Foto weekoverzicht Judith #80

volkoren feeststolWat een heerlijke week! Die zon, dat voelt fantastisch. ‘s Morgens wakker worden en meteen een luchtig jurkje aan kunnen trekken, op blote voeten door het huis, de tuindeur wijd open, de watertafel vullen en wentelteefjes als ontbijt. Of bananenpannenkoeken. Omdat de bananen bij dit hete weer ook veel te snel overrijp worden. Dat was mijn week.

Maandag

Een lekker kneuterig dagje thuis. Dit tijdelijke huis voelt nog steeds een beetje als een vakantiehuis. We hoeven dus niet zo nodig weg. We bakten een volkoren feeststol. Dat kwam, omdat ik per ongeluk zelfgemaakt amandelspijs uit de vriezer had gehaald. Ik dacht dat het koekjes deeg was. Niet dus. Broodmix gehaald, rozijntjes erdoor, amandelspijs erin en nog een poosje in de oven. De kinderen vonden het ook leuk om te doen en het brood was superlekker. Verder nog wat dozen uitgepakt. Ik ben er bijna! Nog een paar te gaan…

Dinsdag

Ik had allerlei magazines op de iPad gedownload, zoals de VT wonen, de Flow, de Linda en het lukte zowaar om af en toe wat te lezen. Yuren en Lenthe speelden de hele ochtend samen in de tuin. Ze probeerden vlinders te lokken. Wat niet lukte, maar ze waren er een behoorlijke poos zoet mee. Fee en Sterre sliepen uit.

vlinders lokken lezen op de iPad flow

Tussen de middag aten we tosti’s. Fee smulde ervan! Ze wilde per se ook ketchup, net als de rest. Ach, bij een vierde word je toch wat makkelijker, dus mijn kind zat met 15 maanden aan de ketchup.

tikkeltje zeeuws

‘s Middags mochten de kinderen in het zwembadje. Dat was natuurlijk dikke pret. Ook een paar keer ruzie. Ze gooiden elkaar nat, wat de ander dan net weer niet wilde enzo. Feetje ging eerst heel hard huilen, maar toen ze eenmaal door had dat het leuk was, genoot ze met volle teugen.

pret in badje

Woensdag 

We kochten kersen en maakten kersenjam. Die aten we later op de dag lekker op met crackers. Ook deden we de verhuiskaartjes op de post. Als het goed is heeft iedereen inmiddels ons nieuwe adres.

kersenjam maken

Donderdag

Een spannende dag! Deze ochtend moesten we naar de notaris voor de overdracht van ons nieuwe huis. We zijn een week geen huiseigenaren geweest, want voor het oude huis was de overdracht al geweest. We hadden geen oppas, dus de kindjes gingen mee. Het ging allemaal vrij vlot. Maik moest daarna weer gaan werken en ik reed meteen door naar Den Haag, waar ik ook de verhuiskaart bij onze oude buren in de brievenbussen stopte. Op de terugweg langs het nieuwe huis, wat inmiddels ook al echt lekker vordert. Alle verdiepingen staan! Helaas is de bouwvak inmiddels begonnen, dus de komende weken ligt het stil.

notaris westvest

‘s Avonds haalde Maik een secretaire op die ik via Marktplaats had gekocht. Van de PS collectie van Ikea, ben er heel blij mee. Fijne werkplek voor beneden. Doe je ‘m dicht, dan zie je je laptop niet meer.

secretaire ikea

Ook dronken we natuurlijk een glaasje champagne. Even proosten op het nieuwe huis, dat nu eindelijk ons eigendom is!

champagne huis gepasseerd

Vrijdag

We installeerden de legiotafel. Voor wie dat niet kent: het is een ideaal ding. Ik zal er later nog wat uitgebreider over schrijven. In elk geval is het een legotafel, een zandtafel en een watertafel ineen. Yuren krijgt ‘m straks op zijn nieuwe kamer, met al zijn lego er in. Voor deze dag hadden we ‘m buiten gezet met de waterdichte hoes erin. Dan kun je er een watertafel van maken. Fee was heel enthousiast en heeft er uren bij staan spelen. De andere kids ook regelmatig.

legiotafel

We lunchten buiten in de zon, brood met fruit en crackers met de zelfgemaakte kersenjam die ze allemaal heel lekker vinden.

