Foto weekoverzicht Judith #119

Het was gelukkig maar een kort weekje, zo met de Pasen erin. Dat kwam mij goed uit, want ik was echt toe aan vakantie kan ik je vertellen. Nog steeds is het hier heel druk, vooral met het huis. Maik is nog ieder weekend aan het klussen, waardoor ik in de weekenden niet echt het gevoel heb dat we vrij zijn en leuke dingen kunnen doen. Dat begint langzaam wel een beetje op te breken. Ik loop Maik dus wel een beetje te pushen om door te werken, omdat ik wil dat de dingen die we zelf moeten doen af zijn. Ik wil gewoon weer leuke dingen gaan doen! Gelukkig is het weer nog niet echt supergoed geweest en de voorspellingen voor de meivakantie zijn ook niet super.

Maandag

Op tweede Paasdag werd er dus ook geklust. Maik stortte zich op de slaapkamer van Fee. Die had 1 muurtje met behang, maar de rest was nog gewoon gips. Na het behangen moest het ook nog geschilderd, dus daar ben je dan wel een dagje mee bezig. Tegen vijven was het af en het resultaat mag er zijn: ik ben iedere keer weer zo blij als er een projectje is afgerond.

Ondertussen liep ik met Sterre en Fee naar de stad (Delft). Ik moest nog wat kleine boodschapjes doen en we dronken wat bij Bij Moeke. Bovendien was het een goede training voor Sterre, die aan de avondvierdaagse wil meedoen. Moet ze toch oefenen met wandelen.

‘s Avonds ging ik weer wandelen met Niky. Niet zo ver dit keer, want Niky wilde niet meer dan 5 km. Ze had zelf de route uitgekozen en dat was een leuk stuk. Jammer dat het af en toe regende, maar we zijn gelukkig niet van suiker dus we hebben de hele tocht afgemaakt.

Ook maakte ik de uitnodigingen voor Lenthe’s bloemenfeestje.

Dinsdag

Voor mij natuurlijk een werkdag, maar ik had alleen een afspraak in de ochtend. Toen ik daarvan terug kwam, was een tegelzetter bezig met het betegelen van het toilet op de 1e verdieping. Hier was tijdens de afbouw geen tijd meer voor, terwijl we wel alle spullen in huis hadden. De tegelzetter hadden we al in februari laten komen, maar hij had pas in april tijd helaas. Ik was dus erg blij dat het nu eindelijk zover was, want nu moet ik ‘s nachts steeds naar boven of beneden lopen. Als de wc af is dus niet meer.

Woensdag

Ik zou in de ochtend een afspraak hebben, maar toen ik daar aankwam bleek deze te zijn verzet. Daardoor had ik wat tijd over. Ik twijfelde of ik naar huis zou rijden, of ergens in de stad zou gaan werken. De gastouder had mij geappt dat ze lekker naar buiten ging met Fee, dus ik besloot dan toch maar om naar huis te rijden. Daar kan ik toch het rustigste werken. De gastouder was alleen alweer terug van naar buiten gaan, dus mijn plannetje van rustig thuis werken ging niet helemaal door.

Later die middag kwam de tegelzetter nog voegen en ging ik naar een werkafspraak die de hele middag duurde. Ook maakte ik ‘s avonds de kikkervissenbak nog even schoon. Ze beginnen al aardig te groeien! Ik heb de eerste poten al gespot.

Donderdag

Vakantie! Nou ja, ik dan, de kinderen moesten nog gewoon naar school. Het was best een hectische dag, want het kinderfeestje van Lenthe stond op het programma. Daar moest ik ook nog het een en ander voor voorbereiden, dus de ochtend was goed gevuld. Maik zou eigenlijk vrij nemen, maar het is erg druk op zijn werk dus dat ging uiteindelijk niet door. Gelukkig ben ik als juf gewend om hele klassen aan te sturen, dus zo’n klein clubje met een kinderfeestje lukt me dan ook wel.

Het werd een bloemenfeest, door Lenthe zelf uitgekozen, dus we gingen bloemenkransen maken. Erg leuk! Verder deden we ook nog een speurtocht, aten we pannenkoeken, versierden we bloemencakejes en keken we maya de bij. Het was een leuk feestje en Lenthe genoot, daar doe je het allemaal voor he.

Vrijdag

Maik was op vrijdag wel vrij, want ik ging op persreis naar de Grotten van Han. Ik werd opgehaald langs de snelweg en tegen lunchtijd waren we in Han-sur-Lesse. Een kneuterig dorpje. We checkten in bij het hotel en gingen toen naar Domaine de Grottes om even wat te lunchen. Daarna gingen we met een trammetje naar de ingang van de grot, waar we een rondleiding van ongeveer 2 uur kregen. De gids die we hadden was jammer genoeg niet super, maar de grotten waren geweldig mooi. Echt een aanrader!

