Voorpret op de vakantiebeurs

Uitzicht over Grand Canyon - Foto Yvonne KoopAfgelopen zomer zijn we op vakantie naar Amerika geweest, een avontuur waar we nog steeds vol van zijn. Dus wat we dit jaar gaan doen, geen idee. Toch krijg ik met dit grijze januari-weer altijd erge zin in vakantie en ben ik online al volop inspiratie aan het opdoen. Maar eigenlijk springt er nog niets bovenuit. Wellicht komt dat nog als we de komende weken een van de vele vakantiebeurzen gaan bezoeken.

Camping by Night - Foto Vakantiebeurs

Op de Vakantiebeurs in Utrecht van 14 t/m 18 januari is het ieder jaar een drukte van belang. Niet zo vreemd, want werkelijk over iedere vakantieplek en over alle mogelijke manieren om op vakantie te gaan, vind je er wel informatie. Ik kan er altijd uren rondzwerven, alleen de kinderen hebben daar het geduld niet voor. Gelukkig is er ook voor hen genoeg te doen. Zo mogen ze dit jaar bijvoorbeeld met National Geographic Junior op zoek naar een ontsnapt dier, kunnen ze Topomaster spelen op een van de iPad-zuilen en zijn er bij het thema Camping by Night allerlei spannende spelletjes te doen.

Kamperen Bryce Canyon - Foto Yvonne Koop

Over kamperen gesproken, na een nachtje in een tipi in Bryce Canyon geslapen te hebben – mijn vuurdoop als kampeerster – zie ik zo’n soort vakantie eigenlijk ook wel zitten. Met de kamper Scandinavië rondtrekken of met een hippiebus naar Frankrijk: heerlijk relaxed lijkt me dat. Maar ook kamperen bij de boer spreek me aan. Als klein meisje ging ik vaak bij een oom en tante op de boerderij logeren en dat waren geweldige vakanties. Terwijl er eigenlijk verder niets bijzonders voor ons werd georganiseerd. Misschien juist daarom… Toch eens kijken of een van de beurzen van de Stichting Vrije Recreatie op 24 en 31 januari en 7 en 14 februari bij ons in de buurt wordt gehouden.

Fietsen Central Park - Foto Yvonne Koop

Ook relaxed, maar daar krijg ik mijn pubers niet warm voor, is een fiets- of wandelvakantie. In Central Park in New York vonden ze het nog net oké, maar twee of drie weken lang in the middle of nowhere door weer en wind… denk het niet. Terwijl ik juist graag wil lopen of fietsen, omdat je zo meer in je op kunt nemen dan met de auto. Dus wat mij betreft nemen we ook een kijkje op de Fiets en Wandelbeurs, 31 januari en 1 februari in de Rai in Amsterdam. Er is dit jaar speciaal een Kinderdorp, dus wie weet!

Djoserdag - Foto Rijksmusem Volkenkunde

Ga je toch voor een wat wildere reis, kijk dan eens bij de verschillende reisorganisaties wat die voor (gratis) informatiedagen aanbieden. Zo waren wij vorig jaar via Djoser in het Rijksmuseum Volkenkunde in Leiden voor informatie over onze Amerika-reis. Ook andere contreien kwamen uitgebreid aan bod, en overal in het museum waren kraampjes met meer info over de te bezoeken landen. Dit jaar zijn deze informatiedagen op 23, 24 en 25 januari. Een heel leuke manier om alvast wat vakantie voorpret op te doen!

Vertel eens…wat zijn jouw reisplannen voor 2015? 

Vorig artikelHipkraamkado voor de leukste kraamcadeaus
Volgend artikelWhite stuff: winterse musthaves voor in huis
Yvonne Koop
Yvonne Koop schrijft als moeder van 4 kids graag over onderwerpen die haar het meest nabij staan: kinderen, speelgoed, (buiten) spelen, natuur, Scandinavië, design en handwerk. Voor Hip & Hot schrijft Yvonne over kunst, cultuur en evenementen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in