Over eenheidsworsten & ècht inspirerende Instagram accounts

Foto PicknickersNa een week op vakantie met beperkt internet wist ik het: ik ga minder online! Net als veel mensen om me heen checkte ik, haast ongemerkt, meerdere keren per uur mijn iPhone. Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Wordfeud, Whatsapp en Linkedin. Voor ik het wist zat ik op de Facebookpagina van een vriend van de buurvrouw haar zus… Dat kon én moest anders. Daarom besloot ik begin dit jaar om een hele maand niet actief te Twitteren. Hoe dat ging?

De apps van alle social media (behalve Instagram) verwijderde ik van mijn telefoon. Daardoor was mijn telefoon dermate oninteressant geworden, dat ik hem regelmatig de hele dag op het aanrecht liet liggen. Zoals mijn moeder altijd zegt: “Als ze je echt nodig hebben weten ze je wel te vinden.” Om toch een beetje bij te blijven checkte ik wel ’s ochtends en ’s avonds Twitter en Facebook op mijn iPad of laptop. Heel af en toe durfde ik wel een tweet te favouriten en slechts een paar keer heb ik geantwoord op een #dtv’tje of iets geretweet. Ik werd niet meer ongewild geconfronteerd met ‘meningen’ van anderen, klaagtweets, online conversaties tussen twee tweeters enz. enz. enz. Wat een rust…

Ik merkte dat ik vooral meer gefocust was op de dingen die ik deed. Niet steeds mijn telefoon checken of te bedenken wat voor grappigs/interessants/bijzonders ik over wat dan ook maar zou tweeten. Meer rust dus.

foto Nelson

Om niet helemaal in een gat te vallen bleef ik wel Instagrammen. Fanatieker dan voorheen. Daarom ben ik bewust op zoek gegaan naar inspirerende instagrammers. De laatste tijd merkte ik dat er veel (te veel) winacties op instagram kwamen. Mensen die daaraan regelmatig meedoen ontvolg ik. Datzelfde geldt voor instagrammers die steeds hetzelfde blijven plaatsen. Wat me opviel was dat er veel IG-ers zijn die dezelfde soort foto’s plaatsen. Ik noem een willekeurig voorbeeldje: postertje aan de muur, boven een pastelkleurig kastje, daarnaast een hyacintenbol in een potje of glazen vaasje. En dan dat plaatje uit vier verschillende hoeken gefotografeerd. Dat is niet alleen mij opgevallen. Er is namelijk sinds kort een ongelofelijk grappig IG-account actief: @insta_gram_eenheidsworst. Dit account plaatst collages van soortgelijke IG-foto’s. Hilarisch! (helaas is deze account verwijderd, zo bleek vandaag! Wegens nare reacties, zo begreep ik)

Foto Strand 2

Een paar tips om te ontsnappen aan de eenheidsworst op Instagram:

@colorfulsparkle, voor als je van kleur houdt. Ik volg Paula nog maar net, maar ik ben verkocht!

@Littlegreenshed, dit account is van Lou Archell. Lou is schrijfster en blogger en maakt prachtige foto’s (en prints trouwens)

@theowlsaid, prachtige tekeningen, originele en mooie foto’s

@happinez.eveline, Eveline is ‘deputy editor-in-chief’ bij de Happinez en plaatst prachtige inspirerende foto’s.

@april_and_august, voor iedereen die van vintage houdt een dikke vette aanrader! Stella maakt mooie en afwisselende foto’s.

Wil je mij volgen? Leuk! @nellekewouters. Ik plaats foto’s van mijn kinderen, ontwerpen en mooie momenten. En Judith @hipenhot kun je natuurlijk ook volgen, zij plaatst foto’s van haar online en offline leven als blogger en mama!

Foto Lotus

Vorig artikelWat mannen ècht willen krijgen voor Valentijnsdag
Volgend artikelFoto weekoverzicht van Judith #3
Nelleke Wouters
In 1976 geboren 'onder de vuurtoren' in het heerlijke Zeeuwse Westkapelle. Voor de liefde verhuisd naar Friesland. Al ruim 9 jaar liever verliefd op Johan (36). Übertrotse moeder van Nelson (3) en Lotus (1). Nelleke is eigenaar van Wouters Vormgeving & Fotografie. Haar meeste opdrachtgevers zijn startende vrouwelijke zzp’ers. Daarnaast is ze communicatie- en juridisch adviseur bij een bouwbedrijf. Liefde voor woorden, beelden, kleur, eten en muziek. Dagelijks te vinden op Instagram, Pinterest, Facebook & Twitter. De nieuwe huisstijl van Hip & Hot is bedacht door Nelleke en ze ontwerpt free printables én de Hip & Hot Stationery. Daarnaast schrijft ze af en toe een blog over leuke ‘Nice to haves’.

3 REACTIES

  1. @Annemiek: graag gedaan!

    @mickey: het was wel de juiste link, alleen blijkt dat de account heel recent verwijderd is! Niet iedereen vond ‘m blijkbaar hilarisch… Toen ik de blog erop zette werkte de url nog, dat check ik namelijk altijd. Jammer he?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in