Blockaroo, de ultieme cadeautip voor kinderen van 1 tot 6 jaar

Blockaroo de ultieme cadeautip voor kinderen van 1 tot 6 jaarSoms vind ik ineens iets waarvan het ik het bestaan niet kende, maar wel denk: had ik dit maar ontdekt toen mijn kinderen die leeftijd nog hadden! In dit geval gaat het over Blockaroo, een inventief speelgoedsysteem ontwikkeld door leerkrachten. Als je nog een verjaardag op de planning hebt staan en inspiratieloos bent, dan is dit wat je zoekt. Blockaroo, de ultieme cadeautip voor kinderen van 1 tot 6 jaar!

Blockaroo, de ultieme cadeautip voor kinderen van 1 tot 6 jaar

Ik ben heel enthousiast over Blockaroo, en dat komt door verschillende voordelen die ik in dit speelgoed zie. Naast educatief is het ook gewoon leuk, spreekt het peuters en kleuters aan door de felle kleurtjes en laat het ruimte om creatief te zijn. Voordeel is dat je het net als LEGO steeds opnieuw kunt uitbreiden, dus elke verjaardag, kerst of sinterklaas kun je er weer wat bijgeven. Zo ontstaat er een steeds grotere collectie waar je kind steeds meer mee kan bouwen. 

Wat is Blockaroo?

Blockaroo speelgoed zijn zachte, magnetische blokken. Je kunt het vergelijken met schuimblokken in felle, aansprekende kleurtjes. Peuters en kleuters kunnen hier eindeloos mee bouwen en creëren. Blockaroo blokken bevatten een magnetische systeem, waarmee de blokken aan elkaar verbonden kunnen worden. Ze stoten elkaar nooit af, waardoor er grenzeloze speelmogelijkheden ontstaan. Kinderen kunnen ze 360 graden draaien als ze op elkaar zitten. Door het klikkende geluid als ze draaien, ontstaan er veel mogelijkheden voor interactief en creatief speelplezier. Vandaar dat ik Blockaroo een ultieme cadeautip vind voor peuters en kleuters!

Blockaroo

Veiligheid

De magische blokken zijn ontwikkeld door leerkrachten en uitgebreid getest op veiligheid. Je zou ze, volgens de makers, veiliger dan veilig kunnen noemen. Daarnaast zijn ze niet giftig, grondig getest en voldoen ze aan alle veiligheidseisen. Ze kunnen zelfs veilig in bad worden gebruikt!

Voordelen van Blockaroo

Dit materiaal spreekt werkelijk iedere peuter en kleuter aan. Ook zelfs nog wel oudere kinderen. De felle kleurtjes en het zachte materiaal wekken de nieuwsgierigheid van je kind. Als ze vervolgens door hebben dat ze magnetische zijn en de blokken aan elkaar kunnen worden geplakt, gaan ze direct aan de slag. Het laat veel ruimte over aan de creativiteit van het kind. Hoe meer sets je hebt, hoe meer mogelijkheden er zijn om te bouwen. Het bevordert de motoriek, het ruimtelijk inzicht, de creativiteit, het sociale ontwikkeling doordat ze kunnen samenwerken en het heeft educatieve voordelen zoals leren tellen, sorteren en stapelen. In bad blijven de blokken ook drijven. 

De ultieme cadeautip voor kinderen van 1 tot 6 jaar

Schoonmaken van Blockaroo blokken

Net als LEGO kan Blockaroo ook gewoon in de vaatwasser om het schoon te maken. Doe ze hiervoor in het bovenste vak van de vaatwasser en ze blinken weer. Ik raad aan om dat zeker eens in de 3 maanden te doen, want er zal veel mee gespeeld worden. Daar worden ze dan toch een beetje smoezelig van. 

Welke verschillende sets zijn er?

Blockaroo is zo’n speelgoedsoort waarvan je het beste een leuke eerste set koopt, die je vervolgens steeds aanvult met nieuwe sets. Het zijn ideale cadeautjes voor een verjaardag, onder de kerstboom of sinterklaas. Leuke sets zijn bijvoorbeeld:

Dit is echt van dat materiaal dat je nooit weg doet, maar weer bewaart voor eventuele kleinkinderen die er ook weer plezier van zullen hebben. Bekijk het filmpje hieronder om te zien hoe dit materiaal werkt.

Vorig artikelWaarom je maar beter glasvezel internet kunt hebben met pubers in huis
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #333
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in