Woontrends in the mix

Volgens de interieurexperts kunnen poederkleuren en koper echt niet meer in 2017. Hiervoor in de plaats komen diepe en warme kleuren zoals bruin, wijnrood, donkerpaars, brons en terracotta. Bij deze kleurtrend horen als bijna vanzelfsprekend natuurlijke materialen. De groene (Urban Jungle) trend zet je dan ook bij dit thema voort. Veel planten (vetplanten, cactussen, grote planten, gegroepeerde planten), groene details en helemaal hot dit jaar is een mooie groene muur! Verder zien we veel grote vloerkleden, die de meubels met elkaar verbinden. De woontrends van 2016 en 2017 zijn dus perfect te combineren.

Woontrends in the mix

Dit vliesbehang (Elle Jungle Fever bij Praxis) zat al in een frame tegen de woonkamermuur in ons nieuwe huis. De rest van de muur is groengrijs en de overige muren grijs: een prachtige combinatie. En helemaal hip in 2017!

De vloeren zijn in deze woontrend van natuurlijk materiaal. Zoals natuursteen of hout.

Terracotta is geen lastig verhaal. Deze is van Intratuin, in vele hoogtes en breedtes te koop. Plaats er een schoteltje of bord onder en zet ze in groepjes bij elkaar. Erg mooi met stoere planten, zoals deze Haworthia en een weelderige Kentia-palm.

Bankstellen hebben in deze trend een warme kleur en/of zijn gemaakt van natuurlijke of natuurlijk ogende materialen. Zoals deze banken van Ikea (Stockholm-serie).

Of met wat lef kan je uiteraard ook gaan voor deze opvallende kleur.

Grote jute vloerkleden maken de verbinding tussen de salontafel, de bank en andere meubels. Een poot op het kleed is al voldoende om de connectie te maken. En als je geen groot vloerkleed kan vinden in jouw smaak, dan leg je meerdere kleinere vloerkleden naast elkaar en zelfs over elkaar heen. Ikea heeft een mooi glad geweven kleed voor een zacht prijsje, Het is gemaakt van sisal dus ook nog een slijtvast en stevig.

Nog niet uitgekeken? Hier vind je nog veel meer toffe woondecoratie!

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #112
Volgend artikelEen mooie kist vol dierbare herinneringen
Bianca Overboom
Bianca Overboom van Overboomtekstenzo heeft Journalistiek – Geschreven Pers gestudeerd en deze kennis later aangevuld met de opleiding TOP-heao communicatie. Opdrachten volgden bij regionale dag- en weekbladen en al vrij snel kreeg ik de mogelijkheid voor een wekelijkse column bij een landelijk bekend tijdschrift. Na functies in het bedrijfsleven als communicatieadviseur en contentmanager, ben ik terechtgekomen bij een communicatiebureau waar ik diverse content regelde voor verschillende doelgroepen, media en opdrachtgevers. Van multinationals tot eenpitters. Van artikel, persbericht en brochure tot relatiemagazine, corporate story, complete webcontent en sociale media. En toen… lonkte het avontuur van de freelancemarkt. Bianca schrijft voor Hip & Hot artikelen over oa wonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in