Een pot vol pret met papa!

pot-pret-papaEén op één tijd met papa is kostbaar voor kinderen en daarom dit keer geen geknutselde of gekochte stropdassen en sleutelhangers voor vaderdag. Maar een potje vol pret met papa! De kinderen kunnen zelf hun wensen op een briefje schrijven wat ze graag met papa zouden willen doen. Om jullie een beetje op weg te helpen kun je bijvoorbeeld denken aan: een dagje samen naar het pretpark, iets lekkers bakken met papa, een vogelhuisje in elkaar timmeren of een stoere hut bouwen. Als het maar samen met papa is!

Lees ook: Kletspot; zelf maken of kopen?

Een pot vol pret met papa!

Om zo’n “Pot vol pret met papa” of wensenpotje in elkaar te knutselen, heb je gelukkig niet veel spullen nodig. Daardoor is dit zelfs nog last-minute een prima vaderdagcadeau om zelf te maken. Je hebt het volgende nodig:

  • een leeg potje
  • papier
  • schaar
  • lijm
  • touw
  • decoratie materiaal om het potje te versieren
  • eventueel een printer

Een pot vol pret met papa!

Wat te doen?

Zorg eerst dat alle wensen voor deze “pot vol pret voor papa” op papieren briefjes geschreven zijn. Rol deze vervolgens één voor één op en bindt er een leuk touwtje omheen. Laat het kind aan de slag gaan met het versieren van het potje. Dit kan van alles zijn, mooie stickers, verf, fel gekleurd vloeipapier. Hang er een leuk labeltje aan met de naam van het kindje, deksel erop en mooi inpakken!

diy_vaderdag_02

Printable

Mocht je de print zoals op de foto erg leuk vinden en zelf ook willen gebruiken dan kan dat! Download dan hier de printable. Na het geven kunnen de kinderen met papa afspreken wanneer ze iets gaan doen uit het potje. Bijvoorbeeld elke laatste zondag van de maand. Uiteindelijk zijn belevingen en het maken van herinneringen tussen vader en kind toch het allermooiste cadeau!

Fijne vaderdag!

diy_vaderdag_03

 

Vorig artikelDe ‘echte mannen lunch’ voor vaderdag!
Volgend artikelEen kijkje achter de schermen bij… Marloes van Leerkracht organizer
Fiona Dijkhuizen
Fiona is 29 jaar. Werkt als zelfstandig grafisch ontwerper onder de naam la fille en is bezig met het opzetten van een online conceptstore (lancering eind 2015). Heeft een extreme voorliefde voor typografie en Barcelona. Is dan ook vaak te vinden in Spanje. In liefdevolle verwachting van hun eerste kindje en past in de tussentijd graag op o.a. haar nichtje en neefje (6 en 1 jaar). Is gek op DIY-en. Kan helemaal wild worden van rommelmarktjes, vintage prints en blote voeten in het zand. Verdere passies zijn moderne dans (ook met dikke buik), reizen en biologisch eten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in