Een kijkje achter de schermen bij Ogeltje

Kaatje met ezelBij Hip & Hot vinden we het leuk om af en toe een kijkje achter de schermen te nemen. Omdat we nieuwsgierig zijn naar de personen die achter een logo of webshop of website zitten. Deze week interviewen we Karin die met veel plezier Ogeltje runt.

Hallo Karen, vertel eens iets over jezelf!
Ik ben geboren in 1976 te Gouda, heb gestudeerd aan de Koninklijke Kunstacademie te Den Haag (1994-1997) en in Rotterdam aan de Willem de Kooning Academie (1997-1999). Na mijn opleiding ben ik begonnen als autonoom kunstenaar en heb ik parttime als grafisch vormgever en illustrator bij een reclame bedrijf gewerkt. Net na mijn studie op de Academie stonden mensen centraal in mijn werk, maar al snel schilderde ik voornamelijk dieren, met in het bijzonder een voorliefde voor koeien. Zeven jaar geleden toen onze kleine Lenthe geboren werd, is mijn werk veranderd. Van grote schilderijen met veel koeienportretten werden het allemaal illustraties met een gemengde techniek. En de onderwerpen….nog wel steeds veel dieren, maar wel verhalende afbeeldingen waar je vrolijk van wordt….en gericht op kinderen!
Na de geboorte van Lenthe zijn we ook verhuist naar Zeeland. Emigreren in eigen land, zo voelde dat! We zijn, een paar jaar verder, volledig geaard en hebben een heerlijke apart atelier. Ons huis ‚ Villa Lente (hoe kan het ook anders!), zijn twee panden maar is één woonhuis. En vooraan de weg een ander pand, de helft is vakantiewoning en de andere helft is mijn atelier. Ideaal om zo te kunnen werken!

Hoe is je webshop ontstaan?
De webshop is ontstaan na de geboorte van Lenthe. Ik was op zoek naar een leuke knuffel voor haar, na wat schetsen en de naaimachine was zij er…  ‘De eerste roze Ogel’! Daarna bedacht ik een handige knuffel die je aan de speen kunt knopen….de speenknuffel! Van deze speenknuffels is er recent een hele nieuwe website gebouwd. Maar ze staan ook op de Ogeltje website. Het illustreren van geboortekaartjes is na zeven jaar enorm uitgebreid….heel veel onderwerpen. Ik bedenk telkens iets nieuws.

website

Waar komt de naam vandaan?
Ogeltje is door de jaren heen ontstaan. Zo viel mij op dat kinderen, en later ook Lenthe’ de ‚V’ niet uit kon spreken…vandaar Ogeltje. Er zijn regelmatig ouders waar ik een geboortekaartje voor ontworpen heb in het verleden, die me jaren later terug mailen….en nu begrijpen we het!…onze zoon/dochter zegt ook ‚Ogel’ als er een vogel voorbij vliegt! Een passende naam …voor een eigenwijze vogel. Ogeltje heeft sinds een jaar ook een website met kant en klare geboortekaartjes: Viegeltje!

Wat is het mooiste wat je ooit maakte?
Er was ooit een schilderij van een koeienportret. Ik heb nog altijd spijt dat ik deze verkocht heb. Deze ‘dame’ was zo mooi, hier was ik echt aan gehecht! Daarom bewaar ik alle originele illustraties nu in het atelier. Je kunt je dan ook wel voorstellen dat het atelier een verzameling is van schilderijen, illustraties en inspiratie bronnen.

Wat is het grootste compliment dat iemand je gegeven heeft?
Oh, dat is een lastige. Moet bekennen dat er bijna niemand is die niet blij is met de geboortekaartjes of trouwkaarten. Wel kan ik me mijn eerst rouwkaart herinneren, wat vond ik dat moeilijk! Heb bijna mee zitten huilen aan de telefoon met de ouder die net haar kindje verloren was. Na een mooi kaartje gemaakt te hebben, heb ik van het ontwerp een handgeschilderd schilderij gemaakt en opgestuurd. Dit zodat ze mooie herinnering zouden hebben van hun rouwkaartje. Ze waren zo blij met het schilderij, ze stuurde als bedankje een enorme bos bloemen! Een paar jaar later hebben ze een overigens twee gezonde kinderen gekregen….ik was zo blij met dit nieuws!

kubus

Waarmee ontspan je als je niet aan het werk bent?
Elke ochtend, als ik Lenthe naar school gebracht heb, rij ik met onze hond Meis naar het strand. Even een half uurtje voordat de werkdag begint om een balletje te gooien met haar en te wandelen op het strand…heerlijk!

Waar vinden we je online?
Ik ben te vinden op Twitter en Facebook!

facebook

Wat is je best verkochte artikel?
De geboortekaartjes is wel het mooiste product van Ogeltje. Alle creativiteit en ideeën zitten hierin…..en het leuke is, er is geen kaartje hetzelfde! Klanten kunnen hun eigen kleurencombinaties maken en zelfs illustraties combineren. Daar komen de leukste ideeën en combinaties van.

Welke producten mogen onze lezers niet missen?

  1. Uiteraard de collectie  geboortekaartjes. Veel onderwerpen, waarbij de illustraties stuk voor stuk uniek zijn!
  2. 75 kaartjes, met op elk kaartje een ander woord. De kinderen mogen per dag drie kaartjes pakken, voorlezen (zelf of de ouder) en iets vertellen over dit woord. Het woord en de illustratie kan iets vertellen over die dag. Geweldig hoe creatief kinderen zijn …en dat ze zich kunnen uiten.
  3. Geboortekisten & speelgoedkisten. Nu is het mogelijk om van het ontwerp van het geboortekaartje een leuke geboortekist of speelgoedkist te laten beschilderen….het zijn stuk voor stuk kunstwerken!
  4. Behangbomen. De behangbomen van Ogeltje zijn levensgroot, in allemaal vrolijke kleuren!
  5. Kinderboeken. Ondertussen zijn er drie kinderboeken die ik geïllustreerd heb: Kusjes van Ogeltje, Bootje Stip en de Koning en ik.

praatjes

Volg ons!
Volg Hip & Hot Blogazine via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kinderen!

facebook.com/hipenhotmagazine
twitter.com/hipenhot
instagram.com/hipenhot
pinterest.com/hipenhot

 

Vorig artikelMoestuintje gemaakt? Dat smaakt naar meer!
Volgend artikelProduct review: Busha Leggings
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in