Een WK voetbal DIY in 7 stappen

wie wint het wkZullen we de kwartfinales halen, of niet? Het blijft nog even spannend, net als ieder WK en EK voetbal. Veel mensen kunnen wel echt genieten van de oranje-gekte. Ik zie zelfs hele straten versierd zijn! Om het hier thuis ook een beetje te laten leven, heb ik met de kinderen een voetbalspel gemaakt. Een soort voetbaltafel, maar dan in het klein. Supersimpel te maken, en ze vonden het erg leuk. Een beetje hulp van papa of mama is wel nodig als ze nog klein zijn, vanaf een jaar of 10 kunnen ze dit voetbalspel zelf maken. Wil jij ook nog iets knutselen rondom het wereldkampioen voetbal met de kinderen? Dan is dit een erg leuke tip! Een WK voetbal DIY in 7 stappen.

Lees ook: Je kind op voetbal

Een WK voetbal DIY in 7 stappen

Zoals gezegd heb je in elk geval een schoenendoos nodig. Mocht je die niet hebben, dan kun je het ook van een ander doosje maken. Maar het formaat van een schoenendoos moet je wel hebben. Van het eindresultaat, een geweldig voetbalspel, hebben ze zeker nog een paar weken plezier. En ze zijn ook weer even lekker bezig met een knutselactiviteit. 

maak een voetbaltafel in het klein

Wat heb je nodig?

Om dit voetbalspel te kunnen maken heb je een aantal spullen nodig. Het meeste heb je waarschijnlijk wel in huis, sommige dingen kun je even in het bos zoeken of kopen. 

  • Een schoenendoos (of een andere doos)
  • takken (even in het bos zoeken) of stokjes die langer zijn dan de breedte van de schoenendoos (te koop bij de bouwmarkt)
  • houten knijpers
  • leuk pakpapier
  • lijm
  • schaar
  • masking tape

Lees ook: Speciaal voor voetbalfans!

Zo maak je het

1. Knip je aan weerszijden van de doos het doel uit.

2. Dan prik je met een scherpe schaar aan beide kanten bovenin 4 gaten. Let even op dat je vooraf meet hoe hoog het ongeveer moet. De stokken krijgen er nog knijpers op (de voetballers) en die moeten kunnen draaien. Maak de gaten dus niet te laag!

3. Vervolgens beplak je de doos met pakpapier. De randen kun je afwerken met masking tape. Dat geeft een leuk effect. Heb je het niet in huis, dan kun je dit deel gewoon overslaan.

4. Als de doos beplakt is, versier je de knijpers. Dit kan ook met masking tape, maar ook met stift of verf. Sterre gebruikte haar gekleurde pennen. Zij gelooft dat de finale tussen Nederland en Argentinië zal gaan, dus maakte ze 6 oranje knijpers en 6 lichtblauwe.

5. Prik de takken door de gaten van de doos en zet per tak 3 knijpers er op.

6. Wil ‘m echt helemaal mooi maken, dan bestel je bij Leuke Lintjes dit gave gras papier voor de grond van de doos. Net een echte grasmat!

7. Zet de doos op de grond, ene kind aan de ene kant, andere kind (of papa of mama) aan de andere kant. Gebruik een pingpongballetje of een voetbal van de playmobil, zoals wij! Je kunt ook zelf een balletje maken van een prop papier, maar dat rolt minder fijn.

Veel voetbalplezier!

wk voetbalspel

Vorig artikelDe leukste toilettassen voor op vakantie
Volgend artikelTutorial oranje feest-toeters maken!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in