Een prachtig sprookje voor kinderen èn volwassenen!

de kleine prins boekGistermiddag ging ik met Sterre naar de film. Ik heb alle kinderen beloofd deze vakantie iets met ze alleen te doen, en Sterre wilde graag “de Kleine Prins” bekijken. Dus, op deze zonnige dag, gingen wij lekker koel de bioscoop in.

De oorsprong

De Kleine Prins (Le Petit Prince) is eigenlijk een sprookje. Of een poëtisch verhaal, zo zegt Wikipedia. Schrijver en piloot Antoine de Saint-Exupéry publiceerde dit verhaal in 1943. Het boek lijkt een kinderboek. De tekeningen geven datzelfde beeld. Toch is het ook zeer geschikt voor volwassenen. Er zijn namelijk allerlei diepzinnige thema’s over het leven en de dood verweven in het boek en dus ook de film.

Het verhaal

In de film zie je een meisje van 9 dat heel hard moet leren van haar moeder in de zomervakantie. Het doel is, dat ze door de toelating komt van een bepaalde school. Terwijl het meisje elke ochtend aan haar bureau zit met boeken wiskunde, gaat haar moeder werken. Haar bureau kijkt uit op het vervallen huis van een oude opa. Deze opa probeert de aandacht van het meisje te trekken. Hij leert haar, dat je naast leren ook zeker moet genieten van het leven. En vooral nooit moet vergeten om je fantasie te gebruiken, zelfs niet als je volwassen bent! Hoe hij haar dat leert, dat mag je natuurlijk zelf gaan bekijken!

samen in de bioscoop bij de kleine prinsde kleine prins bioscoop

 

 

 

 

 

 

 

De film

Ik ben nooit zo van de kinderfilms. Meestal kunnen ze me weinig boeien. Ik kan me nog een Sinterklaasfilm herinneren waar ik bijna bij in slaap viel… Dat was bij deze film zeker niet het geval! Het boeide me van begin tot eind. Raakte me zelfs, op sommige momenten. Bijvoorbeeld het moment waarop de oude piloot zei: “Je lichaam is slechts een oud omhulsel. Als je kijkt met je hart, kun je iemand altijd blijven zien.” Mooi vond ik dat! Het leerde me dus ook iets, deze film. Genieten van het leven. Je fantasie niet verliezen.

De film is best spannend op sommige momenten. Sterre vond dat ook. Maar, ze vond het erg leuk. De hele diepzinnige thema’s had ze er zelf niet op die manier uitgehaald, maar we hebben er samen nog even over gepraat na afloop.

Ik vond het een erg leuke film en zeker de moeite waard om te bezoeken. Zie hieronder de trailer.

WINACTIE!

Wij mogen 2 boeken en 4 sleutelhangers van de Kleine Prins weggeven!

Wat moet je doen? Like onze Facebookpagina en laat een reactie achter bij het bericht over de Kleine Prins. Deze actie loopt tot 12 augustus 2015.

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #28
Volgend artikelHoe werkt de Baby Susher?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in