeft een realistische kijk op borstvoeding en vertelt alles wat je moet weten over het voeden van je baby. Met persoonlijke verhalen van Sofie (gaf haar beide kinderen borstvoeding), haar relativerende kraamverzorgster Mireille en ervaringsverhalen van bekende en onbekende moeders. De verhalen zijn met humor geschreven en lezen makkelijk weg. Niet verkeerd in een tijd dat je het al druk genoeg hebt met zwanger zijn of met je (pasgeboren) kindje.

boek-de-melkfabriek-kopen

En wat is het fijn dat flesvoeding (zowel met moedermelk als met kunstvoeding) in dit boek geen taboe is. Het heeft een eigen hoofdstuk waar je zonder schuldgevoel naar toe mag bladeren. Het is daarmee een boek dat zich onderscheidt van andere borstvoedingsboeken. Want hoe mooi borstvoeding ook is, flesvoeding is ook helemaal goed! Doe vooral waar je je als moeder het best bij voelt – dat is dé boodschap van De melkfabriek.

Wil je dit boek kopen? Dat kan oa via bol.com.

IMG_7457

 

Vorig artikelOntdek het ZAAIste museum van Nederland
Volgend artikelDe gaafste schommelstoelen voor iedere (baby)kamer
Daniëlle van den Oetelaar
Daniëlle is 35 jaar en woont samen met man, zoontje Loek (juli 2015) en poes Mik in Arnhem. Ze werkt als communicatieadviseur bij een afvalrecyclingbedrijf. Maar het liefst is ze thuis. Lekker het bos in, spelen met Loek, hakend op de bank, een nieuw recept uitproberen en op zondag met z'n drietjes in bed wakker worden. Kleine dingen die groots aanvoelen. Voor Hip & Hot neemt ze onder andere kijkjes achter de schermen van webwinkels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in