Leuke tips voor kinderen in het najaar

Amsterdam met de kidsNormaal gesproken plannen we nu het bezoek aan de voorstelling van Disney on Ice in, maar helaas is dat vanwege de corona afgelast. Heel jammer voor de kinderen, ook zij kijken uit naar dit soort jaarlijks tradities en missen de uitjes soms. Ik ben dan geneigd te kijken naar wat wel kan, en ik heb een paar dingen gevonden die leuk zijn om met jullie te delen. Leuke tips voor kinderen in het najaar, soms in het theater, soms gewoon op televisie, maar allemaal interessant.

Leuke tips voor kinderen in het najaar

Mijn kinderen vragen regelmatig of we nog iets leuks gaan doen. Nu is dat in een gezin met 4 best een uitdaging, want wat voor een kleuter leuk is vindt een puber vaak niks en vice versa. Toch maken we er wel wat van en proberen we uitjes te plannen die haalbaar zijn. Leuke tips voor kinderen in het najaar zijn er genoeg te vinden, dus hieronder vind je mijn selectie.

fiets this is holland

This is Holland

Zo zijn we in de herfstvakantie naar This is Holland geweest. Niet iedereen kent dat, maar het is heel erg leuk. Echt een waanzinnige beleving. This is Holland zit in Amsterdam, tegenover het Centraal Station aan de kant van het IJ. Er vaart elke 4 minuten een gratis pontje, dat je aan de overkant afzet. Dat is al een belevenis op zich voor kinderen. Vanaf daar loop je in een paar minuten naar This is Holland. Overigens is er ook een parkeergarage dus je kunt prima met de auto komen. Bij This is Holland reserveer je een tijd. Het is belangrijk om zo’n 10 minuten voor tijd aanwezig te zijn. Daarna ga je door het gebouw heen. Je gaat op de foto, daarna zijn er wat vragen om te beantwoorden en vervolgens komt er een film en een uitleg over Nederland en de uitdagingen die bij ons land horen. Daarna neem je plaats voor de 5D film. Hierbij zit je in een soort stoel en deze stoel beweegt over een hele grote 5D film heen. Het is net alsof je boven Nederland vliegt en allerlei herkenbare plekken voorbij ziet komen. Het is zo levensecht, dat je zelfs de geur ruikt van de tulpenvelden en het opspattende water voelt van de zee. Het duurt ongeveer 15 minuutjes, wat op zich precies goed is. Na afloop zouden we nog naar Amsterdam Lookout gaan, om te schommelen bovenop het gebouw, maar helaas waaide het te hard. Daar moeten we nog een keer voor terug. Gelukkig heeft Amsterdam Lookout wel een hele toffe gamehall waar de kinderen nog een spelletje hebben gedaan! Koop hier je kaartje.

this is holland lentheThis is Holland wachten

De Hermitage in Amsterdam

Waar je wel weer live heen kunt, is de Hermitage in Amsterdam. Vanaf 7 november 2020 is daar voor het eerst een echte tentoonstelling voor de hele familie en alles draait om… ridders! “Tsaren en ridders, jonkvrouwen, hoofse liefde en toernooien. En een bijzondere middeleeuwse kunstcollectie. Dat zijn de ingrediënten van deze unieke tentoonstelling, uit de collectie van de Hermitage. We halen meer dan 250 objecten naar Nederland. Beleef de middeleeuwen door de ogen van de Russische tsaren!” Kinderen tot en met 11 zijn gratis, vanaf 12 betalen ze €21 en volwassenen betalen €27,50. Kies zelf een tijdslot waarin je wil starten.

hermitage amsterdam

Wat is er te doen?

Naast kunst is er een spannende speurtocht met hoorspel, voor kinderen vanaf 7 jaar. Ook is er een hashtag-tour waarin Tim Hofman spraakmakende topstukken verbindt met populaire thema’s van nu. Deze tour is geschikt voor pubers vanaf ongeveer 15 jaar. En voor 15-24 jarigen is er de Grand Art Game, met quizzen over de middeleeuwen en ridders. Hoe dan ook is de tentoonstelling een beleving vol epische ridderavonturen, romantische jonkvrouwen en zeldzame kunstschatten die straks voor het eerst in Nederland te zien zijn. Leuk voor het hele gezin!

Kinderen voor Kinderen

Ook op 7 november, maar dan op tv, is de Grote Show van Kinderen voor Kinderen bij Zapp op NPO3. Vanaf 19:25 uur kunnen alle kinderen (en hun ouders) voor de 41e keer meezingen vanaf de bank in huis. Altijd feest! Natuurlijk worden de nieuwe liedjes gepresenteerd van het album “En toen?”, maar zoals altijd komen er ook oudere liedjes voorbij. Normaal gesproken is de show ook te bezoeken, maar helaas is het dit jaar alleen een muzikale film. Ook prima, wat mij betreft. Hapje en een drankje erbij en we maken er een gezellige avond van. Vroeger ging dat ook zo, ik kan me dat nog goed herinneren. Toen had je alleen de tv uitzending, er waren geen grote shows. Ga jij kijken?

Leuke tips voor kinderen in het najaar

Vorig artikelEen kledingkast waar alles in past!
Volgend artikelSchoencadeautjes tot 5 euro
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in