Een kledingkast waar alles in past!

kast opgeruimd kledingKen je dat? Je koopt weer iets nieuws, wil het in de kast hangen en denkt: waar dan? Je kast is vol. Tegelijk blijf je maar kopen, want voor je gevoel heb je steeds niets om aan te trekken. Heb je een feestje, dan koop je iets nieuws. Waarom, dat is je eigenlijk een raadsel, want je kast hangt vol. Maar ja, iedereen heeft dat al eens gezien, dus moet er een nieuw jurkje komen. Of een nieuwe rok. En zo komt je kledingkast steeds voller te hangen.

Een kledingkast waar alles in past!

Hoe kun je het nu anders doen? Dat begint natuurlijk bij het kopen van een mooie kledingkast. Die zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Wat bij jou past, is natuurlijk persoonlijk. Zorg dat een nieuwe kledingkast in je interieur past. Bij een modern interieur past een witte kledingkast natuurlijk perfect, heb jij meer met hout dan kies je daarvoor. Qua formaat doe je er het beste aan om voor een kledingkast te gaan die lekker groot is en goed in de ruimte pas. Kies bijvoorbeeld voor een kledingkast die tot aan je plafond rijkt. Bovenin kun je dan kleding bewaren van het seizoen dat het op dat moment niet is. Eens per jaar ruil je dat om. Ik heb bovenin mijn kast nu alle zomerkleding opgeborgen, want korte mouwen ga ik de komende maanden niet dragen. In mei gaan de wintertruien daar juist weer.

Kledingkast biano

Capsule Wardrobe

Als jij herkent dat je maar 20% van je kleding vaak draagt, je kledingkast onoverzichtelijk en rommelig is, nieuwe kleding er niet meer tussen past, je moeilijk je kleding kunt combineren, elke ochtend twijfelt over wat je aan moet doen en eigenlijk niet goed weet wat jou het beste staat is een cursus Capsule Wardrobe (start 9 januari 2021) misschien wel iets voor jou. Laura, afgestudeerd aan de mode-academie kocht in 2010 een jaar lang niets nieuws, omdat ze een statement wilde maken en meer rust in haar hoofd èn kledingkast wilde. Het leverde haar een legere kast, een eigen stijl en minder behoefte om trends te volgen op. Ze weet nu goed wat ze met elkaar kan combineren qua kleding, koopt alleen nog duurzame kleding die op een eerlijke manier gemaakt is en voelt zich hier vele malen beter bij. Ik volg Laura al geruime tijd op Instagram en ben verrast door haar creativiteit. Haar eigen stijl is duidelijk zichtbaar en met slechts 30 items per seizoen is de inhoud van haar kast een plaatje om naar te kijken!

En de kinderkledingkast?

Ook voor de kinderen is het vaak herkenbaar. Zij groeien nog, dus als ik bij mijn kinderen in de kast kijk, ligt daar vaak een deel te klein, een deel te groot en een deel dat past. In zekere zin ben ik met 3 meiden best duurzaam bezig, want alles schuif ik door en ik koop voor Fee niet vaak iets nieuws. Zij draagt gewoon de oude kleding van haar zussen, tenzij het versleten is natuurlijk. Ook heb ik een vriendin die regelmatig kleding van haar dochter aan mij opstuurt. Zelf geef ik ook graag kinderkleding door. Zo heb ik een keer een hele mooie wintertrui toevallig via Instagram verkocht aan Laura voor haar zoontje! Zo is de cirkel weer rond.

ast fee uitzoeken aug 2020

Ook zo’n overzichtelijke kledingkast krijgen?

Op 7 november start Laura weer met een cursus Capsule Wardrobe voor de kinderkledingkast. Wil jij meer overzicht in de kledingkast, dat alles bij elkaar past en dat het een opgeruimd geheel is? Wil je leren om alleen nog maar items te kopen die ook echt gedragen worden? Geen kleding meer die op de grond slingert, omdat er eigenlijk geen ruimte meer in de kast is? Dan is deze cursus dus echt iets voor jou! In 14 dagen tijd leer je een eigen stijl creëren, de kleding uit te zoeken, kleding weg te doen en wat je daarmee kunt doen en eindig je met de perfecte kledingcombinaties voor jouw kind. Combineer het direct met de aanschaf van een fijne kledingkast en zorg dat jouw interieur èn je hoofd duurzaam en opgeruimd wordt!

CAPSULE WARDROBE VOOR KINDEREN

Vorig artikelLeuk bordspel voor kinderen, Concept Kids Dieren
Volgend artikelLeuke tips voor kinderen in het najaar
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in