Foto weekoverzicht Judith #127

Soms zit het mee, en soms zit het tegen. Dit was zo’n week waarin er best wel wat tegen zat. Vooral op vrijdag had ik een echte rotdag. Niet leuk! Gelukkig waren er ook een heleboel leuke dingen.

Maandag

De week begon best goed. Op maandag had ik natuurlijk als altijd een werkdag. Voor het eerst in het nieuwe gebouw van mijn werk. Even wennen, zo’n nieuwe vergaderruimte. Vooral de akoestiek was niet geweldig. Ook was onze nieuwe directeur er om kennis te maken. ‘s Middags had ik een afspraak op een school die lang duurde, ik was dan ook laat thuis. Gelukkig was mijn moeder er om op te passen en stond het eten al op tafel. Het was een recept uit de Hello Fresh box, erg lekker! Het was bovendien mooi weer, dus we konden zelfs nog van een paar zonnestralen genieten. Ik schonk mezelf een glaasje wijn in. Na het eten ging ik nog wandelen met Niky. Een km of 5 werd het, grotendeels door de stad.

Dinsdag

Ik had een teamuitje met mijn werk. Al vroeg stond ik op het station richting Amsterdam. Ik had geen idee wat we zouden gaan doen. Eenmaal daar liepen we richting cafe Heffer. Hier dronken we koffie en aten appelgebak, om vervolgens naar de kelder af te dalen voor een introductie van het programma. Daarna kregen we een rondleiding over de wallen. Ik had dat nog nooit gedaan, dus ik vond het eigenlijk wel leuk om alle verhalen van de gids te horen. Kan er weer een dingetje van mijn bucketlist af. Na de lunch werden we in groepen verdeeld en gingen we een Baantjer speurtocht doen. Aan de hand van een koffertje met foto’s en verhalen moesten we op zoek naar een lijk en allerlei foto’s maken op verschillende plekken in de stad. Dat was nog best een klus. Uiteindelijk kreeg je voor elke juiste foto en elk goed antwoord 10 punten. Mijn groep was uiteindelijk 2e, niet eens slecht. Ik heb die dag echt heel veel gelopen, mijn stappenteller ging richting de 20.000 stappen! Na een half uurtje karaoke was het diner en rond 7 uur gingen we allemaal weer met de trein naar huis. Ik kijk terug op een heel leuke dag!

Woensdag

De volgende dag zat ik alweer heel vroeg bij een afspraak op een school. Na een uur moest ik door naar de volgende afspraak. Daar zat ik de hele middag. Ik had ‘s nachts niet zo goed geslapen, dus ik was erg moe. Tegen vieren had ik serieuze problemen om mijn ogen open te houden bij de vergadering. Zo irritant vind ik dat. Maar ik zat echt te vechten tegen de slaap. Ik was dan ook blij dat ik naar huis kon, want door actief te zijn trok dat vermoeide gevoel weer weg. Ik bracht mijn moeder naar het station en kookte, alweer een maaltijd uit de Hello Fresh box. Vispspiesjes met kerrie, auberginesalade, tomatensalsa en een broodje. Ik vond het superlekker, maar de kinderen waren er niet heel enthousiast over helaas.

Donderdag

Nadat ik Sterre had afgezet op school, ging ik naar de school van Yuren. Zijn stagiaire-juf zou vrijdag voor het laatst zijn. Als klassenouder had ik een cadeautje voor haar geregeld, het mooie prentenboek de Vlindertuin. Ik liet alle kinderen er hun naam in zetten. Daarna ging ik met Fee terug naar huis, waar we nog heel even in de tuin konden zitten. Het waaide best hard, dus echt heel lekker was het niet. We hebben wat met de bal gespeeld en veel geknuffeld. Fee is namelijk een echt knuffelmeisje. Toen ze ging slapen had ik tijd om nog wat te werken. ‘s Middags moest ik natuurlijk alle kinderen van school halen, koken en zorgen dat iedereen gedoucht was, want ik ging zelf naar een persdiner van Hofhouse in Den Haag. In de oude koninklijke bibliotheek, nabij CS, is deze supertoffe foodcourt geopend. Er zitten 6 vaste restaurants in en 2 pop-up restaurants, die elke 3 maanden zullen wisselen. Als vaste restaurants zit er een tostibar, een saladebar, een Mexicaan, een Italiaan, een Aziaat en een Burgerz. Ik ben een oesterliefhebber en daardoor het meest fan van Zilt & Zalig, waar mijn favoriete Oesterman Marcus met zijn vrouw de scepter zwaait. Ik ga daar zeker binnenkort nog eens een oestertje happen onder het genot van een overheerlijke cava. Ook Lekkernijs is leuk, ijs op basis van stikstof. Dan heb je geen kristallen, en dat proef je! Al met al heeft Hofhouse voor ieder wat wils en is het zeker een aanrader. Ik heb een leuke avond gehad!