lunch juli 2016

Ik had net mijn nieuwe zonnebril van Woodify binnen en moest daar natuurlijk even mee op de foto. Vinden jullie ‘m leuk?

woodify zonnebril

Aan het einde van de dag gaf ik de kinderen emmertjes met water en kwasten en gingen ze op de tegels verven met water. Leuke activiteit, zelfs Feetje deed mee.

verven met water

Zaterdag

Nu het vakantie is, maar Maik gewoon door werkt, proberen we in de weekenden veel leuke dingen te doen met de kindjes. Zaterdag reden we dan ook naar Broek op Langedijk (nabij Alkmaar) om het Broekerveiling museum te bezoeken. Ik schreef er vorig jaar al over nadat ik een persbericht had ontvangen, maar was er zelf nog niet geweest. Het is een heel leuk museum!

museum broekerveiling juli 2016

Eerst hadden we een rondvaartboot in het gebied van de 1000 eilanden. Onderweg werd vanalles uitgelegd over de tuinderij en de vaarveiling. Daarna mochten we een echte vaarveiling (in scène gezet) ervaren. Er werd eerst het een en ander uitgelegd, en daarna werd echte groente en fruit geveild. Sterre drukte voor bananen, die meteen werden opgegeten. Heel leuk!

broekerveiling veiling

Door het museum was voor de kinderen nog een leuke speurtocht in combinatie met een audiotour. Voor de jonge en de oude kinderen was het apart, waardoor het ook echt voor allemaal leuk was.

We hebben daar even geluncht en zijn toen weer naar huis gegaan. Maar niet voor lang. Via Deliveroo hadden we eten besteld om in het Westbroekpark in Den Haag te laten bezorgen. Daar hadden we als verrassing met Maiks ouders afgesproken om te picknicken. Heel gezellig! Jammer van de brutale meeuwen die kennelijk ook graag spareribs eten. En ik maar denken dat die beesten gewoon visjes vangen boven zee…

picknick in westbroekparkpicknick deliveroo

We sloten af met een koffietje bij de Waterkant en gingen daarna op huis aan.

de waterkant westbroekpark

Zondag

De laatste dag van de week begon ik sportief. Ik was al weken niet meer naar de sportschool geweest. Ik denk zo’n 6 weken. Eerst was ik snipverkouden, daarna werd het druk met de verhuizing en het afronden van mijn werk, ik had natuurlijk opeens geen oppas meer, dus het kwam er niet van. Nu ben ik lid bij Basic Fit en dan mag je met je pasje overal naar binnen. Ik besloot dus de sportschool in Delft maar eens te gaan uitproberen. Beviel me prima! Ik moet er wel met de auto of fiets heen, want om te lopen is het te ver. Maar je kunt er gratis parkeren en de sportschool is veel ruimer opgezet en minder druk dan ik in Den Haag gewend was. Ik ga nu proberen het weer vol te houden. Het viel me trouwens op dat ik niet eens zo heel erg achteruit was gegaan in spierkracht. Aan m’n conditie kon ik het wel een beetje merken. Blijkbaar is verhuizen intensief genoeg om fit te blijven.

sportschool basicfit

In de middag kregen we en logeetje. Een vriendinnetje van Sterre werd om 1 uur gebracht. We zouden naar de waterspeeltuin gaan. Dat hebben we ook gedaan, maar later dan gepland. Sterre kwam namelijk met haar vinger tussen de deur, die nog eens extra dicht werd getrokken door haar vriendinnetje, die maar niet begreep waarom de deur niet makkelijk dicht ging. Au! Dikke tranen natuurlijk. Een uurtje later wilde ze toch nog wel naar de waterspeeltuin en werd het alsnog gezellig.

cocktails makenfee kijkt ogen uit

Fee ging ook het water in, wat een pret! Ze at ook een enorme bak met fruit op. Om half 5 ging de waterspeeltuin dicht en was het tijd voor de allereerste barbecue hier in Delft. Lekker in de avondzon, roseetje erbij, salade, yum! Echt genieten. De kinderen waren ook heel gezellig.

bbq juli 2016

Daarna iedereen gedoucht, nog even tv gekeken en lekker allemaal naar bed. Het was een vermoeiend, maar heel gezellig weekend!

Vorig artikelJipfish bolderkar
Volgend artikelRebojito, een fris zomerdrankje
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in