Een superleuk gezelschapsspel voor peuters en kleuters

Knappe koppen spelWie nu eens een echt leuk spel wil kopen voor de kleintjes, krijgt van mij vandaag een goeie tip. Ik ontving het spel “Knappe Koppen” vorig jaar voor de verjaardag van Lenthe en Yuren en dat was een schot in de roos. De kinderen vinden het zò leuk. Grote voordeel is, dat je het op verschillende niveaus kunt spelen. Er zitten kaartjes tussen voor de twee jarigen, maar ook kaartjes voor de oudere kinderen. Zo kan iedereen meedoen. Voor Sterre van 7 is het inmiddels wat makkelijk, maar vorig jaar vond ze het nog heel leuk en ook nu doet ze nog wel mee voor de gezelligheid.

De kleintjes krijgen kaarten met teksten als: welke kleur is dit? Of: bouw deze toren na. Of: waar zitten je ogen? Of: spring drie keer in de lucht. De grotere kinderen krijgen moeilijkere vragen. Zoals bijvoorbeeld “welk dier is dit” of “hoeveel vingers zitten er aan elke hand”? Grote voordeel is dat de opdrachten en vragen niet goed hoeven te zijn, het gaat om het proberen.

Het spel is heel goed om jonge kinderen de principes van bordspelen aan te leren, zoals: gooien met eend dobbelsteen, kaartje pakken, je pion verzetten, een opdracht uitvoeren, enz. Ik vind het echt een aanrader en het geld waard. Het is bovendien nu in de aanbieding bij bol.com zag ik!

Lenthe bouwt knappe koppen

Vorig artikelHip & Hot kerstkaarten 2014
Volgend artikelDe online gids voor fashionable moms
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in