Leuk bordspel voor kinderen, Concept Kids Dieren

Concept kids dierenEen spel dat geschikt is voor jonge kinderen, maar pubers stiekem ook nog leuk vinden, dat is Concept Kids Dieren. Sterker nog, als ouder vind ik soms de simpele spelletjes echt een beetje saai, maar dit bordspel is grappig en speel ik zelf ook graag. In deze blog ga ik alles uitleggen over dit spel, zodat je kunt kijken of dit misschien iets is om cadeau te doen voor de feestdagen. Het is echt een leuk bordspel voor kinderen, Concept Kids Dieren!

Lees ook: Pandemic bordspel review

Leuk bordspel voor kinderen, Concept Kids Dieren

De doos bevat een spelbord, 110 dierenkaarten, 16 vierkante oranje ringen en een blad met de spelregels. Het advies is om te starten met de makkelijke kaarten als je jonge kinderen hebt die meespelen en om het spel te leren kennen. Daarna kun je moeilijkere kaarten er tussen stoppen. Het is dan soms ook echt moeilijk, zelfs voor volwassenen. Je kunt afspreken dat je elkaar dan hints mag geven om het juiste antwoord te raden.

concept kids dieren spel

Hoe gaat het spel?

Er is een stapel met kaartjes waar dieren op staan. Wie de beurt heeft, trekt een dier en doet deze in de houder, zonder te kijken. Je zet het dier van voor je, zodat de andere spelers het wel kunnen zien. Om beurten mag nu iemand op het spelbord een oranje ring neerleggen over een eigenschap dat bij dat dier past. Bijvoorbeeld over een kleur. Als je een olifant hebt, dan leg je dus een ring over de kleur grijs. Bij een flamingo is dat roze. Sommige dieren hebben meerdere kleuren. Ook kun je aangeven waar het dier leeft, wat het voor huid heeft, of het langzaam of snel is, boos of blij, wat het eet, of het vliegt of rent, of het geen of misschien wel 8 poten heeft enz. Door steeds meer eigenschappen over het dier te weten te komen, moet degene die aan de beurt is proberen te raden om welk dier het gaat. Dat is moeilijker dan je denkt soms!

raad welk dier ik ben

Wat vinden we van Concept Kids dieren?

Wij vinden het spel Concept Kids dieren erg leuk. Er zit voldoende vaart in, het is voor alle leeftijden leuk en je leert er ook nog iets van. Een minpuntje vinden wij dat je als eten alleen planten of vlees kunt kiezen. Er had ook vis bij moeten staan, want dat valt nu onder vlees en dat maakt het verwarrend, zeker voor kinderen. Verder staat er dan het voor 12 personen geschikt is, maar dat vind ik wat overdreven. Dan moet je namelijk best lang wachten voor je weer aan de beurt bent, iets wat voor kinderen best lastig is. Ik vind 2-6 personen eigenlijk wel de max. Wij spelen het regelmatig met het hele gezin en dat is goed te doen. We hebben een gelachen, want soms snap je echt niet dat iemand er niet op kan komen, terwijl het voor de anderen heel duidelijk is.

leuk spel concept kids dieren

Specificaties Concept Kids Dieren review

Aantal personen: 2-12 spelers
Leeftijd: 4-12 jaar
Uitgeverij: Concept
Spelsoort: coöperatief bordspel
Speeltijd: wisselt, ongeveer 20 minuten
Prijs: €22,89
Uitbreiding: nee
Waar te koop: oa via bol.com

leuk bordspel voor kinderen concept kids dieren

Vorig artikelFree printables die je leven een beetje leuker maken
Volgend artikelEen kledingkast waar alles in past!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in