Mijn favoriete bio zonnebrandcrèmes

bio zonnebrandcremeIk weet niet of jullie dat herkennen, maar sinds ik kinderen heb, ben ik veel bewuster van wat ik eet en smeer. Het liefst ga ik voor biologisch en zonder gifstoffen. Of het nu om eten gaat, of om cosmetica. Je wilt immers het beste voor je kinderen.

Zonnebrandcrème

Zo ook met zonnebrandcrème. De laatste jaren ben ik er helaas meerdere malen in mijn omgeving mee geconfronteerd dat zon verbranding tot hele nare ziektes kan leiden op latere leeftijd. Ik ben dan ook heel secuur in het insmeren van de kinderen en mezelf. Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn!

Gezicht

Sterre heeft sinds vorig jaar een groot litteken op haar neus. Om dit zo mooi mogelijk te houden, is het belangrijk dat we haar gezicht heel goed insmeren en met name haar neus. Een crème die niet vlekt en goed insmeert voor haar gezicht is dus belangrijk.

Top 3

Inmiddels heb ik heel wat producten geprobeerd van diverse winkels. Sommige biologische zonnebrandcrèmes zijn goed, maar smeren niet goed in of geven vlekken op kleding. Dat vind ik niet fijn, want in de zomer dragen de kinderen vaak witte shirts. Als daar dan van die gele vlekken op komen ben ik niet blij. Mijn 3 toppers van deze zomer komen van SoloBioMooi. Zij adviseerden mij erg goed!

1. Biosolids Face (factor 30) & Kids (factor 50) is een fijne zonnebrandcrème die zonder meer doet wat ie moet doen: zorgen dat je niet verbrand! Hij smeert goed, is wel wat dikker van structuur bij kou, maar als het warm is wordt hij dunner en is hij heel prettig te smeren. Extra fijn is dat het voor kindjes met allergie geen problemen geeft. Mijn kinderen reageren op veel smeersels met eczeem, maar dat heb ik bij deze crème nog niet gemerkt. De geur is ook prima. Wel laat hij een wit laagje achter op je huid, maar dat is tegelijk een goede bescherming. Redelijk waterbestendig ook, maar toch wel elke paar uur opnieuw insmeren voor een optimale bescherming. Uiteraard helemaal vrij van giftige stoffen.  Nu in een pakket te koop voor een speciale prijs bij SoloBioMooi!

2. Van Lovea ben ik al jaren fan. Ik gebruik het voor mezelf èn de kinderen. Er is tegenwoordig ook een speciale gezichtsversie, die ik in de zomer standaard ‘s morgens op mijn gezicht doe. De gezichtscrème belooft het verouderingsproces tegen te gaan. Ik kan niet zeggen of dat werkt, want het lijkt me dat je dat op de lange termijn moet zien. Wat ik wèl weet: hij is niet extreem dik en dus goed smeerbaar. Hij laat geen vettig laagje achter, maar wel een klein beetje wit. Als je echter de tijd neemt om het goed in te smeren, valt de wittige laag mee. Zeker 99,9% van de ingrediënten is volledig natuurlijk!

3. Erba organics is ook superfijn spul. Ik vind persoonlijk de verpakking wat minder aantrekkelijk, maar de crème zelf is prima. Het heeft een beschermingsfactor van 30  en werkt als een reflector voor je huid. Er blijft dan ook wel een laagje op je huid liggen daardoor. Mijn kinderen vinden het grappig als ik ze er mee insmeer, want ze zeggen dan dat ze spookjes zijn. Dat ziet er grappig uit. Met goed incasseren krijg je het wel een heel stuk weg. Het beschermt verder prima. De geur spreekt mij persoonlijk iets minder aan dan de andere twee, maar dat mag geen naam hebben.

SoloBioMooi verkoopt trouwens ook hele fijne after sun, daarover later meer! Het fijne is in elk geval dat wat je daar koopt, zonder twijfel helemaal veilig is en geen slechte stoffen bevat.

arm zonnebrandcreme

 

Vorig artikelSuperleuke kettingen in origami en tangram stijl
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #29
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in