5x de mooiste tafels voor jouw interieur

tafel dec 2018Tafels komen in veel soorten, maten, materialen en vormen. Hierdoor weten wij als geen ander hoe lastig het kan zijn om een keuze te maken. Wij vertellen jou hieronder alles over vijf verschillende soorten tafels en waarom jij deze nodig hebt!

Een eettafel voor de gezellige momenten

De tafel die iedereen wel in huis heeft is de eettafel. Aan deze tafel kun jij leuke en gezellige momenten beleven. Je kunt niet alleen eten aan deze tafel, maar het kan ook een statement piece zijn. Wanneer je een robuuste tafel uitzoekt kun je hiermee een eyecatcher in de ruimte creëren. Zet er dan ook nog mooie stoelen bij en je eettafel is helemaal aangekleed.

Naast eten aan de eettafel kun je hier ook gezellige momenten beleven. Hier kun jij gezellig spelletjes aan spelen met vrienden en familie of gezellig tafelen en kletsen onder het genot van wat hapjes. Het kan het hart van het huis zijn, waardoor jij veel momenten aan de eettafel kunt beleven.

Een salontafel waar jij de leukste spullen op kwijt kunt

De salontafel is een tafel die vaak bij de zithoek wordt geplaatst. Hier kun jij tijdens een filmavondje heerlijk jouw bakje chips en een drankje op plaatsen. Er zijn veel verschillende soorten, van één salontafel tot een set van 2 of 3. Voor een webshop waar je veel verschillende salontafels kunt vinden klik je hier.

De salontafel kun je ook leuk aankleden met spulletjes die jij leuk vindt. Denk aan een paar kaarsjes, bloemetje, decoraties en andere leuke accessoires. Hierbij kun jij genieten van een relaxte avond op de bank, zonder dat je telkens op moet staan om eten en drinken te pakken. Een salontafel zorgt dat je dit bij de hand hebt.

Een bijzettafel voor de extra hapjes en drankjes

Is jouw salontafel te klein en wil je meer spulletjes kwijt? Dan zou een bijzettafel een goede oplossing kunnen zijn. Hier kun je extra hapjes en drankjes op neerzetten of bijvoorbeeld je laptop. Deze kun je dan over je heen schuiven wanneer je op de bank ligt. Hierdoor kun jij rustig blijven liggen terwijl jij je serie kijkt op de laptop.

Daarnaast zijn bijzettafels de ideale manier om tijdens een avondje met veel hapjes en drankjes extra ruimte te creëren. Deze zet je simpel en snel bij de salontafel neer en hierdoor kun jij net die extra schaal kwijt. Daarnaast staat een bijzettafel ook gezellig wanneer je deze niet gebruikt, aangezien het eruit ziet als een decoratiestuk.

Een bartafel voor gezellig tafelen

Wie een kroeg in huis wil hebben kan voor een bartafel gaan. Deze is niet alleen meer geschikt voor de kroeg, maar is tegenwoordig ook een trendy eettafel. Hier kun je gezellig aan tafelen op barkrukken, die uiterst comfortabel zijn. Op deze manier is eten nog specialer dan aan een gewone eettafel. Je ziet dit namelijk nog niet in ieder huishouden, maar de populariteit stijgt wel.

De bartafel vind je ook in veel verschillende stijlen en materialen. Voor iedere interieurstijl is er wel een bartafel te vinden. Deze kunnen robuust zijn met houten en metalen accenten of juist erg modern met lichte kleuren en materialen. Kijk wat jij mooi vindt en ook welke materialen je voor de krukken mooi vindt; leer, velvet of hout.

Een sidetable voor al je decoraties

De sidetable is ideaal wanneer jij een stukje ruimte over hebt bij een muur. Je zou hier een dressoir neer kunnen zetten, maar als jij liever voor iets minder robuust wilt gaan kun je ook kiezen voor een sidetable. Deze zijn vaak wat smaller en hebben niet zo’n grof formaat. Deze kun je gemakkelijk plaatsen op een leeg stukje bij de muur.

De sidetable is geschikt om kleine spulletjes op te plaatsen, decoraties te showen of een mooi bosje bloemen op te zetten. Dit maakt dit type tafel ideaal om een ruimte helemaal mee af te maken. Het staat gezellig, is er in veel verschillende stijlen waardoor er altijd één geschikt is voor jouw ruimte.

Eindeloos veel opties met tafels

Nu weet jij welke tafels waarvoor gebruikt kunnen worden. Hierdoor kun jij hopelijk de tafel uitzoeken die je nodig hebt en welke jij mooi vindt! Kijk vooral ook naar de kwaliteit van de tafel, je wilt namelijk niet dat een tafel slechte kwaliteit heeft en snel kapot gaat. Kijk ook naar de materialen die in jouw huis passen. Door de vele soorten is er altijd een tafel geschikt voor jou. Maak de ruimte helemaal af met een vloerkleed onder de tafel. Dit geeft extra warmte en sfeer.

Nog een belangrijke tip! Zorg ervoor dat je meet voordat je een tafel koopt. Hierdoor creëer je een ruimte die niet te klein lijkt door een grote tafel of te leeg lijkt door een kleine tafel. Je kunt een kamer maken of breken met een passend meubel. Meten is weten. Dat geldt ook voor het uitzoeken van jouw nieuwe tafels.

eettafel table du sud vanaf bank

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #366
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #367
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in