Een kijkje achter de schermen bij… Gupje

foto ariela-gupjeBij Hip & Hot vinden we het leuk om af en toe een kijkje achter de schermen te nemen. Omdat we nieuwsgierig zijn naar de personen die achter een logo of webshop of website zitten. Deze week interviewen we Ariëla van Gupje.

Wil je iets over jezelf vertellen?
Ik ben Ariëla, woon in Leersum met mijn vriend Kees en Milan van 9 en Rinke van 5. Heerlijk huisje, boompje, maar weinig beestjes, want ik ben allergisch. Buiten lopen wel onze parmantige kippen te paraderen.
Ik ben grafisch vormgever en heb de HKU gedaan. Naast mijn werk bij een reclamebureau ontwerp ik dolgraag geboortekaartjes en trouwkaarten.

Hoe is je website ontstaan?
Ik ben in 2008 begonnen met Gupje.com. Ik had zoveel kaartjes ontworpen voor vrienden en bekenden. Ik vond het zonde dat die maar in mijn computer bleven hangen. Dus besloot ik ze online te plaatsen. Dat werden er natuurlijk steeds meer!

Waar komt de naam vandaan?
Ha! Toen ik zwanger was van mijn jongste noemde ik die altijd Gupje….en het is makkelijk te onthouden.

Wat geeft je energie in je werk?
Klinkt cliché, maar als de kersverse ouders superblij reageren als de kaartjes bezorgd worden dan denk ik: “Hé fijn. Kom maar op met de volgende bestelling!”. Als ik weer inspiratie heb opgedaan voor nieuwe kaartjes word ik helemaal hyper, dan wil ik ze ook gelijk maken en online plaatsen.

Waar werk je?
Tussen het speelgoed van mijn kinderen staat mijn bureau. Zit ik altijd bij ze terwijl ik toch aan het werk ben. Zo is het voor mij het beste te combineren. Ik kan snel schakelen als er een kindje is geboren of er een bestelling binnen komt, mijn werkplek is dan altijd dichtbij. Fijn dat ik er niet voor weg hoef.

werkplek gupje

Wat is je favoriete werkdrankje en werklunch?
Mmmm cranberry thee, verse muntthee of koffie verkeerd. En tussen de middag een broodje met knakworstjes.

Hoe kom je tot je ontwerpen?
Ik ben net een spons, ik zuig alles op wat ik om me heen zie. Onbewust/bewust verwerk ik dat weer in nieuwe kaartjes. En mijn klanten zijn vaak ook een grote inspiratiebron, dan komen ze met eigen wensen en dan komt er weer zo’n leuk kaartje uit. De mooiste verdienen een plek op de site. En ik ben verslaafd aan kinderboeken, daar haal ik veel inspiratie uit.

Waar vinden we je op de social media?
Op Pinterest en Facebook.

geboortekaartjes

Wat is het grootste compliment dat iemand je gegeven heeft?
Ik quote: “Wat hebben wij onze Liva met een fantastisch mooi kaartje kunnen verwelkomen! Wij wisten hoe het kaartje er uit zou moeten zien, maar hét kaartje hadden wij nog niet gevonden. En daar was Ariëla; zij luisterde, dacht mee, verwerkte de aanpassingen (en nog eens…en nog eens…!) en toen was daar het geboortekaartje voor Liva, precies zoals wij die wilden hebben voor een mooie prijs.”

Hoe leuk is dat!
Eigenlijk is dat ook wel de grootste strekking; dat mensen blij zijn dat bij Gupje.com alles mogelijk is. Dat er altijd een persoonlijke touch aan gegeven kan worden. Dat maakt elk kaartje uniek. Mijn klanten worden daar gelukkig van en ik ook!

Wat doe je als je niet aan het werk bent?
Leuke dingen met mijn kinderen doen, weekendjes weg en ik ben dol op heerlijk uit eten gaan met manlief!

Waarmee ontspan je?
Een goed boek, mooie tijdschriften doorbladeren, sauna, tv-programma’s als ‘Wie is de mol’, ‘Floortje naar het einde van de Wereld’, sushi of een kaasplankje.

Kun jij onze lezers je mooiste kaartjes tippen?
Tjee dat is nog lastig zeg! Maar deze zijn zeker favoriet:

Van de geboortekaartjes (die natuurlijk altijd aanpasbaar zijn!):

Van de trouwkaartjes:

trouwkaartjes

Vorig artikelEdelstenen met een speciale betekenis verwerkt in de mooiste sieraden
Volgend artikelGezond op een stokje!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in