Is jouw huis klaar voor de zomerzon?

De zomertijd is al ingegaan, dus het aftellen naar de zomer is officieel begonnen. Heerlijk in de tuin zitten en genieten van het mooie weer. Hoe zorg je dat je huis helemaal klaar is voor de zomerzon? Lees in dit artikel 3 tips die je hierbij helpen.

Zorg voor een goede binnentemperatuur

Naarmate de zomer dichterbij komt, neemt ook de kracht van de zon toe. Goed voor de energierekening, want stoken is bijna niet meer nodig. In de lente is dit lekker, maar in de zomer wil je eigenlijk niet dat de binnentemperatuur nog verder oploopt. Om te voorkomen dat je huis verandert in een sauna is goede zonwering onmisbaar. Er zijn zoveel soorten zonwering dat er voor ieder huis een passende vorm is. Wil jij binnenzonwering? Kies dan voor mooie shutters of jaloezieën. Toch liever buitenzonwering? Dan heb je de keuze uit rolluiken, markiezen, of uitvalschermen.

Schaduw in de tuin

Als het zonnetje schijnt, wil je hier lekker van genieten in de tuin. Toch is de zon in Nederland soms erg fel en warm, waardoor een beetje schaduw in de tuin fijn is. Niet alleen jij vindt het te heet om in de felle zon te zitten, maar je bloemen houden ook niet van de volle zon. De bladeren van bloemen verbranden namelijk in de felle zon. Als er geen bomen of gebouwen zijn die voor schaduw in je tuin zorgen, is het dus verstandig om zelf voor schaduw te zorgen. Plaats een zonnescherm of zonnedoek om lekker onder te zitten, of kies voor een goedkopere optie door het neerzetten van een begroeide pergola of parasol.

Geld verdienen met de zon

De zon begint ook een steeds belangrijkere bron van energieopwekking te worden. Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om door middel van zonne-energie een zakcentje terug te verdienen. Ondanks dat het hier niet altijd goed weer is, blijkt Nederland toch een uitstekende plek voor zonnepanelen te zijn. Een zonnepaneel levert in het zonnige zuiden van Spanje maar iets meer op dan in Nederland. Klinkt dit je als muziek in de oren? Vraag dan eens een offerte voor zonnepanelen aan.

Vorig artikelHippe kinderkleding voor de zomer van 2018
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #168
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in