Kletspot; zelf maken of kopen?

kletspot miniIedereen kent tegenwoordig het begrijp “kletspot” wel denk ik. In een tijd waarin we steeds vaker op onze smartphone zitten, komt er een behoefte om weer met elkaar in gesprek te gaan. Het concept is simpel. Kaartjes in een pot met vragen erop die je elkaar kunt stellen. Je kunt een kletspot zelf maken of kopen, net wat jij wil. Deze leuke pot vol vragen kan voor kinderen zijn, maar ze bestaan ook voor stelletjes, vriendinnen of collega’s. Een kletspot zelf maken is eenvoudig, in deze blog vertel ik je hoe je dat doet. Ook vertel ik je waar je een kant en klare pot met vragen kunt kopen.

Lees ook: 8 x leuke free printables voor Valentijnsdag

Kletspot zelf maken, wat heb je nodig?

Een kletspot zelf maken is relatief eenvoudig. Je hebt er niet veel voor nodig en het is ook zeker niet moeilijk om te doen. Je hoeft zelfs niet supercreatief te zijn als je zelf een een pot met vragen gaat maken. Als je gewoon de stappen volgt lukt het jou ook. Waarschijnlijk heb je de spullen die je nodig hebt om een kletspot zelf te maken gewoon in huis. Je hebt de volgende dingen nodig:

  • een leeg potje, bijvoorbeeld van de pindakaas of de jam
  • Maskingtape en eventueel mooi lint
  • een leuk stofje voor de deksel of zwarte verf
  • touw
  • stickers
  • labels
  • zwarte fineliner
  • kaartjes met kletsvragen, zelf gemaakt of gekocht
  • printbare etiketten

kletspot navulling

Hoe maak je de kletspot?

Print de kletspot vragen uit en knip de kaartjes los. Knip een rondje uit de stof en plak deze op het deksel. Je kunt het deksel ook verven als je dat mooier vindt, met zwarte verf bijvoorbeeld. Schrijf met zwarte pen op het label “Kletspot”,  eventueel met handettering letters. Versier de pot met een randje masking tape naar keuze. Plak er eventueel nog een zelfgemaakt etiket op. Doe de kaartjes in de kletspot. Plak eventueel nog een sticker op het deksel en klaar ben je.

Kletspot kopen

Wie geen zin heeft om zelf een kletspot te knutselen, kan ook een kant en klare kletspot kopen. Er zijn kletspotten in verschillende thema’s. Ik zal de leukste hieronder apart bespreken.

Voor een avondje gezelligheid met vrienden

Wil jij eens gewoon gezellig kletsen met je vrienden, in plaats van een film kijken of een spel doen? Kies dan voor een pot met gezelligheidsvragen die hierbij passen. Deze is geschikt voor de gewone doorsnee avond, maar kan ook prima op tafel komen met kerst. In de glazen pot vind je 100 kaartjes met 200 vragen, stellingen en dillema’s. Zo leer je iedereen goed kennen!

kletspot gezelligheid

Voor kinderen

Deze kletspot voor kinderen is van plastic, zodat hij niet kapot kan gaan. De vragen zijn origineel en er zijn verschillende manieren om het te gebruiken. Het kan in spelvorm met een dobbelsteen, of gewoon om beurten een kaart pakken. Kinderen moeten in ieder geval kunnen lezen, en hoe ouder de kinderen zijn, hoe interessanter het wordt. Vanaf een jaar of 9 wordt het echt leuk om te doen.

kletspot kinderen

Voor senioren

Voor senioren is de Kletspot Destijds het meest geschikt. Samen praten en herinneringen ophalen over vroeger. Voor alle opa’s en oma’s en andere gepensioneerden. Leuk cadeau ook!

kletspot destijds

Voor geliefden

De Kletspot Lieveling is bedoelt voor stellen. Het is leuk om te doen als je elkaar al jaren kent, maar ook als je nog niet zo lang samen bent en elkaar wat beter wil leren kennen. Het geeft ruimte tot het voeren van een diepgaand gesprek. Je kunt elke avond een kaartje nemen of er een avond voor uit trekken en meerdere kaartjes doornemen. Er zitten meer dan 100 kaartjes in het potje.

kletspot lieveling

Kletspotje Stout

Tja, je houdt er van of je houdt er niet van, maar het Kletspotje Stout en Kletspotje Extra Pittig zijn echt alleen geschikt voor volwassenen. Stout gaat over intimiteit en erotiek. Extra pittig zijn weer ander soort vragen, meer een soort aanvulling op de gewone Kletspot. Ik heb ze zelf niet, maar heb van horen zeggen dat het wel hilarische vragen zijn die zorgen voor een hele leuke avond.

Kletspot Stout

Aan de slag!

In deze blog liet ik zien hoe je een kletspot zelf kunt maken en welke kletspotten je kunt kiezen. Om de kosten te drukken is het ook leuk om er eentje zelf te maken. Het is een superleuk cadeau om te geven, als je de kletspot zelf maakt nog persoonlijk ook. Veel plezier ermee!

Vorig artikelTafelzeil in hippe printjes en handige formaten
Volgend artikelGeld lenen, waar doen mensen dat voor?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in