Foto weekoverzicht Judith #240

regen in augHet was weer min of meer het gewone leven afgelopen week, met uitzondering van school natuurlijk. Die is nog niet begonnen. Dat was niet per se fijn, nu het weer niet geweldig is zijn de kinderen veel binnen en zitten ze zichzelf en elkaar veel te vervelen. We hebben dus vooral veel spelletjes gedaan, en eigenlijk ben ik dat nu wel beu. Helaas ziet het er voor volgende week nog niet heel veel beter uit, maar we zullen zien.

Maandag

De jongste twee waren naar de opvang en de oudste twee moesten zichzelf entertainen vandaag. Ik kroop achter mijn laptop en ging aan het werk. Van bijna 3 weken mail doornemen, blogs schrijven over onze route door Slovenië en voor wat samenwerkingen. Ik ben ook nog even gaan sporten ‘s avonds. Ik had echt geen zin, maar ben toch gegaan. Echt fijn dat dat nu weer 4 a 5 keer per week kan, had het echt gemist. Klinkt een beetje tegenstrijdig, maar als ik geweest ben voelt het weer zo fijn. Het kost alleen weer wat moeite om in het ritme te komen.

sporten maar weer

Dinsdag

‘s Morgens scheen de zon nog, maar ‘s middags regende en onweerde het. Heel ongezellig. Yuren en Sterre verveelden zich vreselijk. Alleen maar hangen op de bank. Op den duur wilden ze een donut gaan halen en ik dacht: ga alsjeblieft! Dan heb ik even dat gehang niet in beeld. Dus gingen ze, door de regen. En daarna smullen natuurlijk. ‘s Avonds aten we een venkelstoofpotje en dat vond echt bijna niemand lekker van de kinderen. Maik en ik hadden het zo op. Gelukkig had ik nog een reep Tony Chocolonely liggen, die ik als beloning (of chantagemiddel) kon inzetten en zo ging het bij de meeste toch minstens voor de helft op.

juut aug 2019

Woensdag

Sterre wilde met een vriendinnetje naar de bioscoop, naar de film 100% coco New York. Die draaide om 11 uur, dus ik had beloofd om de meiden te brengen en halen. Omdat heen en weer rijden naar Den Haag niet echt handig was, heb ik geparkeerd en ben ik met de jongste drie de stad in gegaan. Dat was best leuk, maar uiteraard stond ik wel weer in een pashokje met 3 kinderen om me heen jurkjes te passen. Terwijl zij tikkertje deden op 2 m2, zeiden dat ik een dikke kont had in die jurk of dat ie gewoon niet leuk was. Enige voordeel: ik heb geen geld uitgegeven. Nadeel: ik heb geen nieuw jurkje 😉 We sloten af met een rondje speeltuin en een terrasje en toen de pubers er weer waren reden we terug naar huis.

pubers naar de filmspeeltuintje rabbijn maarssenplein

Kaasfondue

Thuis hebben ze nog wel even buiten gespeeld, omdat de zon scheen. Ik heb ook nog eventjes buiten gezeten. We aten kaasfondue, dat vindt iedereen hier gelukkig lekker, dus het was een gezellige en vlotte avondmaaltijd. Na het eten ben ik nog gaan sporten.

Donderdag

‘s Morgens had ik een afspraak, ‘s middags was ik weer de pubertaxi. Sterre had dit keer Tessa die kwam spelen, haar achternichtje die tegenwoordig in Doha woont. Ze is voor de vakantie in Nederland. Ze hebben elkaar begin van de vakantie ook al gezien, maar Tessa wilde nog graag een dagje komen. Sterre wilde opnieuw naar de film, dit keer Dora. De halve middag waren ze weg. De kleintjes speelden vooral bij de buren. Ik maakte gehaktbrood, zodat dit vast in de oven kon. Tessa bleef eten en dat was gezellig. We gingen allemaal vroeg naar bed, want de nacht was drama geweest: Lenthe die verkouden was en er twee keer uit kwam, Yuren die bang was van het donker en Fee die in haar bed had geplast. En uiteraard allemaal op een ander tijdstip eruit, dus veel slaap had ik niet gehad. Ik ben dus ook heel vroeg mijn bed in gegaan!

ster en tessvlaggen 15 aug

Vrijdag

Laatste dagje van de week, de kinderen waren best vermoeiend. Ze zitten door de regen veel binnen, en dan teveel op elkaars lip wat nogal eens ruzie geeft. Bovendien achtervolgden ze me zelfs tot op de wc. Gelukkig gingen ze ook nog een paar keer bij de buren spelen. Ik ging nog even een keer sporten en verder heb ik niet zoveel nuttigs gedaan 🙂

handje wc deurwij lusten dit niet

Zaterdag

Het was een rustig weekend. We wilden eerst naar Hellendoorn, maar vanwege de voorspelde regen hadden we daar geen zin meer in. Ik heb wat gewerkt en schoongemaakt en daarna zijn we nog even naar een pianowinkel gereden. Lenthe wil graag op pianoles en Sterre gaat dat op school krijgen. Dus willen we eigenlijk wel een piano kopen. Wij hebben er alleen allebei geen verstand van. Best lastig kiezen dan. Je moet zo’n verkoper maar op z’n woord geloven. En piano’s zijn best wel prijzig. We hebben nog geen idee of ze er uiteindelijk ook veel op gaan spelen en het leuk vinden, dus eigenlijk vind ik het best wel een grote uitgave. Liefst kocht ik er eentje via Marktplaats voor een paar honderd euro, maar dan weet je weer niet wat je koopt. Lastig!

piano witjuut oud rokje

Zondag

Ik heb een reisje naar IJsland geboekt. In oktober. Is de derde keer, maar ik vind IJsland gewoon zo’n ontzettend gaaf land dat ik er geen genoeg van krijg. De vorige keer deed ik de Zuidkust, de Golden Cirkle en die keer daarvoor Reykjavik en het Noorden bij Akureyri, waar ik voor het eerst het Noorderlicht zag. Nu dus de Westfjorden. In oktober is er opnieuw kans op het Noorderlicht, maar ik ben bang dat ik niet het geluk ga hebben het nog een derde keer te zien. In elk geval ben ik zo’n beetje de hele zondag bezig geweest met het uitstippelen van de route. Ik denk dat het inmiddels wel gelukt is. Nog even een paar weekjes geduld. Eerst ga ik as vrijdag nog naar Oostenrijk en daar ga ik iets heel bijzonders doen. Notabene op de avond voor mijn verjaardag! Op Instagram kun je het volgen…

fashionable feebad maar weer

Vorig artikelEen leuke route Amsterdam-Zuid met kinderen
Volgend artikelOnze ervaring met Hallingdal Feriepark in Ål, nabij Geilo
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in