Er even tussenuit in Nederland of Vlaanderen

Elke mama (en papa!) weet het, af en toe er zonder kinderen tussenuit is broodnodig. Je kunt er vanalles van vinden, maar ik laad echt op als ik een paar dagen weg ben. Samen met een vriendin, zodat ik geen oppas hoef te regelen, is het meest praktisch. Maar samen met Maik is nog beter. Even aandacht voor elkaar, even bijkletsen en uitslapen. Gewoon geen rekening te hoeven houden met eet- en slaaptijden van de kinderen.

Er even tussenuit in Nederland of Vlaanderen

Het buitenland is leuk en fijn, maar om eerlijk te zijn vind ik dat met z’n tweetjes soms ook best heftig. Het idee dat een vliegtuig neerstort met ons allebei er in, kan ik soms niet loslaten. Al ben ik me er echt wel van bewust dat er op de snelweg meer gevaren schuilen hoor. Daarnaast vind ik het ook prettig om in de buurt te zijn voor het geval er toch iets is en we snel terug moeten komen. Met op zijn tijd een uitzondering natuurlijk, want dat weekendje Berlijn was toch wel heel fijn…

Little Escapes

Ik ontving het boek Little Escapes van Uitgeverij Spectrum. Dit prachtig vormgegeven boek met roze kaft bevat 208 slaaptips en eetadressen in Nederland en Vlaanderen. Deze adresjes zijn samengesteld door Maartje Diepstraten van Barts Boekje. De hoofdstukken zijn verdeeld in 4 categorieën. Een hoofdstuk met plekjes aan de kust, een hoofdstuk met stedentrips, een hoofdstuk met plekjes waar honden welkom zijn en een hoofdstuk met echte terugtrekplekjes voor het ultieme uitrusten.

Mijn wishlist

Met het zomerseizoen op komst kijk ik momenteel vooral naar adresjes aan de kust. Heerlijk om daar te logeren. Zeeland, de plek waar mijn roots liggen, staat er natuurlijk tussen. Het is zelfs het eerste adresje wat je treft als je het boek openslaat: Hotel & Brasserie Katoen in Goes. Nog nooit geweest, maar ik zou het erg graag eens uitproberen! En dan natuurlijk ook oesters eten bij de Oesterij. Heerlijk! (en de kinderen drop ik dan natuurlijk bij mijn ouders in Zeeland, je snapt ‘t ;-))

Uit de categorie van stedentrips kies ik voor Hotel de Dutch in Maastricht. Gewoon omdat het er prachtig uit ziet, je sowieso het gevoel hebt echt even weg te zijn en Maastricht bovendien een waanzinnig leuke stad is. Lunch bij de Brandweerkantine lijkt me dan vervolgens een briljante tip en voor het diner sluit ik graag aan bij Marres Kitchen.

De plekjes die hondproof zijn sla ik even over, ik heb geen hond en ben ook niet van plan er eentje te nemen, maar de echte terugtrekplekken lijken me best prima. Ik ga voor Boshuis Nij Hildenberg. Vanwege de Scandinavische inrichting, de kachel met houtblokken, het Nationaal Park waar het vlakbij ligt en de schoonheid in de omgeving. Deze is trouwens ook geschikt mèt kinderen, want er is voldoende ruimte. Just in case de oppas afzegt…

Boek voor op tafel

Dit is geen boek voor in de kast. Dit is een boek voor op tafel. Eentje waar je gewoon elke maand even samen in moet kijken en moet bedenken: deze boeken we vast voor de volgende keer. Even ontsnappen aan de dagelijkse sleur met Little Escapes!

Vorig artikelBeschuldigd worden van een AMK melding
Volgend artikelDrie leuke ideeën voor een vaderdagcadeau
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in