Kinderboekentip: de krijtjes staken!

De krijtjes staken_coverJe zult maar het plan hebben een prachtige tekening te gaan maken, je kleurdoos pakken, en een hele stapel brieven aantreffen. Van je kleurkrijtjes notabene!

Dit overkwam Teun. Zijn krijtjes zijn het namelijk met een heleboel dingen niet eens. En ze gaan in staking. Ze zijn het namelijk helemaal zat dat Teun geen rekening houdt met hun gevoelens. Zo vraagt WIT zich af, of Teun hem eigenlijk wel nodig heeft. Het papier dat hij doorgaans gebruikt is wit, en dus gebruikt Teun zijn witte krijtje nooit. BLAUW heeft er tabak van dat Teun hem zò vaak gebruikte, dat hij alleen nog maar een klein stompje is. Hij wil juist met rust gelaten worden. GEEL heeft bonje met ORANJE, omdat ze beiden de kleur van de zon willen zijn. En zo hebben alle kleuren hun eigen frustraties.

Teun verzon een oplossing… Een hele creatieve! Wil je weten welke? Dan moet je het boek zelf maar kopen. Bij het boek zitten gratis krijtjes, waardoor dit een heel geschikt kinderboek is om mee te nemen op vakantie. Na het voorlezen zul je je kind geïnspireerd hebben tot het maken van een prachtige tekening met veel kleurgebruik. Zeker heel geschikt voor kinderen die vaak dezelfde kleuren gebruiken! Vergeet ook de stapel witte èn zwarte papiertjes niet (zodat ook het witte krijtje goed gebruikt kan worden).

Je koopt het boek  “de krijtjes staken” van Oliver Jeffers & Drew Daywalt oa via bol.com voor €17,50 inclusief een doosje krijtjes. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en stimuleert creativiteit en kleurgebruik.

compilatie de krijtjes staken

 

PS: ik werd nog getipt over een leuke DIY bij dit prentenboek op de website van Somoiso! Leuk om te doen met de kinderen.

Vorig artikelEerste hulp bij verdwaalde kinderen
Volgend artikelEen kijkje achter de schermen bij… Papiermier!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in