Flying beauty, dit neem je mee op reis!

beauty producten mee op reis Ga jij deze zomer op vliegvakantie naar een warm land? Dan is het toch altijd weer even lastig om te bepalen welke beauty producten je nou wel en niet mee neemt. Gelukkig zijn er genoeg trucjes om voldoende ruimte over te houden in je koffer, en tòch niet mis te grijpen tijdens je vakantie.

Wat laat je thuis?

Het liefst kieper je natuurlijk je hele make-up tas om in je koffer, maar helaas zit je met een maximum aantal kilo’s waar je rekening mee moet houden. Test daarom een week van tevoren welke producten je daadwerkelijk gebruikt door alle producten uit je beauty stash, waarvan je denkt dat je er echt niet zonder kunt, vast in te pakken. Leg na een week de producten die je niet hebt aangeraakt terug en pak de producten die je miste bij. Dan kom je tijdens je vakantie niets te kort!

Ga voor basic

Natuurlijk neem je het liefst al je kleuren lippenstift en nagellak mee, maar wie let er nou op jouw lippen als je de hele dag in je bikini rond paradeert? Bovendien is make-up in combinatie met de zon helemaal niet goed voor je huid. Ga daarom voor basic. Een klein beetje waterproof mascara voldoet. Ook parfum is niet goed voor je huid tijdens het zonnen. Ga liever voor een lekker geurende deodorant of body lotion. Of gebruik Sun van Jil Sander, die kan wèl!

Bespaar ruimte

Kies om ruimte te besparen voor multifunctionele items. Kies bijvoorbeeld voor een getinte zonnebrandcrème, zoals Garnier Ambre Solair BB cream. Zo heb je een foundation, dagcrème én zonnebrand crème in één! Neem je je Apple tablet mee op reis? Dan is ook een grote spiegel overbodig. Zorg voor een iPad 4 hoes met een standaard om je apparaat mee neer te zetten en zet hem in selfie stand. Dan kun je overal en altijd gemakkelijk je make-up bijwerken.

Alles op één plek

Ga je een verre reis maken en moet je lang in het vliegtuig blijven? Dan wil je je natuurlijk wel eventjes kunnen opfrissen, maar het is vervelend om steeds je handbagage in en uit het bagagevak te moeten halen. Zorg daarom dat je alles bij je in de buurt hebt met een klein toilettasje dat je in je handtas bewaart.

Perfect brush

Hoewel het er waarschijnlijk al een stuk minder zijn dan normaal, zal je misschien ook nog wat kwasten meenemen op vakantie.  Die wil je natuurlijk wel mooi houden tijdens je reis! Voorkom dat ze verbuigen in je koffer door een stukje karton om de kwast heen te rollen. Wil je het helemaal goed aanpakken? Bewaar ze dan in een brushroll. Deze maak je eenvoudig zelf door een gastendoekje (klein handdoekje) dubbel te vouwen, de zijkanten dicht te naaien en er vervolgens langwerpige vakken in te naaien. Stop je kwasten er (met de steel naar beneden) in, rol hem op, wikkel er een elastiek omheen en je kwasten blijven helemaal in tact!

Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om je beauty producten zo efficiënt mogelijk mee te nemen op reis Wie heeft nog tips? Welke trucjes gebruik jij?

PS denk er ook aan dat je haast niks vloeibaars in je handbagage mag doen! Ik stond een keer met een hele fles bodylotion en eye remover bij de bagageband. Mooi dat het er uit moest, en mijn koffer was al ingechecked. Moest het allemaal achterlaten en op vakantie nieuw kopen. Zonde!

iPad gebruiken als spiegel

Vorig artikelEurocamp voor een heerlijk luxe kampeervakantie
Volgend artikelGreen Jump: op een simpele manier een groen sprongetje maken
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in