Woontrends voor 2018

Uren kan ik op Pinterest en Instagram rondstruinen om ideeën op te doen om ons huis steeds leuker te maken. Er zijn zoveel creatieve mensen met zo ontzettend veel gave ideeën. Ik ontdek steeds weer nieuwe webwinkels en merken. Sommige merken kende ik alleen als kledingmerk, en die blijken nu ook een supertoffe home collectie te hebben. Ook zie ik, door goed rond te kijken en te lezen, wat de woontrends 2018 worden. Ik kan alvast verklappen: die trends passen helemaal bij mijn smaak!

Lees ook: De woontrends voor 2023: tips & inspiratie

Woontrends voor 2018

De Flexa kleur van het jaar is natuurlijk Heartwood. Ik schilderde mijn werkkamer in deze warme kleur, daar liet ik eerder al foto’s van zien. Deze kleur past ook perfect bij de trend voor 2018: warmte, gezelligheid, hygge, een tikkeltje eclectisch en qua materialen zie je veel staal, goud, messing. Bijna ieder jaar zie je dat woonstijlen gecombineerd worden met natuurlijke materialen. Voor 2018 gaat het dan vooral om rotan, porselein, teakhout en eiken. Ook zie je veel Textiel met patronen, gebreide plaids en andere structuren en wordt wit gecombineerd met warme, kleurrijke tinten.

Eclectisch

De term eclectisch hoor je steeds vaker in de wereld van interieur, maar wat is dat nu eigenlijk? Letterlijk betekent het dat je het beste uit voorgaande trends samenvoegt. Je kijkt dus terug naar een of twee jaar eerder en pikt de meest populaire trends eruit. Vervolgens pas je deze toe in de huidige trend. Vandaar ook dat hygge je waarschijnlijk niet onbekend voorkomt, en dat je denkt: natuurlijke materialen, dat was toch in 2017 ook al?

Hoe vind ik de nieuwste trends?

Ik ben gek op online winkelen en ook de woonaccessoires voor mijn huis koop ik bijna altijd via het wereldwijde web. Zoals ik al schreef houd ik de woontrends bij via magazines, beurzen, Pinterest en Instagram. Als ik iets leuks, vernieuwends of origineels zie, dat past in mijn interieur en mijn smaak is, ga ik het merk of product googlen. Het komt wel eens voor dat ik zo terecht kom in een Russische webwinkel, een Scandinavische of soms zelfs bij een webwinkel in Australië. Dat vind ik dan juist heel gaaf, want ik vind het extra leuk om iets in huis te hebben wat niemand anders heeft.

Mijn favoriete woonwinkels

Op dit moment winkel ik veel online bij woonwinkels als Uit ‘t Noorden, Gewoon Stijl, Esprit, Mister Design en Flinders. Deze winkels hebben prachtige, stijlvolle producten die in mijn interieur passen, maar ook zeker passen bij de woontrends voor 2018. Zo heb ik dit leuke kussen van Esprit op mijn wishlist staan, in roze natuurlijk. Ook staan deze “op z’n kop” planten van Boskke op mijn verlanglijst en wil ik al het moois van Kähler graag nog hebben. Nou ja, ik kan nog wel uren doorgaan, maar ik krijg ook graag tips van mijn lezers. Wat is jouw favoriete online woonwinkel?

Vorig artikelSinterklaasdecoratie
Volgend artikelFavoriete producten na het sporten
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

1 REACTIE

  1. Beste Judith, Ik denk dat je voor wat de kleuren betreft helemaal goed zit met je voorspellingen. Het grijs wordt steeds warmer en kleur mag steeds meer. Daar ben ik als ontwerper van raamdecoratie erg blij mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in