Foto weekoverzicht Judith #112

Terwijl ik dit schrijf lig ik weer eens ziek op bed. Ik weet niet wat ik heb, maar mijn weerstand is duidelijk niet best. Ik pik alles op wat rondvliegt momenteel en ik ben het ontzettend beu. Gelukkig is de redding nabij, want eind maart mag ik weer een paar dagen zonnestralen gaan opvangen in Portugal. Ik vertrek dan weer even naar mijn favoriete hotspot Martinhal, het fantastische kindvriendelijke resort waar ik in september nog met Sterre was. In Cascais. Dit keer alleen, en waarvoor, dat horen jullie later. Ik heb er in elk geval zin in!

Maandag

Mijn gastouder appte zondagavond dat ze de maandag graag vrij wilde in verband met een ziek kind en een huis vol verf. Ze zou op woensdag vrij zijn, en ik begreep dat ze het wilde ruilen. Dat bleek ik later helemaal verkeerd begrepen te hebben, maar goed, ik ging dus akkoord. Op maandag was ik dus gezellig met de kindjes. We deden leuke dingen, zoals spelletjes, koekjes bakken, tekenen, enz. Echt gewoon een rustig vakantiedagje met elkaar. Nogal onverwacht bleek ik ook uit eten te gaan. Ik had het voor woensdag in mijn agenda staan, maar het bleek maandag te zijn. Oeps! Dus een heerlijk bijkletsavondje gehad met mij beste vriendinnetje bij de Centrale Delft.

Dinsdag

De gastouder kwam vandaag wel, en dat was heel welkom, want ik loop al weken hopeloos achter met mijn werk voor hipenhot.nl. Zoveel aanvragen voor advertorials, wat heel fijn is, want die brengen geld in het laatje, maar weinig tijd om ze te schrijven. Dus vertrok ik al vroeg lopend naar Kekdelft, dè hotspot van Delft als je lekker wil kunnen werken. Lekkere koffie, goeie taartjes en prima lunch. Ik zat er net lekker in, toen ik aangesproken werd door iemand die ik al zeker 10 jaar niet gezien had. De vrouw van een oud-collega stond voor mijn neus, met haar man Maarten. Maarten was de gymleerkracht op de Cluster 4 school waar ik werkte. Hij heeft inmiddels een andere baan èn is ook voor zichzelf begonnen met een heel waardevol concept: Groeikids. Maar goed, ik vond het ontzettend leuk om deze mensen na zoveel jaar per toeval weer eens te zien, dus ik klapte mijn laptop dicht en heb lekker een uurtje met ze zitten kletsen. Toen ik ‘s middags thuiskwam, bleek ook nog eens dat onze gastouder op donderdag en vrijdag op de school gaat werken waar hij nu werkt. Kleine wereld!

Woensdag

Ik had gehoopt op woensdag ook een dagje te kunnen werken, maar mijn gastouder wilde dus de maandag èn de woensdag vrij in plaats van omruilen. Dus dat werd een dagje minder werken dan ik dacht, maar goed, we hebben ons natuurlijk prima vermaakt. Stiekem is het ook wel heel leuk om samen met de kinderen te zijn in de vakantie. Helaas waren zowel Lenthe als Yuren niet superfit, Yuren klaagde erg over oorpijn en Lenthe had gewoon last van moe en algehele malaise.

Donderdag

Donderdag wilde ik eigenlijk met de kinderen naar buiten, maar al ‘s morgens vroeg begon het met regenen en dat hield niet meer op. Uiteindelijk hebben we dus vooral weer binnen gespeeld. Ik baal daarvan, ik ben ontzettend toe aan mooi weer en gewoon lekker weer naar de speeltuin, de kinderboerderij en de stad te kunnen lopen. Een beetje vitamine D op doen en weerstand krijgen, wat hard nodig is, want donderdag rond een uur of 4 werd ik opeens helemaal niet lekker. Ik begon te rillen, werd moe, kreeg keelpijn en voor ik het wist had ik koorts. Ik was dan ook ontzettend blij toen Maik thuiskwam van zijn werk en ik mijn bed in kon. Bah!

