Foto weekoverzicht Judith #421

Sterre met grote slabHoera! Vandaag is Sterre 16 jaar geworden! ZESTIEN! Hoe dan? Je knippert drie keer met je ogen en ze zijn groot. Kan het me nog als de dag van gisteren herinneren. Hoe ik ‘s nachts wakker werd en de slijmprop verloor. Hoe ik ‘s morgens in het ziekenhuis de allereerste wee kreeg en niemand me geloofde 🙂 Dat Maik nog gewoon ging werken en geen idee had dat ik om 5 uur ‘s avonds al krom over de leuning van de bank hing toen hij belde en doodleuk vroeg: “Moet ik nog iets voor het eten halen?” En ik door de telefoon riep: “Eten? Nee! Kom naar huis, ik heb om de 5 minuten weeen en we moeten naar het ziekenhuis!” Dat het daarna eerst helemaal niet opschoot met de ontsluiting, terwijl de weeen echt heel heftig werden. Ik weet ook nog dat ik naar de klok keek zo rond 23.15 uur en dacht: 14 februari is wel een leukere dag om jarig te zijn dan 13 februari. Maar me tegelijk realiseerde dat ik het niet nog 45 minuten kon volhouden, die pijn. Tien minuten later werd ze al op mijn buik gelegd.

Paniek

Daarna was er paniek. Er bleven kennelijk golven bloed uit mij komen, de placenta brak in 100 stukjes en ik werd met spoed naar de OK gereden. Kan me er niet heel veel meer van herinneren, alleen nog wel dat ik een zuurstofmasker kreeg en dat af trok en zei: “Ik kan gewoon ademhalen hoor, er is niks aan de hand!” Vervolgens ging ik onder narcose en toen ik wakker werd was alles weer oke. Blijkbaar was er wel een risico dat ik in shock raakte, omdat ik zo ontzettend veel bloed verloor. We kregen thee en beschuit met muisjes en daarna moest Maik naar huis en werd ik met Sterre naar een kamer gereden waar ik de rest van de nacht verwonderd naar dit prachtmensje heb liggen kijken. Tot zover mijn verkorte bevallingsverhaal van Sterre 🙂 De rest van mijn blog gaat gewoon over mijn week hoor 😉

sterre cadeau fee 16 jaar

Maandag

Hoppa! Ineens was het alweer maandag. Ik zat al vroeg achter mijn laptop wegens een aantal online afspraken. Ook hoorde ik dat er een collega was opgenomen in het ziekenhuis, balen. Zowel voor de collega als voor ons, want dat betekent dat er opnieuw zaken moeten worden opgevangen in onze toch al drukke agenda’s. Gelukkig is ons team er eentje die van aanpakken weet, dus dit gaat ook weer goedkomen. In de middag had ik ook nog een aantal afspraken en daarna ging ik nog even sporten. ‘s Avonds zette ik eindelijk mijn blog over de volle maan online. Ik was daar al even mee bezig, want ik wil kijken of dat nou daadwerkelijk invloed heeft of niet. Nu heb ik 2 maanden kunnen bijwerken dus was het moment daar om het online te zetten. 

voorjaarsbloemen tulpen

Dinsdag

Na een goede nacht moest ik al weer vroeg achter de laptop zitten. Ik werk deze week veel thuis, wat best fijn is, want het scheelt veel reistijd. Het is wel intensief om zo’n beetje de hele dag in online meetings te zitten, dus ook fijn als je dan tussendoor even een rondje kan lopen. Dat deed ik dan ook, even mijn hersenen weer wat zuurstof geven. Sterre was de hele dag vrij. Terwijl ik dus al zat te vergaderen, lag zij nog lekker in bed. Verschil moet er zijn he 🙂 Mijn ouders hebben inmiddels de sleutel van hun nieuwbouw appartement in het centrum van Vlissingen. Echt heel leuk voor ze. Ben erg benieuwd hoe het wordt. Het is dan toch wel jammer om zo ver weg te wonen. Anders was ik allang even gaan kijken natuurlijk. Nou ja, dat komt nog wel. 

huis vlissingen pa ma na oplevering 2023

Woensdag

Ik had na alle drukke weken deze dag in mijn agenda even geblokt. Heb wel gewoon gewerkt, maar vooral wat dingen gedaan die altijd blijven liggen als mijn dagen vol zitten met afspraken. Tussendoor had ik nog wel 2 online meetings van een klein uurtje, maar dat was te behappen. Het was echt fijn om even in alle rust administratiedingen te kunnen doen. Eind van de dag ging ik nog even naar de sportschool een uurtje. ‘s Avonds zocht ik ook nog wat naar vluchten en vond mooie tickets naar Mallorca. Helaas kan Maik niet mee in de voorjaarsvakantie vanwege een opdracht op zijn werk die af moet, dus nu twijfel ik om met de oudste meisjes alleen te gaan een keertje. Maik was vrij en maakte de trap af. Blij mee!

trap geverfd

Donderdag

Het was een drukke dag vandaag, die begon met een lang online overleg en meteen aansluitend nog eentje. Daarna had ik tijd om even een half uurtje te gaan hardlopen. Mijn Vo2max is inmiddels naar 35,1 gegaan en het ging ook echt lekker. Daarna snel de bestellingen weggebracht en opnieuw achter mijn computer gedoken voor een webinar. Dat kon ik niet afzien, omdat de meiden naar rolschaatsles en pianoles moesten. Dus ik heb het via mijn iPhone afgekeken in de auto. Thuis weer snel koken, want Maik ging met Lenthe naar pianoles en ik last Fee eindeloos Jip & Janneke verhaaltjes voor. ‘s Avonds was ik behoorlijk moe, maar ik kon de slap niet vatten. Enorm irritant, ik heb dus ook maar 2 uurtjes geslapen. 

