Tutorial oranje feest-toeters maken!

kids blazen op feest toetersIk weet niet hoe het bij jullie ging afgelopen voetbalwedstrijd, maar wij keken mekaar toch meerdere malen enigszins geërgerd aan. Lenthe stond zo ongeveer de halve voetbalwedstrijd voor de televisie, Yuren was na een half uur wel klaar ermee en begon af en aan te huilen en Sterre vroeg om de haverklap: “maar wat is er dan?” Van rustig een voetbalwedstrijd kijken was geen sprake. En we waren nog wel zo goed voorbereid geweest. Keurig om half 6 gegeten, kindjes zaten gedouched en wel klaar. Naja. Morgen is het weer voetbal. En wèèr om 6 uur.

Dus ik bereidde het nòg beter voor. Dit keer knutselde ik met de kinderen oranje-feest-toeters. Voor tijdens de wedstrijd. Gewoon heel simpel, van een rietje en papier. In 5 minuutjes is ie klaar. De kinderen vonden het hartstikke leuk om te maken en kijken er nu al naar uit om morgenavond met hun uitrol-toeter klaar te zitten voor de wedstrijd.

Oh ja…. hij maakt GEEN geluid. Er zit namelijk geen echte toeter in. Wel zo handig, want nu kunnen zij blazen tot ze er bij neervallen en wij ouders toch het commentaar bij de wedstrijd horen. Daar is over nagedacht 🙂

Wat heb je nodig?

Een rietje, een leuk vel (oranje) pakpapier, schaar, (oranje) masking tape of plakband.

hoe maak je een feest toeter van een rietje

Hoe maak je het?

1. Knip uit een leuk vel pakpapier een stuk van 8 x 26 cm. Ik koos het leuke confetti-pakpapier van Oktoberdots en liet de kinderen met oranje stift nog wat oranje confetti’s & vlaggetjes er tussen tekenen.

2. Vouw het papiertje door midden en weer open en vouw dan beide kanten naar het midden toe. Plak vast met masking tape.

3. Stop een (oranje?) rietje ongeveer 3 a 4 cm in het papier en bindt om het rietje met masking tape of plakband.

4. Rol het papier op en…. BLAZEN MAAR!!!

diy feest toeter

Vorig artikelEen WK voetbal DIY in 7 stappen
Volgend artikelEen kijkje achter de schermen bij Juffrouw Pollewop
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in