Vrijdag

Vrijdagochtend was ik nog steeds niet lekker. Gelukkig was er donderdag een ontzettend gaaf Zee Aquarium van Playmobil bezorgd voor de kinderen. Dat was dus mijn redding. Eerst zijn ze een uur bezig geweest met het in elkaar zetten, daarna hebben ze er een hele poos mee gespeeld. Met water. Dat werd natuurlijk een waterballet op tafel, maar dat mocht de pret niet drukken. Sterre bracht ik om 1 uur naar een vriendinnetje en ‘s middags deed ik wat kwartet met de anderen. Daar zijn ze momenteel helemaal gek van, kwartetten. Aan het einde van de middag begon ik weer op te knappen en ging ik in de weer met de meubels in huis. Ik heb bewust nog niet zoveel foto’s gedeeld van de woonkamer, want ik ben gewoon nog niet tevreden met hoe het is ingedeeld. Ik ben zo’n grote ruimte niet gewend, dus ik kan maar niet beslissen wat de beste plek voor alles is. Bovendien hebben we ook nog geen nieuwe meubels. Maar voor we die kunnen kopen, moeten we eerst een beetje weten hoe we het gaan neerzetten. Dat maakt uit, want op de ene plek moet juist een hele grote bank, en op een andere plek juist een wat kleinere. Uiteindelijk staat het nu weer heel anders en denken we er over om 2 banken tegenover elkaar neer te zetten in plaats van 1 hele grote bank. Met twee driepersoonsbanken hebben we immers ook 6 plekken. Enige nadeel is dat we dan vanuit de zithoek geen tv meer kunnen kijken, maar er moet ook nog een aparte tv hoek komen dus dat is op zich niet heel erg. We laten het voorlopig maar even zo staan en dan eens kijken hoe het voelt.

Zaterdag

Weekend! We probeerden uit te slapen, wat redelijk lukte. Daarna ontbeten we met z’n allen aan tafel. Heel gezellig was dat. Maik zette nog een kast in elkaar, ik deed spelletjes met de kinderen en knutselde een taart in elkaar voor oma, die deze dag 70 werd. Maik ging met de kinderen naar het zwembad, zodat ik kon schoonmaken en daarna gingen we met z’n allen naar van der Valk in Nootdorp, waar de moeder van Maik ons mee uit eten nam vanwege haar 70ste verjaardag. Wat een mijlpaal! Het was erg gezellig en de kindjes genoten ook. Alleen Yuren was een beetje hangerig. Hij had nog steeds oorpijn. Kwam ‘s nachts ook voortdurend zijn bed uit. Dus nee, we hebben niet geweldig geslapen.

Zondag

Tijd om uit te slapen was er niet op zondag, want we gingen naar Zeeland. Mijn eigen moeder is namelijk ook jarig geweest van de week en die vierde dat. Vooraf gingen we nog even langs een vriendin van mij. Zij hebben een aantal jaar in Australië gewoond en zijn sinds een paar maanden weer terug in Nederland. Ze hebben ook net een nieuw huis, dus ik vond het leuk om er even een kijkje te nemen. Bovendien was een van haar kinderen lelijk gevallen op zijn voorhoofd. Ik had nog van die siliconenpleisters over van toen Sterre op haar neus gevallen was, dus die heb ik meteen aan haar gegeven. Bij Sterre is haar neus echt mooi geheeld, dus ik geloof er echt in dat het werkt.

Na het bezoekje aan hun prachtige, sfeervolle huis, reden we door naar mijn moeder. Daar kwam later ook de rest van de familie/vrienden dus dat was gezellig. We reden rond etenstijd weer naar huis. Helaas werd ik vannacht rond 3 uur wakker met buikgriep. Ik heb dus de halve nacht opgelopen en was vanmorgen nog steeds niet in orde. Dus werken werd ‘m niet vandaag. Hopelijk knap ik snel op, want morgen heb ik een hele leuke studiedag die ik eigenlijk niet wil missen….

Vorig artikelDeze oplossingen kozen wij voor de kamer van Yuren
Volgend artikelWoontrends in the mix
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in