blaadjes oorbellen fee

Vrijdag

Vandaag kwam voor het eerst onze nieuwe schoonmaakster. Ze komt uit Iran en spreekt geen Engels en minimaal Nederlands, dus het werd een beetje handen en voetenwerk. Ze is heel aardig en heeft ook hard gewerkt. Er waren nog wel een paar kleine dingetjes die ik moest voordoen, maar verder was ik tevreden. Over twee weken komt ze weer. Daarna ging de tijd best weer hard: Fee ophalen van school, lunchen, alvast het avondeten maken, daarna met Yuren naar de huisarts vanwege een val op zijn knie en toen weer naar huis, bestellingen maken, wegbrengen en nog even snel naar de sportschool. ‘s Avonds had Maik nog een verrassing voor mij: we gingen naar QoQo Rijswijk voor een duo massage. 

qoqo massage

Zaterdag

De ochtend begon, zoals altijd op zaterdag, in het zwembad. Daarna was ik eigenlijk erg moe en heb ik vooral op de bank gehangen met een boek. Ik ben Master your Mindset aan het herlezen. Binnenkort gaan we op de scholen in ons samenwerkingsverband de gesprekken Passend Onderwijs voeren. Er is een transitie gaande (bedacht door de minister, niet door ons) waar wisselend over gedacht wordt. Ik ben ervan overtuigd dat mindset hierin een grote rol kan spelen, dus ben ik dit boek opnieuw aan het lezen om er inspiratie uit te halen die ik kan gebruiken bij de gesprekken. Heb bij goede quotes en inzichten nu hoekjes omgevouwen (had ik de vorige keer niet gedaan toen ik het las) dus als ik het nu weer uit heb, kan ik hopelijk snel de juiste pagina’s vinden om mijn plan uit te werken. Dit soort dingen vind ik stiekem heel leuk om te doen 🙂 Niet alleen het verzamelen van de informatie, maar ook mensen inspireren om in actie te komen. Ik realiseer me dat ik nou bijna een soort coach lijk, dat is niet mijn bedoeling haha. Mijn drive is nog steeds de goede dingen doen voor kinderen, maar zij kunnen niet zonder volwassenen die de goede keuzes maken en “aan” zijn om te gaan uitzoeken wat die goede dingen dan zijn. 

sweet sixteen caketopper

Sweet Sixteen feestje

Omdat Sterre 13 feb alweer 16 jaar wordt, wilde ze graag een Sweet Sixteen feestje houden. We hadden bedacht om een winterbbq te organiseren, en dat idee was enthousiast ontvangen. Dus om 5 uur hadden wij een tuin vol pubers, stond Maik de bbq aan te steken en schonk ik warme (alcoholvrije) glühwein in. Volgens mij was het een hele gezellige avond. Sterre bedankte ons er nog voor, dat vond ik superlief. Om 22.00 was het weer stil in de tuin en waren alle meiden vertrokken. Wij probeerden nog Wie is de Mol te kijken, maar mij lukte het niet. Te moe. Maik wel, maar dat kwam vooral doordat hij niet kon slapen wegens een mega-verkoudheid die die dag was begonnen. 

feestje sterre 16 jaar

Zondag

Vandaag kwamen opa en oma Sterre haar 16e verjaardag vieren. Maik had waardeloos geslapen, doordat hij snipverkouden is. Hij was doodmoe. Mijn ouders kwamen niet. Zij zitten middenin al het gedoe rondom hun nieuwe appartement. Dat geeft stress en veel werk, dus dan past heen en weer rijden naar Rijswijk even niet in het schema. Ik had wel een cadeautje voor Sterre gekocht namens mijn ouders: de Lion Mindset planner. Die wilde ze graag hebben. Het was gezellig met opa en oma. Fee heeft met opa gepuzzeld, we hebben gekletst en de jeugd probeerde oma allerlei games te leren, waar oma natuurlijk helemaal niks van bakte. En maar lachen met z’n allen 🙂 Toen de familie weg was, is Maik even gaan slapen. Ik heb een tripje in de voorjaarsvakantie naar Mallorca geboekt. Alleen met Sterre en Lenthe. Maik kan niet mee vanwege een grote opdracht op zijn werk die af moet, Yuren koos zelf om niet mee te gaan (met alleen maar vrouwen zeker, nou nee, dank je) en Fee wilde zelf liever bij oma gaan logeren. Dat vind ik ook wel prima, want Fee meenemen betekent toch een ander soort vakantie. Ze is nog te klein voor lange stukken wandelen. Dus dit is ook wel een keer leuk, zo met mijn 2 oudste dochters!

sweet sixteen party sterre

Goedkope tickets

Ik heb trouwens wel een grappige constructie. Ik heb twee losse tickets geboekt via Transavia. Heen vliegen we via Amsterdam en terug vliegen we naar Eindhoven. Dat scheelde enorm in prijs. De auto boekte ik zoals altijd bij Sunny Cars en voor het hotel moet ik nog even kijken wat het wordt. Ik wil eigenlijk niet zo’n hysterisch druk hotel, maar de leuke kleine hotels in Palma de Mallorca zijn allemaal vol. In het Noorden zag ik wel iets leuks, maar ik hoorde dat er in de winter aan die kant niet zoveel open is, qua restaurantjes enzo. Dus daar twijfel ik nog even over. Misschien wordt het Protur Naisa Palma hotel of toch Fonda Llabres Boutique hotel. Of misschien uiteindelijk nog wel iets heel anders 🙂 We hebben er in elk geval weer veel zin in!

sweet sixteen sterre

Vorig artikel4 musthave basics voor mannen
Volgend artikelHip op het strand als 40 plusser
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in