Een kinderbadjas voor het najaar

Nu de zomervakantie voorbij is en de herfst zicht langzaam begint aan te dienen, gaan wij hier in huis terug naar het oude ritueel van ‘s avonds voor het eten douchen. Tenminste, de kleintjes, want Sterre doucht tegenwoordig in de ochtend ivm het zweten in de puberteit. In de zomer lopen ze dan in hun ondergoed rond, maar in de herfst en winter is dat koud. Dus heb ik voor alle kinderen een lekkere warme badjas! Een kinderbadjas voor het najaar is een goed idee, want ze zijn zacht en warm. De kinderen dragen ze graag.

Het avondritueel

Hoe ziet jullie avondritueel er uit? Ik kan je vertellen dat vier kinderen op bed leggen best veel tijd kost. Douchen, tanden poetsen, kleren voor de volgende dag klaar leggen, verhaaltjes voorlezen. Wij lezen elk kind apart voor, want die verschillende leeftijden vragen om verschillende boekjes. Daarbij vinden ze de zeldzame privé aandacht ook fijn. Om te zorgen dat wij ook nog iets aan onze avond hebben, zorg ik dus altijd dat de kinderen voor het avondeten gedoucht zijn.

K-k-koud!

Na het douchen krijgen ze dan een uurtje schermtijd. Dat is voor mijn kinderen het tofste moment van de dag geloof ik, ze doen daar alles voor. Vaak helpt Sterre Fee met douchen, en gaan Lenthe en Yuren zelf. Dat we nu 2 badkamers hebben is heel fijn, want dan kunnen er twee kinderen tegelijk douchen. Maar na het douchen is het wel koud. Zeker nu de temperatuur gedaald is. Op de iPad terwijl je zit te rillen van de kou in je ondergoed (ze willen nooit een pyjama aan hier) is niet fijn, dus vandaar dat ik voor iedereen een kinderbadjas bestelde.  Ook meteen handig voor het weekend, als de kinderen vroeg naar beneden gaan en geen zin hebben om hun kleren aan te doen.

Een kinderbadjas voor het najaar

De kinderen mochten zelf kiezen op de website van Stoere Kindjes. Yuren ging direct voor de haaien badjas. Die is natuurlijk ook heel gaaf. Lenthe en Fee wilden roze. Ik vond het onhandig als ze allebei dezelfde zouden hebben, dus kozen we voor Fee een kinderbadjas met donkerrode en blauw en voor Lenthe een lichtroze met uiltjes. Sterre is een beetje uit haar roze fase. Zij wilde graag de rood met witte stippen. Dat vond ze namelijk ook heel goed passen bij de herfst. Daar heeft ze helemaal gelijk in!

Hoe bevallen de kinderbadjassen?

We hebben de badjassen nu ongeveer anderhalve week en de kinderen hebben ze elke dag aan. Soms zelfs ook overdag. Vooral de badjassen van Yuren, Sterre en Fee zijn heel fijn. Die zijn ontzettend zacht en warm. De kinderbadjas van Lenthe is van iets ander materiaal, waardoor het minder zacht is. Niet erg, maar wij vinden deze iets minder fijn. Desondanks is hij met die uitjes wel heel leuk!

Hoe is jullie avondritueel? Douchen jullie kinderen ‘s avonds voor of na het eten? Of pas ‘s morgens? Hebben jullie ook een badjas? Of hoe los je dat op met de kou in het najaar?

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #189
Volgend artikelDe herfst-essentials voor trendy moeders
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in