Na de grotten dronken we wat op een terras en sloten vervolgens aan bij het diner in het hotel. Een lekker visje. Het was erg gezellig en we hebben lekker gelachen. Daar hou ik van, leuke mensen op persreis!

Zaterdag

We hoefden zaterdag niet extreem vroeg op gelukkig, het ontbijt was om 8.15 uur. Na een lekker croissantje gingen we op pad met een andere gids. We deden een wandeling door het wildpark, op zoek naar the big five! Deze wandeling duurde ongeveer 3 uur, met regelmatig stoppen om de dieren te bekijken. In het Wildpark leven de dieren zo natuurlijk mogelijk, maar ze zitten deels wel in afgesloten stukken park. Het was een prachtige omgeving, ik heb echt genoten van de wandeling. De gids deed het ontzettend leuk, ze wist zoveel over alle dieren en ook echt dingen die ik nog nooit had gehoord. Zo vertelde ze bijvoorbeeld bij de beren, dat beren in het voorjaar elkaar bezwangeren, maar zo’n vruchtje niet innestelt. Dat doet het pas in het najaar, vlak voor de beer in winterrust gaat. Dan kan zo’n babytje blijkbaar beter groeien dan wanneer de beer actief is.

Na de wandeling lunchten we bij een mooi restaurant aan een watervalletje. Helaas was het te koud om buiten te zitten. Mijn vissalade was heerlijk.

De laatste activiteit was nogal spectaculair. In de Grotten van Han kun je een speleo tocht doen. Hierbij ga je in een overal, rubber laarzen en met een helm met lichtje op eigen houtje de grot in. Er is een parcours uitgezet met reflectoren. Ongeveer een half uur lang kruip-door, sluip door de grotten in. Het eerste stuk was al meteen erg laag, je kon niet staan en moest min of meer op handen en voeten de grot door. Het eerste stuk ging nog, maar toen ik wat dieper kwam en het nog lager werd, raakte ik ineens in paniek. Zo donker, zo laag en geen zicht op hoeveel erger het nog werd maakte me enigszins claustrofobisch. Ik besloot niet verder te gaan en ging terug naar de uitgang. Een van de andere bloggers ging met mij mee, die zag het ook niet echt meer zitten. Ik vond het wel jammer achteraf, maar de gedachte dat ik nog 25 minuten zo over de grond moest blijven kruipen in het donker zonder bewegingsruimte maakte me niet blij.

De anderen vonden het een ontzettend toffe ervaring, dus als je geen last hebt van angst voor kleine ruimtes is het echt een aanrader. Meer informatie over de Grotten van Han komt nog in een aparte blog, maar voor wie niet kan wachten verwijs ik naar de website van de Grotten van Han. Daar vind je het ook allemaal.

Na deze activiteit gingen we weer terug naar Nederland. Rond 6 uur kwam Maik me ophalen, haalden we frietjes en ging ik vroeg naar bed. Ik was toch erg moe van deze twee actieve dagen, dus ik viel al vroeg in slaap.

Zondag

Maik besloot toch nog wat te doen deze zondag. Het behangen is nog steeds niet klaar namelijk. De kamer van Sterre moet nog en de overloop. Hij begon met de kamer van Sterre, maar slechts 1 muurtje, omdat voor de andere muur haar hoge bed verzet moet worden. Ook hing hij haar spiegel op, daar had ze al veel om gevraagd.

Daarna ging hij met de gang beginnen. Dat heeft hij niet af gekregen, maar de helft is af. Hopelijk kan volgend weekend de andere helft en de rest van de kamer van Sterre, en dan is het project behangen afgerond.

Ik liep ondertussen met Fee en Lenthe naar de stad, om wat spullen voor de nieuwe wc te kopen. Toiletrolhouder, handdoekje, haakje, zeeppompje, dat soort dingen. De wc is nu helemaal klaar voor gebruik, want eerder moest de kit nog drogen. Tussendoor dronk ik nog even een smootie met de kids.

 

Toen zat de week er weer op! De komende week hoeven we niet vroeg op en zijn er geen verplichtingen, want we hebben lekker vakantie. Maik is helaas niet vrij, want het is te druk op zijn werk. Ik ga dus maar eens kijken of ik wat leuke dingen kan plannen met de kinderen. Wel jammer dat het weer niet zo goed wordt, want bij mooi weer zijn er meer mogelijkheden.

Vorig artikelDraadloze oortelefoontjes van Sudio Sweden
Volgend artikelAlle raamdecoratie mooi op maat
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in