Escape Room spel The Witchery Spell

spannend escape room spelDeze zondag hebben wij een superleuk Escape Room spel The Witchery Spell gespeeld van Darkparkgames.com. Darkparkgames biedt Escape Rooms, maar ook Escape Room spellen voor thuis dus. Wij mochten zo’n spel eens uitproberen en we zijn aangenaam verrast. Het was echt heel tof om te doen, zeker ook zo met Sterre en Yuren erbij. Die hebben zeker een bijdrage geleverd aan het oplossen van de puzzels. In deze blog ga ik vertellen hoe het werkt, maar ik ga niet al te veel verklappen. Het is namelijk echt heel leuk om te doen als je van het begin tot het einde zelf moet zoeken en puzzelen.

Lees ook: Spelletjes voor op reis

Escape Room spel The Witchery Spell

Ik heb ook wel eens een Escape Room gedaan met collega’s. Je komt dan binnen in een ruimte die op slot zit, en je doel is om zo snel mogelijk naar buiten te komen. Om dat te realiseren, moet je allerlei puzzels oplossen. Die puzzels zijn alleen niet zo duidelijk soms, je moet ook nog goed zoeken naar wat voor iets je dan moet oplossen. Zo kwamen wij met handboeien aan elkaar vast binnen en was de eerste opdracht natuurlijk om jezelf los te maken, zodat iedereen zich vrij kon bewegen op zoek naar andere aanwijzingen. Bij dit spel is dat eigenlijk ook zo. Je denkt in het begin echt: waar moet ik beginnen? Wat moeten we eigenlijk doen?

Escape Room spel The Witchery Spell

Wat is het verhaal van The Witchery Spell?

Je krijgt het spel binnen als doos met de post en als je deze opent zie je als eerste een brief. In deze brief maak je kennis met 5 vriendinnen, die als jonge meisjes een heksenritueel hebben gedaan. Jaren later verdwijnt één van de meiden, en het vermoeden is dat dit ritueel hier iets mee te maken heeft. In de doos zijn allerlei zaken verzameld die met de verdwijning te maken hebben, en het is de bedoeling dat je dit gaat oplossen om zo te ontdekken wat er met haar is gebeurd, en de andere vriendinnen te redden van het noodlot.

Escape Room spel inhoud

Hoe lang ben je bezig?

Wij hebben er rond de 2 tot 2,5 uur over gedaan om alles op te lossen. Tussendoor hebben we het even aan de kant geschoven om te gaan eten, maar eigenlijk vonden we dat niks. We zaten er zo in, dat we het graag in één keer wilden afmaken. Tip: begin dus op tijd en niet zoals wij vlak voor etenstijd. We hadden vooraf niet uitgezocht hoe lang het zou duren namelijk, maar het kan dus een avondvullend programma zijn 🙂

Is het geschikt voor kinderen?

Wij hebben het spel gespeeld met alle 4 de kinderen. De jongste twee hebben echter geen aandeel in het spel gehad, en ze vonden het ook een beetje spannend, omdat het over heksen en behekst worden en heksenrituelen ging. Er zit ook wat spannende muziek bij sommige items, dat hebben wij maar uitgezet doordat zij dat eng vonden. Yuren is 10 en hij vond het leuk, en deed ook wel echt mee met denken. Sterre had zeker een groot aandeel in het geheel, ze vond het leuk en was er op gebrand om de oplossingen te vinden. Sommige “trucjes” of puzzeltjes kende zij bijvoorbeeld, doordat ze het wel eens op TikTok ofzo had gezien. Zo grappig!

Best moeilijk

De opstart was best moeilijk. Je snapt dan de manier van denken nog niet zo die je moet hebben, je weet niet waar je moet beginnen. Er zitten zoveel materialen en informatie bij, dat het je echt duizelt. Uiteindelijk vonden we de eerste opdracht en vanaf daar ging het best lekker. De ene keer moet je wat langer nadenken dan de andere keer. Soms doet iemand iets wat uiteindelijk niet klopt, maar raak de ander daardoor juist net wel op het juiste spoor. Het is heel afwisselend, spannend en je zit na een half uur echt helemaal in het verhaal en in het spel. De beschrijvingen zijn trouwens allemaal in het Engels, dus je moet wel een beetje Engels kunnen. Toch is het prima te doen alles bij elkaar, zelfs voor Sterre die nog maar net door de brugklas heen is. Je hebt trouwens ook een computer of mobiele telefoon nodig met internet.

Escape Room spel The Witchery Spell openen

Wat als je niet verder komt?

Het kan zo zijn dat je op een bepaald moment vastloopt. Wij hadden dat, ik kan helaas niet zeggen waardoor, want dan zou ik dingen verklappen. Er is dan een facebookgroep waar je kunt aangeven waar je bent vastgelopen, en zij geven je dan een tip of een hint, waardoor je mogelijk weer verder komt. Wij hadden ons wel aangemeld bij de facebookgroep, maar eigenlijk voor we goed en wel verder keken, hadden we ineens gevonden waarom het mis ging. Dan vind je jezelf echt superstom trouwens, als je daar achterkomt. Maar goed, toen konden we weer verder en uiteindelijk bleken we toen al niet ver meer van de eindoplossing verwijderd te zijn.

Onze ervaring met Escape Room spel The Witchery Spell

Wij vonden Escape Room spel The Witchery Spell echt heel leuk en zeker een aanrader. Je kunt het met z’n tweeën spelen, maar ook met een vrienden bijvoorbeeld op een avond. Is weer eens wat anders dan Monopoly of Kolonisten van Catan. Er zitten echt verrassende elementen in en er is veel afwisseling. Je koop het spel hier, en als je het gespeeld hebt kun je het met een refill kit doorgeven aan iemand anders. Zo willen wij het binnenkort aan onze buren geven, die ook echt spelletjesgek zijn. De gebruikte items worden dan opnieuw opgestuurd, en zo is het weer prima opnieuw te gebruiken. Er zijn ook nog andere spellen, die ik zeker wil spelen!

De smaak te pakken en de spellen van Darkparkgames uitgespeeld? Er zijn nog veel meer Escape Room Spellen voor thuis te koop!

the witchery spell escape room spel voor thuis

Vorig artikelCamping de Waldsang in Bakkeveen
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #285
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in