Vrijdag

Dit was een dag die ik het liefste weer snel vergeet… Sowieso is vrijdag altijd druk. Nadat ik Sterre naar school had gebracht, heb ik even voor gezeten met Fee. Kopje thee gedronken, met de blokken gespeeld en gekeken naar de eendjes in het water voor ons huis.

Om 12 uur moest ik weer weg richting het sportveld in Delft. Yuren had sportdag en ik zou hem om half 1 ophalen. Ik parkeerde er en plukte hem van het veld. Toen de kinderen in de auto zaten reed ik gehaast weg, want ik wilde na het akkefietje van vorige week op tijd bij Lenthe zijn. Helaas deed ik dat iets te gehaast… Als je de auto net opstart, doen de parkeersensoren het nog niet. Ondertussen hield ik nauwlettend een groepje drukke kinderen in de gaten wat links achter mijn auto liep. Hierdoor miste ik dat er een auto geparkeerd stond rechts achter mij. Boem! Ik zat dus tegen deze auto aan. Niet eens zo hard trouwens, want mijn eigen auto had alleen een paar lichte krasjes die ik zo kon wegvegen, maar de andere auto had helaas meer schade. Ik wist niet van wie de auto was, dus ik besloot een briefje onder de ruitenwisser te doen. Terwijl ik dat net wilde schrijven, kwam de eigenaresse aanlopen en konden we gegevens uitwisselen. Ontzettend balen natuurlijk, want dat kost je weer je no-claim. Ik heb voorgesteld of ze wil kijken wat het kost om het te laten maken, wellicht is het dan goedkoper om het zelf te betalen ipv opgeven aan de verzekering. Dat willen ze gelukkig, dus hopelijk vallen de kosten een beetje mee. Eind van de middag ging ik naar het zwembad en toen deed ook mijn autosleutel het niet meer, dus ik kreeg de auto niet meer open en Maik was pas heel laat, omdat er op zijn werk iets bezorgd zou worden wat maar niet kwam. Daardoor liep alles rommelig, gingen we pas laat eten en werden de kinderen narrig. Mijn eigen humeur was ook niet meer opperbest dus ik was blij toen de dag erop zat en ik lekker naar mijn bed kon.

Zaterdag

In de ochtend was het wat druilerig weer. Maik ging met de kinderen wat boodschappen doen, terwijl ik achter de laptop kroop. Ik heb een heleboel samenwerkingen klaar staan en ongeveer 450 mails waar ik nog iets mee moet, maar ik heb steeds maar een paar uur per dag waarop ik kan werken. ‘s Avonds ben ik vaak te moe tegenwoordig. In de middag werd het ineens heel lekker weer. Daardoor kostte het me na de lunch best moeite om verder te gaan, maar het moest. Anders zou ik zondag ook nog moeten werken, en dat wilde ik niet.

Zondag

Vaderdag! Het beloofde een mooie dag te worden, dus we gingen er lekker op uit. ‘s Morgens maakte ik scrambled eggs, fruitsalade, croissantjes, enz. Dat klinkt nu heel relaxed, maar met 4 stuiterende kinderen om je heen valt dat toch best tegen. Ik was tegelijk politie-agentje aan het spelen, dus dat was niet zo fijn. Uiteindelijk stond alles klaar, was Maik onder de douche geweest en reden we naar Kijkduin. Waar het dus achterlijk druk was en geen parkeerplek te vinden. Dan maar doorrijden naar Scheveningen. Daar vonden we gelukkig wel een plekje. Op het strand was het heerlijk. We dronken bubbels, aten fruit en croissantjes en de kinderen speelden met zand en in het water. Echt zo’n heerlijke blije zomerdag.

Toen de kinderen begonnen te verbranden, (ondanks insmeren) besloten we naar huis te gaan. Daar heeft Maik, ondanks vaderdag, toch nog wat plankjes opgehangen. Geeft meteen weer En we hebben tot lang buiten gezeten. Op naar de volgende warme dag!

 

Vorig artikelIk ga op vakantie en neem mee: mijn mobiele abonnement
Volgend artikelLalamour jurken
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in