Een maatje meer is ook hip

gele outfit maatje meerAls je een maatje meer hebt, is dat helemaal geen reden om je saai of niet-trendy te kleden. Het valt me juist altijd op dat mensen die wat steviger zijn, maar goed gekleed door het leven gaan, positief opvallen. Soms is het lastig voor mensen met een grote maat om mooie kleding te vinden. Winkelen in een fysieke winkel kunnen ze als spannend ervaren. Gelukkig zijn er ook plekken waar je online kunt shoppen voor leuke kleding die je wèl past. Een maatje meer is ook hip, iets wat ze snappen bij Happy Size!

Een maatje meer is ook hip

Er zijn mensen die denken: ik heb een buik, ik heb dikke bovenbenen, mijn armen zijn te stevig, ik trek maar iets aan wat dat een beetje verhuld. Zodat mensen niet zien dat ik een maatje meer heb. Zo dragen ze juist daardoor veel te veel kleding die in feite juist accentueert dat je een matje meer draagt, in plaats van dat je de aandacht daarvan afleidt. Door hippe kleding aan te trekken, denken mensen juist: wat een leuke rok of toffe blouse! Wat een gave schoenen! Door je goed te kleden en er verzorgd uit te zien, maak je een positieve indruk. Ook al draag je een grote maat. Dat maakt juist niet uit!

Accessoires maken je outfit af

Naast een leuke jurk, een toffe rok, een trendy shirt of een mooie trui, moet je ook zeker de bijpassende accessoires niet vergeten. Een paar mooie oorbellen, een opvallende ketting en een matching tas maakt je outfit af. Stem af in materialen en in kleur. Mogelijk is het slim om een keer een kleuradvies te vragen, zodat je weet welke kleuren jou het beste staan. Als je zelf niet goed bent in het uitkiezen van wat jou het beste staat, kun je ook een stylingadvies aanvragen. Een styliste weet precies waar ze op moet letten. Het ene figuur is het andere niet namelijk. Ik heb bijvoorbeeld zelf brede heupen, maar een smalle taille. Als ik een lange trui draag, dan vallen mijn brede heupen meer op. Kies ik voor een korte trui, dan gaat de aandacht juist naar mijn smalle taille. Goed dus om rekening mee te houden!

leren broek grote maat

Een maatje meer is ook hip zwarte jurkKledingtips voor een maatje meer

Wat zijn nou goede trucs om rekening mee te houden bij een maatje meer? Sowieso kleedt donkere kleding of kleding in één kleur meer af dan lichte kleding. Verder is het belangrijk om dus je sterke kanten te accentueren. Denk niet dat oversized kleding je slanker laat lijken: dat is niet zo. Ook strepen zijn meestal niet zo’n goed idee. Als je een jurk wil dragen, let dan op het model. Meestal is een jurk met een smalle taille en een wijd uitlopende rok niet zo’n goed idee. Een strak jurkje past dan vaak beter. A-lijn jurkjes kunnen vaak wel goed. Ook lange vesten zijn, met name in de winter, een goed idee. Probeer verschillende looks uit en maak setjes in je kledingkast. Als je je zelfs ook vindt dat je er goed uit ziet, ga je vanzelf stralen. En als je straalt, voel je je zelfverzekerd!

Een maatje meer is ook hip lang vestEen maatje meer is ook hip lange rok

Vorig artikelWaarom een autoverzekering zo belangrijk is
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #357
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in