Wie, wat, waar op Instagram: @roestompoes

roestompoes-1Kleurrijk en wit. Een mooie combinatie! Dat vindt Maruska, a.k.a. @Roestompoes op Instagram, ook. Haar foto’s spatten zo van het scherm, dat een zonnebril bijna nodig is. Om de komende donkere maanden door te komen zou ik haar zeker gaan volgen (daarna natuurlijk ook!). Haar hashtags zijn overigens ook niet te missen. Lang, maar enorm grappig, dus zet je zonnebril af en lees zeker de hashtags bij de foto’s!

Wanneer en waarom ben je begonnen met Instagram?

Ik ben in 2013 begonnen met Instagram. Mijn tienerdochter had destijds de app net ontdekt. Ik vond het een verfrissend nieuw sociaal platform dat anoniemer was dan Facebook. Wat mij aan Facebook stoort is dat iedereen je reacties kan zien, maar dat je ook likes en reacties ziet van mensen die je niet eens kent. Bovendien vind ik het fijn om mijn passie voor interieur en kleur te kunnen delen met mensen die daar ook in geïnteresseerd zijn. In mijn directe omgeving ken ik niemand die diezelfde interesses heeft. En wat is er nou leuker dan ongegeneerd bij anderen binnen te kijken?

Wat ik nog het meest bijzonder vind is dat ik in de afgelopen jaren heel veel leuke mensen heb leren kennen, mensen met wie je best veel deelt. Het voelt een beetje alsof ik elke dag bij vriendinnen op de koffie kom.

Welke 2 foto’s die je zelfgemaakt hebt vind je het mooiste?

Mijn mooiste 2 foto’s vind ik ten eerste de foto van onze paastafel van afgelopen jaar. Ik kijk vaak vol bewondering hoe sommige Instagrammers van het simpelste tussendoortje een stylish verantwoorde foto kunnen maken, met het mooiste bestek en aankleding tot in het kleinste detail verzorgd. Bij mij wordt het vaak een rommeltje en ziet het er niet uit. Maar de paastafel vind ik er geslaagd uitzien.

roestompoes-2

De tweede foto die ik mooi vind is die van mijn dochters kamer. We hebben in het voorjaar de slaapkamers aangepakt en alhoewel we nog bezig zijn met de puntjes op de i te zetten ben ik erg blij met het resultaat tot nu toe. Heel bijzonder ook dat het moodboard dat mijn dochter zelf heeft gemaakt nu ook daadwerkelijk vorm heeft gekregen. Het maken van zo’n moodboard werkt dus écht!

roestompoes-3

Achter welke foto schuilt het mooiste, leukste, grappigste, bijzonderste of verdrietigste verhaal?

De foto waarop mijn man onze kinderen knuffelt op het vliegveld is een van de meest ontroerendste momenten die ik het afgelopen jaar heb gedeeld. Mijn man is van Turkse komaf en zijn moeder is een half jaar daarvoor overleden in Nederland. Na 6 maanden is hij naar Turkije gegaan om de grafsteen op haar graf te plaatsen. Hij is een week weggeweest, maar de reis was heel zwaar en emotioneel. Het gemis van de kinderen was op dat moment erg groot. Het weerzien op het vliegveld was zo intens, zoveel emoties die loskwamen. Bij het zien van het gezicht van mijn dochter schiet ik weer vol. Zo blij was ze! Een heel mooi moment dat ik nooit zal vergeten.

roestompoes-4

Welke Instagrammers volg je zelf heel graag en waarom?

De Instagrammers die ik leuk vind om te volgen zijn @danielle_mila,  @gras_vd_buren,  @marja_sondag,  @yglas en @lonbondesign.

Ik hou van hun kleurrijke huizen, mooie plaatjes en humor. Stuk voor stuk zijn het ook nog eens allemaal leuke meiden waar ik op de 1 of andere manier een leuke klik mee heb. De dames van @prchtg volg ik ook heel graag, prachtige foto’s en altijd fijne blogs om te lezen!

De vraag van degene voor je, Sailorsandsiren: “van de fraaie spullen en interieurs bij mede-instagrammers word ik soms heel hebberig. Wat zou jij, van wat je gezien hebt bij een andere instagrammer, ook graag zelf willen hebben?”

Hele goede vraag! Instagram maakt hebberig inderdaad, want je ziet telkens weer dingen waarvan je handen in de portemonnee beginnen te kriebelen zeg maar. Ook al kan ik zelf steeds beter onder controle houden, de hebberigheid is iets wat me steeds meer tegen de borst stuit. Wat ik echt graag zou willen hebben zijn een paar mooi stoelen voor aan de eettafel. Zoiets als het merk Hay of iets dergelijks. Het liefste in het roze of een ander pastelkleurtje. Maar aangezien we net een vermogen hebben uitgegeven aan nieuwe leren stoelen, die ik eigenlijk gruwelijk lelijk vind, denk ik niet dat er binnenkort nieuwe stoelen gaan komen.

Wat zou jij aan de volgende Instagrammer willen vragen?

Ik zou heel graag willen weten van welke aankoop hij /zij het meest spijt heeft. Ik betrap mezelf erop dat ik vrij veranderlijk ben en soms al na een paar maanden denk: hoe heb ik dit in godsnaam ooit in huis kunnen halen?

Vorig artikelWelke verf is het beste voor kinderen?
Volgend artikelDromerige geboortekaartjes
Joyce Valkenburg
Joyce Valkenburg ontdekte het bloggen een paar jaar geleden. Het begon als een soort fotoboek voor haar zelf en voor later voor haar 3 kinderen. Het bloggen in combinatie met social media vond ze zo leuk dat ze bij Hip & Hot de plek vond om deze 2 dingen te combineren. Op Twitter, Pinterest en Instagram is ze te vinden op de naam @zjojes. Haar blog heet De Wondere Wereld Van Klein Grut.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in