Sinterklaasdecoratie

Ieder jaar vind ik het leuk om het huis te versieren als het sinterklaas wordt. Sowieso vind ik het gezellig om met de seizoenen te leven in huis. Leuke sinterklaasversiering in huis hoort daar echt bij. Dit was trouwens ook een wens van de kinderen, wat hen betreft kan het nog gekker dan nu. En ik vind het al best uitgebreid. Het klopt wel dat het niet zo schreeuwerig is. Ik wilde graag stijlvolle sinterklaasdecoratie, met mooie spullen. Is dat ook jouw stijl? Lees dan zeker verder, want ik vertel je wat ik aan sinterklaasdecoratie in huis heb en waar ik dat kocht.

Lees ook: 54 x leuke sinterklaas quotes voor je lightbox of letterbord

Een tak met chocoladeletters

Boven de televisie heb ik een tak gehangen met daaraan diverse chocoladeletters. In het plafond draaide ik 2 haakjes en met bindtouw hing ik de tak daar aan. De chocoladeletters voorzag ik ook van bindtouw in verschillende hoogtes. Deze bond ik aan de tak. Dit geeft een leuk effect tegen de witte muur en het is heel sinterklazig natuurlijk, want chocoladeletters horen er echt bij. De kinderen vinden het wel moeilijk om er af te blijven…

Een plank met sinterklaasdecoratie

In de woonkamer hebben wij een boekenplankje waar we altijd verschillende elementen hebben staan ter decoratie. Denk aan een schilderij, vaasjes, een mooi boek, een quote en wat kaarsjes. Dit keer heb ik het plankje in sinterklaasthema gemaakt. Ik heb de vaasjes van Foekje Fleur gevuld met een wortel, een houten speculaasplank neergezet als decoratie en het sinterklaasboek van Charlotte Dematons. In de wissellijst zou ik nog wel een mooie sinterklaasposter willen, maar die heb ik helaas nog niet kunnen vinden. Wie weet kom ik die nog tegen.

Lightbox

Helemaal hip is nog steeds de Ligtbox van A Little Lovely Company. Hier zette ik een leuke tekst op uit een sinterklaasliedje. Ik koos voor “Oh, kom er eens kijken”, maar je kunt natuurlijk elke zin kiezen die jij leuk vindt. Ik zette er een pietje naast dat ik ooit eens kocht bij een winkel in Voorburg.

Raamstickers grachtenpandje

Huisjes en grachtenpandjes horen echt bij de Sinterklaas. Online vond ik deze leuke raamsticker met grachtenpandjes, die je jaar in jaar uit kunt gebruiken. Ze hebben de sticker in verschillende formaten. Ik plakte deze tegen het keukenraam en zette er kaarsjes onder. Ziet er superleuk uit. Volgend jaar koop ik er denk ik nog eentje voor het andere raam, is nog leuker.

Seizoenstafel in sinterklaassfeer

Een heel groot deel van mijn lezers heeft al een leuke seizoensboom. Ik kocht ooit leuke vingerpoppetjes van Sinterklaas bij ‘t Kruidvat en die pronken nu in de seizoensboom. Verder legde ik een rood kleedje over de seizoenstafel en zette ik de Ostheimer Sinterklaas neer, en stolp met led-verlichting en een mooie sinterklaaskaart uit de webwinkel en wat knutsels van de kinderen die ik bewaarde.

 

Sinterklaaslichtjes en snoepgoed

Sinterklaaslichtjes kun je eenvoudig zelf maken van een leeg potje, zijdevloeipapier en schaduwprints. In deze blog lees je hoe je dit precies kunt doen. Ik zette ze neer op de eettafel met lichtje erin, ook zette ik een schaaltje neer met kruidnootjes (maak ze zelf met havermout!), chocolademunten en schuimpjes om het sinterklaasgevoel compleet te maken.

Porseleinen huisjes

Heel leuk vind ik ook de porseleinen huisjes van Kähler of de goedkopere versie van Sostrene Grene. Ik ga ze deze week halen en neerzetten in huis met led-lampjes of kaarsjes er in. Heel sfeervol!

Heb jij nog leuke sinterklaasdecoratie in huis? Ik zou het heel leuk vinden als je een foto daarvan deelt op onze facebookpagina!

Vorig artikelEettafel van Table du Sud
Volgend artikelWoontrends voor 2018
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in