Een kijkje achter de schermen bij… Marloes van Leerkracht organizer

Bij Hip & Hot vinden we het leuk om af en toe een kijkje achter de schermen te nemen. Omdat we nieuwsgierig zijn naar de personen die achter een logo of webshop of website zitten. Deze week interviewen we Marloes van Paraaf tekst en ontwerp. Samen met Linda Klein ontwierp ze de Leerkracht organizer.

Wil je iets over jezelf vertellen?
Ik ben Marloes Lubberding en woon met mijn man en twee volwassen zoons op de Worp, net aan de overkant van de IJssel bij Deventer. Ik ben inmiddels 16 jaar zelfstandig ondernemer.

Hoe is de leerkracht organizer ontstaan?
Ik werk als zelfstandig Grafisch ontwerper voor kleine en grote bedrijven en mijn bedrijf heet Paraaf tekst en ontwerp. Sinds 2010 werk ik regelmatig samen met Linda Klein Overmeen van Buro GROOT’s. Zij is expert op het gebied van basisschool communicatie (voorheen was zij zelf leerkracht). Samen werken wij aan schoolgidsen, schoolkalenders, rapportomslagen, huisstijlen voor basisscholen. Ik ontwerp en zij begeleidt het communicatietraject. We zaten vaak te sparren over een product wat we zelf op de markt wilden brengen toen het idee ontstond specifiek ons te richten op leerkrachten.

Vorig jaar hebben wij samen een agenda ontwikkeld, speciaal voor leerkrachten in het basisonderwijs. Dit product groeide in korte uit tot een succes en is in heel Nederland én België ruim 5.500 keer verkocht. Hierna volgde ‘Het Overdrachtsboek’ voor duopartners in het basisonderwijs en recent ‘Het Invallogboek’ voor invallers. Ook een handig bureauschrijfblok is toegevoegd aan ons assortiment. Onze producten en bedrijfsstrategie zijn uniek in deze branche. Afgelopen maand hebben wij zelfs met een eigen stand op de NOT (Nationale Onderwijs Tentoonstelling) gestaan. Vanwege de groei en ontwikkeling van deze activiteiten besloten wij per 1 januari jl samen verder te gaan als vof Leerkracht organizer. Onze beide afzonderlijke ondernemingen blijven wel bestaan en actief. We hebben bewust gekozen voor verkoop via de webshop omdat de vraag vanuit het hele land (en België) komt.

Leerkrachtorganizer-promo

Waarom moet iedere leerkracht jullie agenda kennen?
Omdat het de eerste agenda is die de organisatie van en privé voor leerkrachten basisonderwijs op een overzichtelijke manier combineert. Per week vind je één dagindeling voor school en thuis, aangevuld met ruimte voor vergaderpunten, overdracht en een algemene to-do list. Daarnaast bevat de agenda allerlei praktische tools als plastic bewaarmapjes, veel ruimte voor aantekeningen, groepslijsten, een password overzicht en de beste tips en trucs van collega’s op gebied van organisatie en klassenmanagement. De omslag heeft een geïntegreerd elastiek en er wordt een bladwijzer meegeleverd. Als klap op de vuurpijl wordt de agenda geleverd met praktische stickers om het ‘organizen’ van je week nog efficiënter te maken. Ook de andere producten in de webshop zijn ideale organize-tools voor basisschool leerkrachten.

Waar komt de naam vandaan?
Wij verkopen praktische organizing-tools voor leerkrachten basisonderwijs, vandaar de naam Leerkracht organizer.

Wat geeft je energie in je werk?
Het is ZO leuk een idee te hebben, er samen keihard aan te werken en dat het dan ook nog een succes is! Het enthousiasme en positieve reacties die wij kregen tijden de NOT in januari in Utrecht waren overweldigend. Ze gaven ons enorm veel energie om een nog mooiere uitvoering te maken van de uitgave 2015/2016 die 1 mei a.s. uitgebracht wordt. Met extra stickers, mooie sluitelastiek, kunststof lineaaltje en een te personaliseren voorzijde (omdat er zoveel enthousiaste leerkachten zijn, wel handig dat je je eigen agenda nog herkent tijdens de teamvergadering :-)).

Hoe zit je werkplek er uit?
Ik heb een heel fijn kantoor in Deventer. Precies 10 vierkante meter maar met veel licht en helemaal naar mijn smaak ingericht. Ik heb wat meubels nieuw gekocht maar het meeste komt van de kringloopwinkel en heb ik zelf bij elkaar passend gemaakt met kalkverf. Beetje vintage uitstraling. Ik vind het heerlijk om daar te werken en met klanten af te spreken.

Werkplek

Wat is je favoriete werklunch?
Ik eet geen tarwe en dus geen brood. Daarom neem ik altijd een grote smoothy mee die ik ‘s morgens in de blender klaarmaak (met fruit, groente, zaden, kokos en meer). Heerlijk!

Waar bewaren jullie al je producten?
Het eerste jaar hadden we een opslag gehuurd en deden we alle verzendingen zelf. Maar met duizenden bestellingen werd dat iets teveel. Per 1 april werken we samen met een fullfilment bedrijf dat de verzending gaat verzorgt. Het heeft even geduurd voordat we dat uit handen wilden geven maar hebben nu een partij gevonden die de verzendingen met net zoveel zorg als wij verzorgd.

Waar vinden we jullie online?
Op onze website natuurlijk! En we zijn op social media te vinden op Facebook en Pinterest.
We hebben met onze Facebookvolgers veel interactie en hebben hun tips ook weer gebruikt bij het ontwikkelen van onze nieuwe producten.

Wat is het grootste compliment dat iemand je gegeven heeft?
Ik denk dat ik het een heel groot compliment vond dat een leerkracht met ADHD op de NOT beurs een agenda kocht en na twee dagen weer naar de beurs kwam. Hij liet zien hoe hij hem had ingericht, dat hij zoveel houvast aan de stickertjes had en dat hij zich zo gelukkig voelde door de agenda. Nou, dat is toch wel heel leuk als dat over het product wordt gezegd waar je al 1,5 jaar met hart en ziel aan werkt!

Wat doe je als je niet aan het werk bent?
Dan doe ik graag aan lettertekenen, lezen, macro fotografie en rijd ik heel graag in mijn Volkswagen Kever uit 1963.

Marloes en Paraaf

Vorig artikelEen pot vol pret met papa!
Volgend artikelThe best of Pinterest: Vaderdag
Daniëlle van den Oetelaar
Daniëlle is 35 jaar en woont samen met man, zoontje Loek (juli 2015) en poes Mik in Arnhem. Ze werkt als communicatieadviseur bij een afvalrecyclingbedrijf. Maar het liefst is ze thuis. Lekker het bos in, spelen met Loek, hakend op de bank, een nieuw recept uitproberen en op zondag met z'n drietjes in bed wakker worden. Kleine dingen die groots aanvoelen. Voor Hip & Hot neemt ze onder andere kijkjes achter de schermen van webwinkels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in