Foto weekoverzicht Judith #319

thuis aan het werk part 265De laatste week voor de voorjaarsvakantie. Dan de kinderen weer thuis, maar gelukkig geen onderwijs. Dat scheelt nogal. Met een beetje geluk krijgen we ook nog lente weer. Dan gaan de deuren open geniet ik van de zon, terwijl de kinderen buiten spelen. De sneeuw was vanaf woensdag helemaal verdwenen, zodat ik na 2 weken wandelen ook weer kon hardlopen. Allemaal fijn! 

Maandag

Het zou spekglad zijn zeiden ze, code rood, maar gelukkig viel dat hier allemaal mee. De school was dan ook gewoon open. Heel fijn, want mijn maandag zat vol online afspraken. Ik kon niet mee de kinderen naar school brengen, want ik moest al vroeg achter mijn laptop zitten. Daarom deed ik in de middag een rondje Delft die eindigde bij school om de kinderen op te halen. ‘s Middags moest ik nog meer werken, dus de kinderen hebben op een scherm gezeten. Ja echt. Het ging ff niet anders. Na het avondeten was ik heel moe. Maik moest nog werken, hij heeft een enorm drukke tijd op zijn werk, ik viel zowat meteen in slaap. Blijkbaar had ik dat nodig. 

kaarten marie laure viriot

Dinsdag

Ik was niet eens vroeg wakker, dus ik moest nog haasten ook om op tijd achter mijn laptop te zitten. Mijn ochtend begon met een online afspraak, die een uur duurde. Daarna had ik tijd voor thee en wat administratief werk toen er een andere school belde. Voor ik het wist was het alweer half 12. Om kwart voor 12 ging ik de deur uit voor een wandeling. Ik moest Fee ophalen om kwart voor 1 en dan loop ik meteen een groot rondje door Delft en Rijswijk van 5 km om even op te laden en wat beweging te hebben. Daarna hebben we samen geluncht en spelletjes gedaan. Ik had geen afspraken meer, dus probeerde ik wat aandacht aan Fee te geven. 

wandelen feb 2021

Woensdag

Nu de sneeuw weg was, kon ik eindelijk weer een rondje gaan hardlopen. Ik weet dat er echte enthousiastelingen waren die ook met sneeuw hebben gerend, maar ik voelde me er niet goed bij. Riskeren dat je uitglijd en iets breekt, waardoor je misschien wel 3 maanden niet kunt hardlopen, dat had ik er niet voor over. Dus hield ik het bij wandelen. Deze ochtend liep ik 5 km, in een best wel aardig tempo. Helaas deed runkeeper het niet, dus er is geen bewijs 🙂 Na het hardlopen heb ik gewerkt. Ik kreeg bericht dat een nieuwe collega die na de voorjaarsvakantie start, wat scholen van mij gaat overnemen. Daar ben ik heel blij mee. De afgelopen tijd was echt pittig, met de kinderen thuis en werk dat gewoon doorliep. Daarbij zit ik al een paar jaar boven mijn caseload. Nu komt mijn scholenpakket meer in balans en krijg ik wat ademruimte. Heel welkom! 

bloemen feb 2021

Bloggen

Ik had eindelijk ‘s avonds ook weer de rust en ruimte om een paar blogjes te schrijven. Zo schreef ik over de nieuwe kaarten van Marie-Laure Viriot die waren binnengekomen en ik tipte een superleuke en nuttige hype die momenteel op de scholen is: Pop It Fidget Toys! Het ging trouwens ook ontzettend lekker met de crypto’s deze dag, vooral de muntjes die ik op Bitvavo heb gingen als een tierelier. Pundi X bijvoorbeeld, HOLO en IOTA hebben allemaal al flinke verdubbelingen opgeleverd. Toch leuk hoor, zo slapend geld verdienen 🙂 Mocht je nog niet zijn ingestapt, dan kun je dat alsnog doen. Probeer gewoon eens met een tientje uit ofzo. Kan er niet veel fout gaan. En lees deze blog even over cryptocurrency

unicorn romenvanger maken

Donderdag

Ik had zowaar de hele ochtend voor mijzelf! Zelfs Maik was naar zijn werk. Hij begreep niet dat ik dat fijn vond, hij heeft geen last van mij als ik thuis ben 🙂 Nou, ik heb ook geen last van hem, maar de stilte en dat er gewoon niemand is vind ik af en toe fijn. Overigens was Sterre er wel, maar die lag tot 9 uur op haar bed, kwam daarna ontbijten en ging toen weer naar haar kamer voor toetsen en huiswerk. 

fee schoolarts gehoortestfee bij de schoolarts 6 jaar

Vrijdag

De laatste schooldag voor de kinderen, want het is voorjaarsvakantie. We knutselden bij thuiskomst met de knutselboxen van Little Creations, las Fee voor uit Doris Dorpsuil en Lenthe nam een vriendinnetje mee uit school waar ze de hele middag mee buiten speelde. Zelf heb ik nog wat gewerkt. Blogs geschreven, kaarten online gezet en ook voor mijn werk als onderwijsadviseur nog wat mails beantwoord en dossiers gelezen. Fee moest ‘s middags naar de schoolarts voor een weeg-meet-oor-ogen check-up. Normaal ga ik daar eigenlijk nooit heen, maar omdat ik een beetje twijfelde aan haar gehoor leek het me nu wel verstandig. Alles was gewoon goed, dus blijkbaar is ze soms gewoon Oostindisch doof 😉

hoera, zon 2021

Zaterdag

Weekend! Ik begon de ochtend met een hardlooptocht van 10 km. Heerlijk in het zonnetje. Van de week had ik al de 5 gedaan, maar daarvoor 2 weken niks door al het ijs en de gladheid. Ik vond die 10 dus best spannend, maar het ging eigenlijk prima. Je merkt het wel een klein beetje, maar ik denk dat ik het weer goed kan oppakken nu. Daarna ging ik lekker in het zonnetje zitten. Ik ben eigenlijk amper mijn stoel meer uitgekomen. Zo fijn, die zon op je gezicht! Alles voelt meteen een heel stuk lichter. En dan te bedenken dat we de hele week dit weer gaan hebben. Wat een feest! Oh ja, mijn roze kunstschaatsen kwamen ook eindelijk binnen. Een beetje laat, maar ja 🙂

roze schaatsenrose in de tuin feb 2021

Zondag

Na een wandeling van 8 km in de ochtend nam ik me voor de rest van de middag in de zon te zitten. Net als de dag ervoor dus. De kinderen spelen nu veel buiten, dus is er tijd om te lezen. Ik ben momenteel bezig in het boek Meesterframer (tip!) wat heel goed aansluit bij een opleiding die ik recent gedaan heb (en ook mijn diploma van gehaald heb). Terwijl ik zo zit te lezen hoor ik ineens Fee zeggen: hee oma! Ik reageerde er eigenlijk niet op, maar toen ze het nog een keer zei keek ik naar het keukenraam en jawel, oma en opa stonden voor de deur! De kinderen natuurlijk superblij, want ik denk dat we ze al bijna een half jaar niet meer hadden gezien. Alleen met kerst heel even toen we voor de deur gingen krijten. Ze kwamen een koffietje en een wijntje drinken, lekker buiten, zodat er weinig risico was. Heel gezellig, dit weer maakt ons zoveel lichter, en even ander gezelschap dan elkaar ook trouwens. Dank voor de leuke middag, oma en opa! 

ijsjes feb 2021

Vorig artikelLittle Creations, de leukste knutselboxen van Nederland
Volgend artikelEen nieuwe schutting kopen
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in