Een WK voetbal DIY in 7 stappen

wie wint het wkZullen we de kwartfinales halen, of niet? Het blijft nog even spannend, maar het lijkt er op dat we toch verder komen dan ik in ieder geval dacht. Als de schitterende eerste wedstrijd een voorbode is van wat nog gaat komen, dan kunnen we nog wel even genieten van de oranje-gekte. Om het hier thuis ook een beetje te laten leven, heb ik met de kinderen een voetbalspel gemaakt. Een soort voetbaltafel, maar dan in het klein. Supersimpel te maken, en ze vonden het erg leuk. Een beetje hulp van papa of mama is wel nodig, trouwens, maar dat is juist gezellig. Dus wil jij ook nog iets knutselen rondom het wereldkampioen voetbal met de kinderen dit weekend? Dan is dit een erg leuke tip!

Van het eindresultaat hebben ze zeker nog een paar weken plezier!

maak een voetbaltafel in het klein

Wat heb je nodig?

Een schoenendoos (of een andere doos), takken (even in het bos zoeken) of stokjes die langer zijn dan de breedte van de schoenendoos (te koop bij de bouwmarkt), houten knijpers, leuk pakpapier, lijm, schaar, masking tape.

1. Knip je aan weerszijden van de doos het doel uit.

2. Dan prik je met een scherpe schaar aan beide kanten bovenin 4 gaten. Let even op dat je vooraf meet hoe hoog het ongeveer moet. De stokken krijgen er nog knijpers op (de voetballers) en die moeten kunnen draaien. Maak de gaten dus niet te laag!

3. Vervolgens beplak je de doos met pakpapier. De randen kun je afwerken met masking tape. Dat geeft een leuk effect. Heb je het niet in huis, dan kun je dit deel gewoon overslaan.

4. Als de doos beplakt is, versier je de knijpers. Dit kan ook met masking tape, maar ook met stift of verf. Sterre gebruikte haar gekleurde pennen. Zij gelooft dat de finale tussen Nederland en Argentinië zal gaan, dus maakte ze 6 oranje knijpers en 6 lichtblauwe.

5. Prik de takken door de gaten van de doos en zet per tak 3 knijpers er op.

6. Wil ‘m echt helemaal mooi maken, dan bestel je bij Leuke Lintjes dit gave gras papier voor de grond van de doos. Net een echte grasmat!

7. Zet de doos op de grond, ene kind aan de ene kant, andere kind (of papa of mama) aan de andere kant. Gebruik een pingpongballetje of een voetbal van de playmobil, zoals wij! Je kunt ook zelf een balletje maken van een prop papier, maar dat rolt minder fijn.

Veel voetbalplezier!

wk voetbalspel

Vorig artikelDe leukste toilettassen voor op vakantie
Volgend artikelTutorial oranje feest-toeters maken!
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in