Foto weekoverzicht Judith #245

sporten sept 2019 roze shirtDe regen tikt tegen de ruiten terwijl ik dit schrijf, bizar hoe het zo ineens kan omslaan. Desondanks vond ik het zonnige weekend een cadeautje, en we hebben er met volle teugen van genoten. Ik ben bang dat de herfst nu wel echt is aangebroken. Ik verwacht geen zomerse dagen meer, eerlijk gezegd. We gaan het zien. Hier mijn weekoverzicht van de afgelopen week.

Maandag

Eens in de twee weken hebben we vergadering en vandaag was zo’n vergaderochtend. Daarna had ik nog wat afspraken op kantoor en ‘s middags ging een collega met mij mee naar een gesprek. ‘s Avonds ben ik gaan sporten, en het was superdruk. Daar baal ik altijd van, want dan moet je steeds wachten tot je ergens op kan.

Dinsdag

Mijn ochtend begon op kantoor. Daar zat ik in gesprek toen ineens het brandalarm af ging. Moesten we allemaal naar buiten. Gelukkig bleek het een onverwachte oefening en was er niet echt iets aan de hand. ‘s Middags had ik nog een andere afspraak, die uiteindelijk niet door bleek te gaan. Daarna ben ik naar huis gegaan om wat dingen voor te bereiden voor de volgende dag en te koken. We aten venkelsoep met zalmspiesjes en iedereen vond het lekker! ‘s Avonds moesten Maik en ik naar een ouderavond op de middelbare school van Sterre. Het was leuk om alle ouders te zien van de kinderen uit haar klas en wat informatie te horen. Bij de borrel voelden we ons een beetje eenzaam, er bleef bijna niemand hangen. We hadden wel alle borrelnootjes voor onszelf 🙂

ouderavondborrel stanislas

Woensdag

Ik wilde eigenlijk ‘s morgens vroeg gaan hardlopen, maar ik kon mijn bed niet uit. Dus dat sloeg ik maar over. Ik had al vroeg allerlei afspraken. Maik had de auto nodig, dus ik ging op de fiets. Had ik toch nog een beetje beweging. De afspraken verliepen goed, en rond 4 uur was ik weer thuis om nog wat mail weg te werken. Eind van de middag trok ik dan toch mijn hardloopkleren nog aan en ging ik op pad.

hardlopen blauw shirt

Donderdag

Mijn vrije dag, die ik in de ochtend vooral doorbracht op de piano. Ik kan inmiddels Für Elise en Ode an die Freude spelen, maar ik wilde ook Yesterday van de Beatles leren. Dus daar ging ik even voor zitten en inmiddels kan ik dat ook. Ik vind het echt heel leuk, dat piano spelen, terwijl we dat ding eigenlijk kochten voor de kinderen 🙂 Rond lunchtijd haalde ik de kinderen van school en heb ik niet zo heel veel meer gedaan. Het was lekker weer, dus de deuren gingen open, zodat we konden genieten van de zon. Ik maakte tempura van herfstgroente als avondeten, wat nogal een werk was, maar iedereen vond het lekker (tot ik zei dat een shii-take een paddestoel was, want bij ons gruwelen ze van paddestoelen). ‘s Avonds hadden we het rapportgesprek van Lenthe en daarna ben ik nog gaan sporten. Had niet echt veel zin meer, maar toch mijn sportkleren aan getrokken en gegaan. Toen ik thuis kwam blij dat ik gegaan was, natuurlijk.

tempura herfstgroeten

Vrijdag

Ik kon uitslapen, maar werd wakker van Maik die wel gewoon moest werken vandaag. Drie kinderen hadden een studiedag, dus sliepen ook uit, Sterre moest wel naar school. We ontbeten rustig en de kinderen deden spelletjes aan tafel. Om half 12 ging ik naar Den Haag, waar ik uitgenodigd was voor een foodtour. Met een heleboel andere bloggers gingen we allerlei horeca gelegenheden in Den Haag langs. Ik zat al bij de derde locatie bommetje vol, het was allemaal heerlijk, maar echt teveel. Binnenkort zal ik de foodtour nog uitgebreid beschrijven in een aparte blog. Het was in elk geval een leuke middag, met lieve mensen. Rond het avondeten was ik weer thuis, maar de pizza skipte ik, ik zat nog veel te vol. Ik ging wel nog even met Feetje samen in bad, dat wilde ze graag.

instafoto foodbloggerstourjuut foodbloggerstour

student hotel pianofeejuut inbad

Zaterdag

Ik begon natuurlijk de ochtend in het zwembad, maar dit keer kon ik geen uur zwemmen, want Yuren moest naar de voetbal om 8 uur. Na de voetbal gingen we met z’n allen naar de kapper. Dat was bij mij hard nodig, ik had al voor de zomervakantie willen gaan, maar wegens geen tijd was dat niet gelukt. Ik heb alle dode punten er uit laten knippen en meer, dus nu heb ik best wel een kort kapsel. Gelukkig groeit het weer aan 🙂 Ik heb het wel vaker zo gehad, ik vind het lang zelf leuker.

kort kapsel juut sept 2019

Genieten van de zon

‘s Middags wilde ik eigenlijk gaan winkelen, maar ik vond het eigenlijk zonde om dat te doen met het mooie weer. Dus besloot ik in de tuin te gaan zitten. Ik had trouwens superslecht geslapen, niet door een kind, maar gewoon door mezelf. Dus ik was heel moe en viel af en toe in het zonnetje in slaap. Vroeg naar bed hielp gelukkig, en was maar goed ook, want Fee was niet fit en kwam ‘s nachts haar bed uit om bij ons te slapen.

Zondag

De ochtend begon vroeg. Maik had beloofd een muurtje te verven, die waar de piano tegenaan staat. Ik vond de kleur van het jaar van Flexa Tranquil Dawn zo mooi, dat ik die wilde. Zo geschiedde. De piano komt nu veel mooier uit, ben er heel blij mee. Daarna was er een afspraak voor koffie en taart met de klas van Lenthe. Dat was op loopafstand van ons huis, lekker makkelijk. En gezellig. De kinderen speelden fijn buiten, de ouders kletsten er vrolijk op los en er was veel taart. Rond lunchtijd waren we weer thuis en ging ik snel even sporten. Daarna begon de Grand Prix en besloot ik een keer niet te kijken, maar dan nu te gaan winkelen. Ik heb heel veel dingen aan gehad, maar kon niet goed beslissen. Ik vond alles het net niet ofzo, ik weet niet. Uiteindelijk heb ik alleen een shirtje gekocht en een jurk en besloten dat ik binnenkort nog maar eens een nieuwe poging moet wagen 🙂 Ik wilde eigenlijk juist wat herfstkleuren, en alles wat ik daarvan aantrok, was of niet mijn maat, of niet het goede model voor mijn lijf.

tranquil dawn flexa piano muurjuut kleren passen sept 2019

Herfstsalade met kalfslever

We aten herfstsalade met kalfslever, wat de helft van de kids niet de hachelen vonden, de andere helft gelukkig wel. Daarna ging iedereen naar bed en kon ik gaan puinruimen, mijn kinderen maken altijd zoveel zooi in het weekend.

opmaat lenthe klas 2019juut outfit sep 2019

Vorig artikelEen verbouwing financieren
Volgend artikelZo verlicht je eenvoudig je tuin
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in