Een leuke route Amsterdam-Zuid met kinderen

route door amsterdam zuid met kinderenOnze hoofdstad Amsterdam is een drukke, maar leuke stad om te bezoeken met kinderen. Je moet alleen wel de juiste plekjes weten. Toevallig is Ilse recent met haar vier dochters naar Amsterdam-Zuid geweest en zij kreeg op Instagram zoveel vragen, dat ik met haar heb afgesproken dat ik haar route en tips op mijn blog zou zetten. Speciaal voor jullie Heeft ze hun favoriete ouder/kind route voor Amsterdam-Zuid uitgeschreven. In deze blog dus: een leuke route Amsterdam-Zuid met kinderen!

Een leuke route Amsterdam-Zuid met kinderen

Het is een heerlijke wandelroute waar ouders en kinderen echt heel gelukkig van worden. Het gezin van Ilse komt regelmatig in Amsterdam. Zo vinden zij de Grote Bibliotheek fantastisch…waar levensgroot het Muizenhuis te zien is en je vanaf de bovenste verdieping prachtig uit kan kijken over de stad. The Corner Backery, Zaailing en nog vele mooie plekken zijn favoriet, maar de route die wij echt iedere vakantie lopen hebben we voor jullie uitgeschreven. Het fijne aan deze dag Amsterdam is dat het voor groot en klein genieten is. Zo is een dagje Amsterdam altijd iets om naar uit te kijken!

Archive Store

Het eerste adresje is de Archive Store. Dit zit op het Frederiksplein 16-18 en je kunt er gewoon voor de deur parkeren. De Archive Store is een soort hip warenhuis met kinderspulletjes. Van draagdoeken tot kinderkamer accessoires, van kinderkleding tot speelgoed. Echt een must-see!

De taart van mijn tante

De volgende stop is de Taart van mijn tante. Tip van Ilse: parkeer op de Eerste van der Helstraat in de garage. Alle volgende adressen zijn nu allemaal op loopafstand. Eenmaal je auto geparkeerd steek je door de hal naar de Ferdinand Bolstraat. Je loopt dan eigenlijk al tegen “De taart van mijn tante” aan, op nummer 10. Een echt taartje eten van “Abel” je kent hem vast van TV “taart van Abel”. Hij heeft hier een typisch Amsterdams B&B en taartjes restaurant zooooo fantastisch! Heerlijke taarten! Ilse kan je de carrot cake zeker aanbevelen en de entourage is op zijn Amsterdams…geweldig! Als je je hart hebt op gehaald aan de taartjes en de entourage ga je buiten rechtsaf.

taart van mijn tante

Blond Amsterdam

Blond Amsterdam kent iedereen wel, deze zit aan de Ferdinand Bolstraat 44. Heerlijk roze! Roze bloemengevel, roze interieur, roze in overvloed!
En ook Instagram waardig. Je kunt hier lunchen maar even kijken is ook heerlijk! Want we hebben nog meer leuks in petto en je zit vast vol van de taart van mijn tante.

blond amsterdam winkel

De Kinderfeestwinkel

Tweede straat links is de Gerard Doustraat 65. Daar vind je De Kinderfeestwinkel. Oh een waar feestje! Voor kinderen maar zeker ook voor mama’s met liefde voor Maileg, Meri Meri, Djeco etc. Gevaarlijk leuk! Je vertrekt hier vast niet zonder lege handen.

De kleine Parade

Daarna ga je verder de straat door. Voor de mama’s en papa’s is rechts de winkel “Anna + Nina”. Op het kleine kruispuntje/pleintje is links weer de parkeergarage en eventueel de winkel “Het is liefde” ook heerlijk maar kwetsbaar voor kindjes dus we wandelen nog even rechtdoor naar De kleine Parade! Dit zit aan de Gerard Doustraat 142. Fantastisch ook om weer wat te eten of drinken, de kinderkapper te boeken. Uniek in aanbod kleding van bijvoorbeeld merken als Emile et Ida, Bergstein etc. Geen groot aanbod maar alles is mooi!

Albert Cuypmarkt

Dan ga je een paar meter terug…tot het pleintje/kruispuntje en sla je linksaf. Daar kun je even hinkelen op de hinkelbaan en dan rechts  zie je de Albert Cuypmarkt. De hippe Scrunchies, voor €1.00 vind je ze hier! De rij bij de stroopwafels staat er natuurlijk niet voor niets. Geweldig lekker, maar ook heel druk. Dus we doen alleen dit stuk van de Albert Cuyp.

hinkelen amsterdam

Blender Kinder Café En Concept store

We steken de straat over en lopen over de brug. Aan je rechterhand zie je nu Blender, aan de Ruysdaelstraat 11. Hier kan ik over meepraten, want hier was ik zelf in juli 2015 ook al eens 🙂 Leuk dat het er nog steeds is! Hier is een zeer kindvriendelijke kaart, vriendelijke eigenaren en veel speelgelegenheid voor kinderen. Mama was niet wild enthousiast over haar broodje hummus maar wel wild enthousiast van de collectie Liberty en Smock jurkjes!

blender conceptstoreblender amsterdam

Zwemmen in het Vondelpark

Als je Blender uit loopt naar links (en dan loop je langs Zaailing en The Corner Backery) de eerste rechts gaat de Van Baerlestraat door tot het Vondelpark dan kun je linksaf het Vondelpark in. Je moet dan rechts aanhouden dwars door het park. Het is ongeveer 20 min lopen vanaf Blender tot het pierebadje. Je kunt ook terug naar de auto en deze parkeren op de Overtoom (parkeergarage Parkline of gewoon op straat ter hoogte van de Kattenlaan. Als je door het steegje (kattenlaan) loopt zie je al snel rechts het Kinderkookkafe liggen net aan de rand van het Vondelpark. Als je door loopt het park in twee meter naar links loopt kan je gelijk rechts een hekje door en tata… het pierebadje!Zo leuk! Zo schoon en zo Amsterdams gezellig!

pierebad vondelpark

Het Kinderkookkafe

Het kinderkookkafe is een ware beleving! Het zit aan het Vondelpark 6B. Als het druk is een beetje smoezelig, maar kinderen vinden het hier een feest. Je kan zelf pizza bakken of cake of koekjes bakken! Eindeloos spelen. Er is een fijne, kleine buitenspeeltuin met moestuin en binnen is er een glijbaantje en zijn er heel veel boekjes. Meestal zijn de kinderen druk aan het bakken. Op zaterdag mogen kinderen koken voor hun ouders!

Ik hoop dat jullie iets hebben aan deze blog over een leuke route Amsterdam-Zuid met kinderen en we horen het graag als je geweest bent!

kinderkookkafe

Deze blog kwam tot stand met medewerking van Isle de Ruiter- van Hien en haar dochters Sara, Pippa en Jula. Ook de afbeeldingen zijn van Ilse. 

Vorig artikelRestauranttip: Julieta in Den Haag
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #240
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in