Ga je mee naar het (kinder)theater?

Na een bezoek aan de Uitmarkt in Amsterdam ga ik altijd huppelend de herfst in. Ook dit jaar werd er weer allerlei leuks gepresenteerd, niet alleen voor volwassenen maar ook voor kinderen. Op de Junior Uitmarkt kwamen we verrassend veel klassiekers tegen, zodat kiezen nog moeilijk wordt dit najaar! Wat zeg jij: Wickie de Viking of Rapunzel?

Wickie de Viking

Wickie de Viking, een musical van Studio 100, is nu al in het theater te zien. Met Josje van K3 in een van de hoofdrollen als de piratenschlagerzangeres Elza. Die pet past haar goed, dus wellicht zullen we haar ook na het naderende afscheid van K3 nog vaak in het theater terugzien. Alhoewel: afscheid? Middels een televisieprogramma worden er dit najaar drie nieuwe meiden gezocht om K3 te vormen. Met zijn zessen maken ze vervolgens een afscheidstoer langs tal van theaters. Met meiden in het gezin een must!

Rapunzel - Foto Nick van Ormondt

Houd je net als ik van sprookjes? Dan is Rapunzel een aanrader, al weer het achtste beroemde sprookje dat Van Hoorne op de planken brengt. Sita, die eerder al de rol van Assepoester vertolkte, mag nu het levensverhaal zingen van deze sprookjesprinses met haar lange blonde vlecht. Ook in het Efteling-theater zit je goed als het sprookjes betreft. Hier gaat binnenkort Pinokkio de Sprookjesmusical in première, over een houten marionet die tot leven kwam en een vertederend maar ondeugend jongetje werd dat maar niet kan stoppen met jokken.

Pinokkio

Voor de allerkleinsten vooral theaterproducties met vooral verhalen uit boekjes die ook hier thuis zijn stuk gelezen en/of filmpjes die we blijven kijken. Dikkie Dik bijvoorbeeld, waar Dirk Scheele weer een vrolijke liedjesshow omheen heeft gebouwd.

kinderen-theater-2015

En Thomas de Stoomlocomotief, die het verrassend goed doet op het podium. Maar ook Raad eens hoeveel ik van je hou van Theater Terra kan ik je van harte aanraden, na een voorproefje op de Uitmarkt te hebben gezien. Zelf verheug ik me vooral op Suske en Wiske en de Circusbaron. Zo grappig om die bekende en beroemde figuren tot leven te zien komen!

Thomas de stoomlocomotief

Heb je een kind dat zelf graag bij het theater of in een musical wil spelen? Wellicht kan het dan wat ervaring opdoen bij de theaterproductie Honderd en één dalmatiërs van het Nationaal Jeugd Musical Theater? Of laat het de stem inspreken bij de nieuw Disney/Pixar film The Good Dinosaur. Dat kan nog net, voor 14 september. Gegarandeerd bezorgt het oefenen met allemaal gekke stemmetjes jullie al lachstuipen.

Honderd en een dalmatiers

Vorig artikelMonte Scroppino: “knijpfruit” voor mama (en papa)
Volgend artikel10 producten die perfect passen binnen het thema herfst
Yvonne Koop
Yvonne Koop schrijft als moeder van 4 kids graag over onderwerpen die haar het meest nabij staan: kinderen, speelgoed, (buiten) spelen, natuur, Scandinavië, design en handwerk. Voor Hip & Hot schrijft Yvonne over kunst, cultuur en evenementen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in