Gratis printable: vakantiedagboek

Printable vakantiedagboekDeze week heeft de eerste regio van Nederland vakantie en gaan dus ook de eerste mensen richting hun vakantieadres. Lekker genieten van zon, strand, cultuur, wijn en lekker eten. Daar zijn we allemaal wel aan toe dacht ik zo. Sommige mensen blijven dit jaar misschien thuis en doen leuke uitstapjes in eigen land, anderen gaan ergens in Nederland in een huisje of op een camping staan en een deel gaat Europa ontdekken. Hoe dan ook, het wordt weer dik genieten! Daarom in deze blog een gratis printable: vakantiedagboek voor kinderen.

Lees ook: de handigste gezinsplanner ooit!

Waarom een printable vakantiedagboek?

Kinderen beleven de vakantie weer heel anders. Als er een zwembad is, is het vaak al genoeg. Toch genieten ze ook vaak wel van uitstapjes. Een stadje bezoeken wordt leuk als ze een ijsje krijgen, een wandeling wordt leuk als je ergens gaat picknicken, het strand is altijd wel oke. Al deze belevenissen zijn voor kinderen vaak heel wat. Soms kunnen ze er niet door slapen. Soms was er ook wel eens iets niet zo leuk. Het kan dan goed zijn, om met kinderen samen de dag door te spreken. Of een klein dagboekje bij te houden. Zo verwerken ze alle prikkels van overdag. Bovendien is een dagboekje een leuk naslagwerk voor na de vakantie.

Bewaar in een mapje

Het is extra leuk om de printables in een mapje te bewaren. Het jaar erna kun je dan het volgende jaar er in doen. Zo verzamel je alle vakanties bij elkaar voor je kind en is dat misschien een leuk cadeautje als ze ooit gaan trouwens of het huis uit gaan. Zo zie je ook hoe ze er in de loop van de jaren steeds handiger in worden om de vragen te beantwoorden. Het is ontzettend leuk om steeds terug te lezen. Je kunt er foto’s bij plakken en zo gaat het steeds meer leven.

Lees ook: 38 dingen die je gefotografeerd moet hebben als je op vakantie bent

Gratis printable: vakantiedagboek

Nelleke Wouters heeft voor Hip & Hot een hele leuke gratis printable gemaakt. Print deze zo vaak uit als je wilt en laat je kind elke vakantiedag invullen en tekenen. Bind aan het einde van de vakantie alle bladen bij elkaar, print de voorkant uit en maak er een boekje van. Succes verzekerd! (let op, de pdf heeft een voorkant, die je maar 1 keer hoeft uit te printen)

Vakantiedagboek voor volwassenen

Vind je het zelf ook leuk om te doen? Of samen met je kinderen in te vullen? Er is ook versie voor volwassenen! Print deze uit voor je vakantiedagen en vul elke dag in om zelf een leuk naslagwerk te hebben! Je vindt het vakantiedagboek voor volwassenen hier.

Het ontwerp van dit vakantiedagboek is van Nelleke Wouters.

vakantiedagboek kids2

Vorig artikelDe allerleukste èn makkelijkste speeltenten voor kinderen
Volgend artikelEerste hulp bij verdwaalde kinderen
Nelleke Wouters
In 1976 geboren 'onder de vuurtoren' in het heerlijke Zeeuwse Westkapelle. Voor de liefde verhuisd naar Friesland. Al ruim 9 jaar liever verliefd op Johan (36). Übertrotse moeder van Nelson (3) en Lotus (1). Nelleke is eigenaar van Wouters Vormgeving & Fotografie. Haar meeste opdrachtgevers zijn startende vrouwelijke zzp’ers. Daarnaast is ze communicatie- en juridisch adviseur bij een bouwbedrijf. Liefde voor woorden, beelden, kleur, eten en muziek. Dagelijks te vinden op Instagram, Pinterest, Facebook & Twitter. De nieuwe huisstijl van Hip & Hot is bedacht door Nelleke en ze ontwerpt free printables én de Hip & Hot Stationery. Daarnaast schrijft ze af en toe een blog over leuke ‘Nice to haves’.

6 REACTIES

 1. Wat een geweldig leuk idee!…
  alleen kan ik nergens een download of printknop vinden?
  Als ik op de links in de tekst klik krijg ik een pop up maar die is niet te printen….
  Hoor het graag hoe ik het wel kan printen 😉

 2. Graag wil ik deze in word downloaden, kan dit ? Ik ben begeleidster en ga met volwassenen met een mentale beperking op kamp. Wil hier en daar enkele aanpassingen kunnen maken, kan je mij dit in Word toezenden ?
  Onze mensen vinden dit zeker een leuk idee om dagelijks hun belevenissen te noteren, tekenen ….
  Alvast bedankt voor je reactie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in